Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

TL-54-01 Creative Commons License 2010.05.03 0 0 1533
Én most már csak azt nem értem, hogy ki gyártja ezeket és ki árulja? Mert Genezis is hirdeti és te is. :-S Lehet hogy lemaradtam valamiről, de ezt most tényleg nem értem.
Előzmény: Wasy75 (1532)
Wasy75 Creative Commons License 2010.05.03 0 0 1532

Russianboy:

Te nem vagy tisztában a gyüjtés fogalmával!

1: Ez nem tucat termék, és kézzel gyártott (lsd.: Rolls Royce)!

2: A világon mutassál már 1 modellgyártót, aki 1:43-ban elektronikus modellt gyárt (ráadásul megcsinálja az összes magyar villogós járgányokat)!

3: A modell baromi szép, igényes, az IXO hibák kijavítva stb... szóval innentől kezdve felejtsd el azt, hogy ez egy 2000 Ft-os ferdelámpás, itt-ott szépséghibás tömegáru!!!!

4: a gyártásához egy negyedmillás eszközre van szükség, ami kopik, hozzá bármilyen cuccos tíz-, százezrekbe kerül, ezzel nem szokol rádiót készítünk.

5: Aki a Vaterán megvette a terméket, már most örül, mivel mindkettőből az első rendszámot kapta meg. Tegyük fel legyártok belőle 500-at, akkor első példányosként (az eszmei értékéről nem is beszélve) meg többszöröződik az ára.

6: Tárgyalgatok sorozatgyártással kapcsolatban is, viszont aki most veszi majd a modelleket, mivel sorszámozott elsőpéldányos kézi termékről lévén szó (megint csak megtöbbszöröződik az ára, így jó befektetés lesz). Egy gyorstalpalós marketingtanfolyamon minderről részletesen kiokítanak hidd el.

7: Részese vagy egy olyan folyamatnak, amilyen országunkban még senki se próbált. Hidd el, a körülményekhez képest még nem is drága a termék. Tehát ha villogósat akarsz, akkor 9 900.-, ha nem akkor 7 490.-

8: Ha hiszed, ha nem Veled ellentétben rengetegen örülnek neki, hogy egyáltalán csinál valaki ilyet, és hál Istennek munka az van dögivel.

Amúgy örülök észrevételednek!

Jahh... ha drágállod a terméket, egy tanács: felvehetsz kölcsönt, veszel fel munkaerőt, legyártatod, csinálod  gőzerővel eladod 4000Ft-ért ahogy elképzelted, és meglátjuk majd mikor mész csődbe, és veszik el kocsidat - házadat.

Előzmény: RUSSIANBOY (1531)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1531

Igazábol az a baj hogy amikor vaterán is láttam azt a piros ezerötöst egy Tűzoltóság felirattal az oldalán és amig lesznek olyan "balekok" akik megvesznek egy olyat mert már egy magyar felirat "Tűzoltóság" szerepel az oldalán addig lesznek olyanok is akik persze jo nagy haszonnal felrakják mert tudják hogy lesznek olyanok akik megveszik.

Nem azt mondom nekem is vannak olyan járgányaim amik nem léteznek pl Matchbox Citromsárga, Ezüst és sötétmetálkék Opel Vectra ami csak bordóban és zöldben létezik gyárilag de azt is le kell szögezzem hogy jo ár volt értük az átlagban 800Ft és ennyiért simán megérte.De hogyha már 1200 vagy még több lett volna akkor lehet hogy nem iktatom be őket.És az elado általában átfestett autokat szokott árulni - sokan szidták is emiatt anno - de én tisztában voltam vele és direkt az olyan járgányokra utaztam de ismét leszögezem jo ár is volt értük..........igy számomra megérte.Persze aki betudja iktatni ennyiért őket és szeretné tegye nem azt mondom de szerintem magas az az ár csak azért mert van rajta villogo meg Rendőrség felirat.Kövezzetek meg ha akartok de amikor megláttam a sok Rendőrautos Ladás képet azt hittem hogy biztos azért készül hogy elérhető áron lehessen azoknak akik szeretnének.Ezzel szemben hogy 10 000 és hogy majd megy fel a Vaterára (ne haragudj Wasy most lehet hogy megsértődsz rám és teljesen meg is értem) de akkor Te Haszonleső vagy.Nem olyan ember aki elérhető áron szeretne mindenkinek segiteni hogy lehessen Rendőrautó feliratos villogos ladája hanem rögtön aranyáron méred mindenkinek az ilyen gépeket és kihasználod azt hogy vannak olyanok akiknek a gyermekkorukbol vagy az életciklusukban még rohangáltak olyan Rendőrség Lada 1200esek és persze egy ilyen gyüjtő megad érte - sajnos - annyit mivel az a kis járgány hivatott szolgálni azt az érzést amit ujra visszaadhat amit a gyüjtő akkor érzett mikor részese volt annak az időszaknak.

