Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Roy30 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 901

stefi001

Köszönöm szépen a leírást, de sajnos a problémám nem ezzel van. A mobilommal ha párosítom, az tökéletesen működik.

A gondom a fejegységnél van, egyszerűen sehol nincs benne bluetooth párosítási lehetőség.

Erre valami tipp esetleg?

( bt. van a fejegységben, a telefonommal megtalálom a fejegység bt. jelét és rá tudok csatlakozni)

A wifis tippet köszi, utánanézek.

stefi001 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 900

Mivel nem ismerem, hogyan történt a készülékek párosítása, ezért röviden a lényeget az alábbiakban összegzem.

OBD és Android eszköz párosítása

(1) ELM 327 OBD2 csatlakoztatása a gépkocsin levő aljazatba.

(2) Gyújtáskulcs 1-es állásba – tápellátás végett. Amíg nem kap feszültséget az eszköz, addig nem lehet párosítani az Androidos készülékhez/fejegységhez.

(3) Android eszköz (telefon, tablet, fejegység) bekapcsolása. Az eszközön megkeresni az Alkalmazások/Beállítások/Bluetooth ikont és bekapcsolni.

(4) Elérhető eszközök keresése. Ha szükséges, kijelölni, hogy „Minden közeli Bluetooth eszköz láthatja”, illetve beállítani a „Láthatóság időkorlátja”-t.

(4) A párosítás általában a 0000, illetve 1234 kóddal lehetséges. A kód beírását követően az OK gombot megnyomni.

(5) Sikeres párosítás esetén látható lesz az eszköz neve: OBD EOBD, OBDII, OBD2. Az elején előfordulhat, hogy számok és betűk stb. jelennek meg, de kicsit később meg fog jelenni az OBD név is.

A Torque, illetve a DashCommand telepítése és beállítása gondolom, nem jelent problémát.

Megjegyzés: Mivel Bluetooth és Wifi kapcsolatot is használtam, a tapasztalatom szerint az utóbbi sokkal előnyösebb. Jelenleg is Wifi-s fut.

Előzmény: Roy30 (895)
stefi001 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 899

Elnézést kérek! Ezek szerint nagyon félreértettem!

Előzmény: bolisz57 (898)
bolisz57 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 898

Tisztelt stefi001:  Én új vagyok itt ,és eddig még nem kellet ilyen témában segítség. Elnézve a Te hozzászólásaid van mögöttük tudás ,ismeret,hozzáértés, én nem pikirtségből ,gúnyból  írtam ,hogy segítettél,hanem ténylegesen segítettél!!

A Rverse Video  hibát a BRAKE CTL – rózsaszín vezeték bekötése okozta,én úgy gondoltam ,hogy ez is kell a kormánytávirányító v. interface (adapter) működéséhez. Ezt a hibamegoldást neked köszönhetem utaltál rá az előzőekben,hogy ,,Hasonló problémákról más korábban is volt szó: kb 629- 647 sz. hsz-ok"--tehát itt találtam választ a hibára,és annak elhárítására,és még sok mindenre ezzel kapcsolatban!!  Az hogy a beállítások menű  3368 ,vagy 0808  kódokat nem fogadja el ,majd kiderítem mi okozza ! Most működik jól a rádió,és a GPS-és nekem ez a lényeg!!

Tehát stefi001 igen is sokat segítettél ,és még egyszer köszönöm!!

Bolisz57  

stefi001 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 897

Sajnálom, ha nem jött össze, de mint említettem, ahány fejegység annyi féle menü, s főként kód lehet. Azt is megjegyeztem, hogy a leírtak nem biztos, hogy használhatók az adott rádióhoz.

Csak azokból tudtam kiindulni, amelyek fellelhetők (Pontos modellmegjelölést pedig nem kaptam, de lehetséges, hogy akkor sem sikerült volna, mivel nem szakmám e terület!)

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=a-sure+car+radio&_osacat=0&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=a-sure+radio&_sacat=0

Egyébként a segítőkész jóindulat nálam mindenkor pozitív, még akkor is, ha esetleg eredménytelen!

Előzmény: bolisz57 (896)
bolisz57 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 896

Nagyon sokat segítettél!!     3368 ,vagy 0808  kódot beírom semmi se történik+ van egy resetelő ahol ha megnyomom nem történik semmi,,,,, az az kikapcsol  de újraindul a megszokott módon( nem áll vissza a gyári beállításokra!!)  Köszönöm!!

Előzmény: stefi001 (894)
Roy30 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 895

Sziasztok!

Segitségeteket szeretném kérni.

Van androidos fejegységem 7.1 verziós rendszerrel és bluetooth problémám van.

Az menün belül, a szokásos helyen nincs bluetooth eszköz csatlakoztatásához szükséges menüm, így a meglévő OBD2 bt.-s eszközömet nem tudom párosítani.

Egy bt. ikon a főmenüben van, de azt csak arra tudom használni, hogy ha egy másik eszközzel rákeresek, akkor parosithatom és kihangosítoként funkcionál a fejegység

Van valami ötletetek?

stefi001 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 894

Feltehetően nincs tolatókamera az autón (vagy nincs helyesen bekötve).

Előre bocsátom, hogy nem ismerem a fejegység menüjét, de általában a kamera/kamerák ki- és bekapcsolhatók.

Egy változat, a beállításra, ami nem biztos, hogy megegyezik, de lehet, hogy nem is nagyon hasonlít az érintett készülék menüjéhez:

Beállítás (Fogaskerék/Settings) Camera settings → itt Camera View/ Back Camera Input/2nd Camera Input be- és kikapcsolási lehetőségei találhatók. Amelyikre nincs szükség, azt ki kell kapcsolni, majd kilépni a beállítások menüpontból.

Amit tudok/sejtek erről a típusról:

A-Sure többsége WinCe operációs rendszerű. A menük eléggé eltérőek. Találtam egy elképzelhető 5.1 Androidos változatot.

Ennél a készüléknél a video bemenetek az alábbiak:

Support RCA reverse camera input & RCA AUX Video Input

A probléma a Support RCA reverse camera input beállításából ered.

A beállítás az alábbiak szerint történhet:

Auto-Set → kód beírása (3368)

→ fogaskerék: amennyiben másutt nem állítható be a kamera, feltehetően itt megtehető.

→ Home screen application selection Current Default Launcher2 → kód beírása (0808). Launcher választási lehetőség.

Más:

Egyszerűen ki kell iktatni a tolatókamera táp- és bemenetre csatlakozó vezetékeit (ISO kábelköteg, Back).

Hasonló problémákról más korábban is volt szó: kb 629- 647 sz. hsz-ok.   

Sajnálom, de látatlanban nem tudok több „okosságot” mondani!

Előzmény: bolisz57 (893)
bolisz57 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 893

Szia. Köszönöm a segítőkészséget!     Megoldódott a hiba az   Iso kábel és kormánytávvezérlő interface modul  -nál kellett kábeleket megcserélni..........a piros nem találkozott a pirossal, a sárga se a sárgával!!  Most már jó,de van egyéb gond,    szépen indul,és működik a rádió,a gps funkció, de a rádió adás néha megszakad,és megjelenik a  REVERSE VIDEO felirat képernyőn ami elsötétül ,ez tart pár másodpercig ,,és minden működik tovább !!! -de ez mitől van??-hol lehet kikapcsolni,eltüntetni???

Előzmény: stefi001 (890)
stefi001 Creative Commons License 2019.01.24 0 0 892

Itthon drága! Külföldről harmad vagy féláron beszerezhető.