Természetesen ha jol megy az üzlet és viszik mint a cukrot akkor sok sikert kivánok az ilyen és ehhez hasonlo sürgősségi autok gyártásához és eladásához mert akkor tévedtem.Csakhogy előbb utobb ettől - vagy már most - pénzéhessé válik az ember......(most nem azt mondom hogy Te ilyen vagy csak ettől könnyen azzá válhat az ember.Persze nem feltételezek rolad ilyesmit)

Sok Sikert Kivánok minden ellenségeskedés és kötözködés nélkül.

BenzinCSŐ.

RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1530

Mondok még egy jo példát.

Most nemrég szereztem rola tudomást hogy egyik forumtársam szerzett két Matchbox Knight Rider járgányt.Mondom biztos 10 fölött volt az ára.Fenét....

6000ért szerválta a kettőt.Persze én is szoltam rögtön az eladonak hogyha 3000be kerül egy darab akkor nekem is kell kettő.És hogy miért?Mert ugy látom nála nem a haszonlesés a cél hanem az hogyha én is szeretnék KITT-et akkor segit hogy lehessen és szerintem a 6000 kettőért nagyon jo ár........és nekem ugyanugy ha akarta adhatta volna nagyobb áron vagy amennyiért éppen ő akarja de ugy látom nála inkább az számit hogy segit az adott gép beszerzésében minthogy nagy haszont rakjon rá.Nem azt mondom amiket idáig eladtam autokat általában én is raktam rá hasznot de nem sokat.

Pl egy eladott matchboxért vagy ha egy olyan auto volt szóban amit valaki megszabtam rá egy árat hogy milyen sűrűn fellelhető és milyen állapotban van és általában 500-1000Ft-ot raktam rá elismerem.Nemtudom ki mennyire vágja én pl SIKU járgányokban utazom.Most jelenleg van egy kombi Astra járgányom elado mivel már az ötödik darab.Itthon nem egy sűrű darab de összejött ennyi.Ugy kalkuláltam hogy kb 3000et érhet mivel egy másik forumtárs által rákérdeztem a katalogus szerinti árra és a 3000et simán megéri.Mégis 4000ért kinálom de szerintem ez még mindig nem sok érte ha azt vesszük hogy ritka darab és teljesen tökéletes állapotu.Persze nem szabad összehasonlitani egy ilyen rendőr Retrós Ladával de ezek meg ugymond "házilag barkácsoltak" és elismerem hogy nagyon szépek.De a magas árat akkor is kifogásolom.

Bocsánatot kérek hogyha most ezzel magamra haragitottam valakit - vagy mindenkit - de ez egy forum és ugy éreztem leirom a véleményem erről a dologrol.

Mint emlitettem nem az a baj hogy az ember rak rá hasznot mivel az elismerésen felül szeretné ha anyagilag is megérné a sok munka egy ilyen járgánnyal de ez a 10 000 nálam kiverte a biztositékot.

Bocs..

BenzinCSŐ.

RUSSIANBOY Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1529

10 000?

Nem sok az egy kicsit érte?Még a villogo nélküliért is a 7500?Megértem hogy van vele munka és nem is azt mondom nyilván nem 2000ért fogják árulni az ilyen járgányokat de szerintem barátibb árat kellene megszabni hogy minél több emberkének lehessen ilyen.Persze ez csak egy elgondolás annyiért ad mindenki amit akar amennyiért én nem szolok be csak szerintem azért mert Rendőrség felirat van a tetején és egy sima vagy villogos led lámpa a 10 000 nagyon sok érte........