Előzmény: dreamer1 (891)
dreamer1 Creative Commons License 2019.01.24 0 0 891

Úgy döntöttem inkább veszek egy LTE-s mobil routert

stefi001 Creative Commons License 2019.01.24 0 0 890

Nem ártana egy kissé visszaolvasni, mivel a probléma már több ízben felmerült. Például:

629; 674-685; 694-714 sz. hozzászólások.

Felhívnám a figyelmet a 699. sz. hsz-ra amely az „X” relével kapcsolatos.

Előzmény: bolisz57 (887)
stefi001 Creative Commons License 2019.01.24 0 0 889
Előzmény: dreamer1 (886)
stefi001 Creative Commons License 2019.01.24 0 0 888

Így igaz! Ki kell próbálni egy Widows op. rendszerű készüléken is, és azzal biztos használható lesz. Amennyiben igen, akkor  a kütyü jó, s esetleg akkor – veszteség nélkül – túl lehet rajta adni, ugyanis sokan rendelkeznek Windows-os fejegységgel. Vagy a korábbi javaslat szerint, ha megéri, vissza lehet küldeni, természetesen saját költségen. Külföldi beszerzés esetén azért meggondolandó.

Előzmény: dreamer1 (884)
bolisz57 Creative Commons License 2019.01.23 -1 0 887

Sziasztok ! Fiat Sedici be tettem Á-SURE -typ 2DIN Anroid GPS rádiót....hasonló volt az előző Suzuki Lianába is,de ott a gyújtás  ráadása után rögtön indult a rádio!!----itt ennél most sokat kell 1-2 perc mire betölt az egész rendszer(van magyar menü)...mit kellene állítani,hogy egyből induljon a rádió??? Előre is köszönöm a válaszokat!!

http://asuregps.com/de/products/2-din-dvd-player-gps/7-android-60-double-2-din-navi-sat-nav-car-gps-stereo-dab-radio-wifi-836.html

dreamer1 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 886

Természetesen visszaküldöm!

Köszi az infót.

Azért keresgélek még hátha....

Azt had kérdezzem még meg hogy mi az a B20-as 4G?

Előzmény: pgyafi (885)
pgyafi Creative Commons License 2019.01.23 0 0 885

Ha tudod, küldd vissza.

Nagyon kevés olyan mobil stick van, ami a mai készülékeken működik is. Legtöbb aminek van Android támogatása, azok is csak Android 4.4-ig mennek, újabbakkal nem.

Én nem találtam olyat ami tudja a B20-as 4G-t és lenne Android 7/8 támogatása is.

Előzmény: dreamer1 (884)
dreamer1 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 884

Köszönöm!

Én is gyanítottam, hogy az lehet a probléma, hogy csak win alatt működik.

Az a bosszantó, hogy ahol megrendeltem, ott a weboldalon a támogatott operációs rendszerek között szerepelt az android.

Azonban az eszköz csomagolásán már ez nincs feltüntetve.

Ha androidos volna akkor csak rádugnám at usb portra, felismerné, és ennyi?

Előzmény: stefi001 (878)
dreamer1 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 883

Ez egy autó specifikus készülék.

A típusa AMC-7022

Előzmény: JAMIE222 (882)
JAMIE222 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 882

Lehet elöbb tudni kellene, milyen fejegyseged van.

Előzmény: dreamer1 (881)
dreamer1 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 881

Na igen.

De ha egy notiba dugod, ott telepítesz egy szoftvert "aminek a segítségével" kapcsolódik a netre.

Itt viszont nem telepítesz semmit.

Vagy rosszul gondolom?

Előzmény: JAMIE222 (880)
JAMIE222 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 880

Lenyegileg ugyanaz, mintha sticket a notiba dugnad. Van egy kütyüd oprendszerrel, böngeszövel, ilyen-olyan kapcsolodasi lehetöseggel (kabel-wifi-bliuetooth). Stickröl jön a jel, küldöd tovabb, ahova akarod.

Előzmény: dreamer1 (879)
dreamer1 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 879

Valaki, használ esetleg usb-s sticket a net megosztásra?

Kérem ossza meg velem.

Youtube videókon, csak összedugják usb-n keresztül és működik.

https://www.youtube.com/watch?v=j1imXfgpyGY

Nem világos nekem, hogy ezeken nem kell semmilyen beállítást eszközölni.

Én azért szeretném ilyen eszközzel megoldani, mert ha a telefonról osztom meg a netet akkor a telefonnak nagyon meríti az akkumulátorát.

Szemeztem a mobil routerekkel is, de azokat meg tölteni, meg kapcsolgatni kell.

stefi001 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 878
Előzmény: dreamer1 (877)
dreamer1 Creative Commons License 2019.01.22 0 0 877

Igen.

Onnan vettem az ötletet, de sajnos ott nem szól a Fáma arról, hogy hogyan kell működésre bírni az eszközt.

Ezért kérdeztem itt, hátha használ valaki ilyen megoldást, és tud segíteni a beállításban.

Előzmény: stefi001 (876)
stefi001 Creative Commons License 2019.01.22 0 0 876

Kicsit vissza kell olvasni!

A 763-771 sz. hozzászólások foglalkoznak a témával. Hogy aztán a kérdezőnek végül megoldódott-e a problémája azt nem tudom.

Előzmény: dreamer1 (875)
dreamer1 Creative Commons License 2019.01.22 0 0 875

Üdv!

Újfent a segítségeteket szeretném kérni.

Vásároltam egy ilyet:

https://www.pcland.hu/media-tech_3g_hspa_multimodem_usb_mt4219_aero2?forras=3

Az egyik hozzászólásban ajánlotta valaki, valakinek.

A támogatott operációs rendszerek között szerepel az android.

Némileg árnyalja a képet, hogy ugyanez az eszköz dobozán már nincs feltüntetve.

Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hogyan lehet belőni az eszközt.

Beleraktam a T-s tandem kártyámat ,rádugtam az usb csatira, el is kezd villogni rajta az állapot jelző led, de semmi több.

Mit kell tennem hozzá, hogy működésre bírjam?

Segítségeteket előre is köszönöm!

stefi001 Creative Commons License 2019.01.22 0 0 874

Nem ismerem a Sharan műszerfalának kialakítását, de nehezen, de találtam – talán – hozzávaló beépítő keretet, ugyanis többnyire későbbi évjáratokhoz kapható. Össze kell vetni, s lehet, hogy meg fog felelni:

https://www.ebay.co.uk/itm/2-DIN-Radio-Housing-Mounting-Case-Double-Navigation-Radio/222161032991?epid=1013482304&hash=item33b9d4571f:g:L58AAOSwtQZbknkb:rk:44:pf:0

https://www.ebay.co.uk/itm/2-Din-Shaft-Car-Radio-DVD-Double-Installation-Slot-Universal-Mounting-Frame/372559182292?epid=1343029379&hash=item56be41f9d4:g:-0oAAOSw4b1cMQa2:rk:47:pf:0

Logóhoz:

Home → Setup → alul beíráshoz (szerk.) → Adjust: beírni a kódot:123456 → majd görgetni a Logo-hoz.

Előzmény: driver20 (873)
driver20 Creative Commons License 2019.01.21 0 0 873

Sziasztok. Adott egy Reakosound 7157g típusú fejegység, ami egy 2005-ös Sharanba kerülne bele viszont nincs hozzá beépítő keret. Ötlet, hogy merre találhatnék ehhez passzolót?

Másik kérdés: lehet hozzá magyar menüt letölteni? (Olyat is láttam, hogy az autómárka logoját is ki lehet választani, de ilyet az enyémben nem találok)

Köszönöm előre is!

dreamer1 Creative Commons License 2019.01.18 0 0 872

Köszönöm!

Holnap kipróbálom.

Előzmény: stefi001 (871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!