Mondjuk én 3000-4000körüli árra gondoltam.Nyilván több mint egy normál Retrós járgány ára de mégse magas és aki szeretne ilyet szerintem szivesen áldozna rá ennyit.Én legalábbis 3000-4000et max ne adj isten 5000et megadnék egy ilyenért de egy 10est.....pfff...

Genezis:

A gyárto is akkor egy kicsit hogy is mondjam finoman - balek - hogy rögtön azt nézi hogy kiadnak érte ennyit ami alapjában véve nem baj de miért kell rögtön a max áron adni?Én ha ügyes lennék és tudnék ilyen csodákat késziteni mint wasy nem raknék rá nagy hasznot mert az ember ha saját kezűleg késziti nyilván rak rá mivel szeretne az elismerésen felül kis plusz anyagit is kapni a munkásságáért amit teljesen megértek.De mindennek van határa.

Nem az a baj hogy van ez a járgány hanem az hogy az ára magyar politikusok modjára nem baráti hanem rögtön a legnagyobb haszon van érte remélve holott egy ilyen dolgot ugy lehet jol beinditani - szerintem - hogy elérhető áron kinálni mindenkinek és utána beindul a dolog......

Most én is egy cimborámmal csináltatok valami kis titkos projectet.Megvettem a járgányt kb 1300ért és megkértem hogy alakitsa át.Persze egy másik autot amiért kértem volna pénzt igy ingyen odaadtam neki mondván beszállok a festék és munkaköltségbe meg ilyesmi ha már van olyan kedves és megcsinálja nekem.

Pont ezt nem értem vagy mondhatni inkább örülök a Retróautos sorozatban is.Vannak is IXO modellek amik sokkal szebbek mint ezek - igaz hogy drágábbak is - de ezek is szépek és a kis hibák ellenére is jol fogy és elérhető az áruk mivel sokan szeretnének ilyet.Szoval ezzel csak azt mondom hogy ezzel az ujságos-melléklettel olyanoknak is lehet Ladájuk Zaporozsecük Wartburgjuk stb.... akik esetleg nem szivesen vagy épp nem engedhetik meg maguknak (mint én is) hogy 10 000Ft-ért beiktassak egy IXO modellt.A Minichamps-ek is tetszenek csak kurva drágák.Én általában ugy vagyok vele hogy ha már össze is jön ekkora összeg akkor megprobálok minél több kocsit kihozni belőle mint csak egy darabra költeni mert igyis a kisauto gyüjtés akár Matchbox akár a Retrós sorozat vagy bármilyen más gyártótol valo és méretű autok gyüjtése - akár csak a modellvasut - nem olcso mulatság.Persze nyilván nem olyan nagy de hogyha most az ember hajlando áldozni egy autora 10 000 körüli összeget - persze aki megteheti tegye - annál elindul ez a láncreakcio folyamat és utána ugyanugy megvesz egy másik és egy másik ujabb darabot szintén annyiért.És igy a gyüjtési szenvedélye megmarad csak éppen kevesebb autot fog beiktatni és huzosabb lesz a rájuk forditott összeg......

Szaszi80 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1528
Szia Nagyon köszi a választ!
Szerintem a níva az érdekelni fog!
Holnap teszek fel képet köztük lesz egy kombi Rendőr lada!
Üdv nektek!
Előzmény: Wasy75 (1522)
Genezis_01 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1527
Mikor és hol lesz legközelebb börze, tudja valaki?
Wasy75 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1526

a sima 7 490.-, a villogós 9 900.- amit a Vaterára is felteszek majd (nickem: ModellCars). A vaterás ktsg. természertesen rámegy még az árra!

Wasy75 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1525

Hát most van egy BOSCH-ból vásárolt, mikroszkópos adagolóanyag adagolós forrasztóberendezésem. Nagyon sok mindent tettem érte, meg fizettem 250 000 Ft-ot!

Úgyhogy majd most termeli vissza az árát! ;-PPPPPPPPPPPP

Előzmény: Törölt nick (1524)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1524
Grat. Én meg sem próbáltam volna...
Előzmény: Wasy75 (1523)
Wasy75 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1523

Pedig hidd el, hogy vagy 5 éve én egy Farenheit alap pákával csináltam ezt nagyító alatt!

Az sem volt semmi.

Előzmény: Törölt nick (1520)
Wasy75 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1522

Russianboy:
2 db CR1616-os elem hajtja az elektronikát, na meg a ledet. Kicseréléséhez egy csillagcsavarhúzóra, na meg némi kézügyességre van szükség.

Szaszi80:
Most a VAZ 2101 projekz fut, de készülőben a VAZ 2107-es (piros - kék villogóval), és a Niva.
Mentőautóból tervezés alatt:
Nysa 522, ZUK
Jelenleg gyártás alatt: Tűzoltó parancsnoki volga.

18kerekű:

Kösssssz!

Wasy75 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1521

Rendőrautós válaszok:

Az árakról nem tudok mást írni, minthogy:

a sima 7 490.-, a villogós 9 900.- amit a Vaterára is felteszek majd (nickem: ModellCars). A vaterás ktsg. természertesen rámegy még az árra!

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1520
SMD

Ezt a csehszlovák pisztolypákámmal nem tudnám lejátszani. :)
Előzmény: Wasy75 (1517)
Wasy75 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1519

Wasy75 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1518

Rendőrautós válaszok:

Wasy75 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1517

Rendőrautós válaszok:

Wasy75 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1516

És aki tud ilyeneket forrasztani, annak a jelentkezését nagyon várom!

Van számára egy megfizetődő melóm ;-PPPPPP

További szép napot!

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1515
Keresek 601-es trabit, ha van valakinek. Tudok érte adni Barkast.
Genezis_01 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1514
Semmi gond, néha előfordul. Részemről szent a béke :)
Előzmény: Zoli2010 (1513)
Zoli2010 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1513
Genezis meg a többieknek

Bocs a hangvételért, most hogy így elmagyaráztad, egész más szögből látom a dolgokat.
Elnézést mindenkitől akinek esetleg rossz napot okoztam a beszólással
Rossz napom volt:)
Genezis_01 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1512
Eszembe jutott még valami: miért nem gyártasz Te ilyeneket? Mert oriási az igény rá, és ha valóban meg tudnád olcsóbban valósítani arra nagy lenne a kereslet.
Előzmény: Zoli2010 (1497)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1511
Ebből a 85-ös "ráncfelvarrottból" nem csinált még az IST kombit (Touristot), pedig nem ártana...

Előzmény: Törölt nick (1509)
Zoli2010 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1510
Heló M Z

Dehogynem van Nivám, és Zaporozsecem is.
Akkor skodát választanám, és cserébe akkor odaadom a nivát, zazot, wartburgot, mind a hármat.
Ha gondolog a többit beszéljük meg emailen
zoli20082008@citromail.hu

És kösz szépen!
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1509
Ez is kéne:))))))))
Előzmény: Törölt nick (1507)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1508
Várom!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (1504)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1507
Remélem, fogunk még Trans-ba esni. :)

Előzmény: Törölt nick (1506)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1506
Szép lesz a sárga is, de biztos, hogy fogok ilyen pirosat csinálni belőle. :)
Előzmény: Törölt nick (1504)
Genezis_01 Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1505
Amúgy ez az ár úgy lett kialakítva hogy a gyártó megnézte azt, hogy az emberek mennyit hajlandók adni érte és aztán hogy megéri-e ennyiért gyártani. Ez ésszerű, én is így tennék ha gyártanék valamit. Bár lehet hogy a Te hangnemed hatására egyszercsak olcsóbbak lesznek az alapanyagok és kevesebből is megél aki erre szánja az idejét. Ki tudja? :o)
Előzmény: Zoli2010 (1497)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.02 0 0 1504
16) WARTBURG 353 LIMOUSINE
2010.05.11-től az újságárusoknál :))
Előzmény: Törölt nick (1503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!