Léteznek a gyári rádiók helyére beépíthető, a gyárinál olcsóbb, nagyobb tudású és egyszerűbb kezelésű készülékek. Vajon miben jobbak, miben rosszabbak?
Mivel nem ismerem, hogyan történt a készülékek párosítása, ezért röviden a lényeget az alábbiakban összegzem.
OBD és Android eszköz párosítása
(1) ELM 327 OBD2 csatlakoztatása a gépkocsin levő aljazatba.
(2) Gyújtáskulcs 1-es állásba – tápellátás végett. Amíg nem kap feszültséget az eszköz, addig nem lehet párosítani az Androidos készülékhez/fejegységhez.
(3) Android eszköz (telefon, tablet, fejegység) bekapcsolása. Az eszközön megkeresni az Alkalmazások/Beállítások/Bluetooth ikont és bekapcsolni.
(4) Elérhető eszközök keresése. Ha szükséges, kijelölni, hogy „Minden közeli Bluetooth eszköz láthatja”, illetve beállítani a „Láthatóság időkorlátja”-t.
(4) A párosítás általában a 0000, illetve 1234 kóddal lehetséges. A kód beírását követően az OK gombot megnyomni.
(5) Sikeres párosítás esetén látható lesz az eszköz neve: OBD EOBD, OBDII, OBD2. Az elején előfordulhat, hogy számok és betűk stb. jelennek meg, de kicsit később meg fog jelenni az OBD név is.
A Torque, illetve a DashCommand telepítése és beállítása gondolom, nem jelent problémát.
Megjegyzés: Mivel Bluetooth és Wifi kapcsolatot is használtam, a tapasztalatom szerint az utóbbi sokkal előnyösebb. Jelenleg is Wifi-s fut.
Tiszteltstefi001: Én új vagyok itt ,és eddig még nem kellet ilyen témában segítség. Elnézve a Te hozzászólásaid van mögöttük tudás ,ismeret,hozzáértés, én nem pikirtségből ,gúnyból írtam ,hogy segítettél,hanem ténylegesen segítettél!!
A Rverse Video hibát a BRAKE CTL – rózsaszín vezeték bekötése okozta,én úgy gondoltam ,hogy ez is kell a kormánytávirányító v. interface (adapter) működéséhez. Ezt a hibamegoldást neked köszönhetem utaltál rá az előzőekben,hogy ,,Hasonló problémákról más korábban is volt szó: kb 629- 647 sz. hsz-ok"--tehát itt találtam választ a hibára,és annak elhárítására,és még sok mindenre ezzel kapcsolatban!! Az hogy a beállítások menű 3368 ,vagy 0808 kódokat nem fogadja el ,majd kiderítem mi okozza ! Most működik jól a rádió,és a GPS-és nekem ez a lényeg!!
Tehát stefi001 igen is sokat segítettél ,és még egyszer köszönöm!!
Sajnálom, ha nem jött össze, de mint említettem, ahány fejegység annyi féle menü, s főként kód lehet. Azt is megjegyeztem, hogy a leírtak nem biztos, hogy használhatók az adott rádióhoz.
Csak azokból tudtam kiindulni, amelyek fellelhetők (Pontos modellmegjelölést pedig nem kaptam, de lehetséges, hogy akkor sem sikerült volna, mivel nem szakmám e terület!)
Nagyon sokat segítettél!! 3368 ,vagy 0808 kódot beírom semmi se történik+ van egy resetelő ahol ha megnyomom nem történik semmi,,,,, az az kikapcsol de újraindul a megszokott módon( nem áll vissza a gyári beállításokra!!) Köszönöm!!
Van androidos fejegységem 7.1 verziós rendszerrel és bluetooth problémám van.
Az menün belül, a szokásos helyen nincs bluetooth eszköz csatlakoztatásához szükséges menüm, így a meglévő OBD2 bt.-s eszközömet nem tudom párosítani.
Egy bt. ikon a főmenüben van, de azt csak arra tudom használni, hogy ha egy másik eszközzel rákeresek, akkor parosithatom és kihangosítoként funkcionál a fejegység
Feltehetően nincs tolatókamera az autón (vagy nincs helyesen bekötve).
Előre bocsátom, hogy nem ismerem a fejegység menüjét, de általában a kamera/kamerák ki- és bekapcsolhatók.
Egy változat, a beállításra, ami nem biztos, hogy megegyezik, de lehet, hogy nem is nagyon hasonlít az érintett készülék menüjéhez:
Beállítás (Fogaskerék/Settings) → Camera settings → itt Camera View/ Back Camera Input/2nd Camera Input be- és kikapcsolási lehetőségei találhatók. Amelyikre nincs szükség, azt ki kell kapcsolni, majd kilépni a beállítások menüpontból.
Amit tudok/sejtek erről a típusról:
A-Sure többsége WinCe operációs rendszerű. A menük eléggé eltérőek. Találtam egy elképzelhető 5.1 Androidos változatot.
Ennél a készüléknél a video bemenetek az alábbiak:
Support RCA reverse camera input & RCA AUX Video Input
A probléma a Support RCA reverse camera input beállításából ered.
A beállítás az alábbiak szerint történhet:
Auto-Set → kód beírása (3368)
→ fogaskerék: amennyiben másutt nem állítható be a kamera, feltehetően itt megtehető.
→ Home screen application selection Current Default Launcher2 → kód beírása (0808). Launcher választási lehetőség.
Más:
Egyszerűen ki kell iktatni a tolatókamera táp- és bemenetre csatlakozó vezetékeit (ISO kábelköteg, Back).
Hasonló problémákról más korábban is volt szó: kb 629- 647 sz. hsz-ok.
Sajnálom, de látatlanban nem tudok több „okosságot” mondani!
Szia. Köszönöm a segítőkészséget! Megoldódott a hiba az Iso kábel és kormánytávvezérlő interface modul -nál kellett kábeleket megcserélni..........a piros nem találkozott a pirossal, a sárga se a sárgával!! Most már jó,de van egyéb gond, szépen indul,és működik a rádió,a gps funkció, de a rádió adás néha megszakad,és megjelenik a REVERSE VIDEO felirat képernyőn ami elsötétül ,ez tart pár másodpercig ,,és minden működik tovább !!! -de ez mitől van??-hol lehet kikapcsolni,eltüntetni???
Így igaz! Ki kell próbálni egy Widows op. rendszerű készüléken is, és azzal biztos használható lesz. Amennyiben igen, akkor a kütyü jó, s esetleg akkor – veszteség nélkül – túl lehet rajta adni, ugyanis sokan rendelkeznek Windows-os fejegységgel. Vagy a korábbi javaslat szerint, ha megéri, vissza lehet küldeni, természetesen saját költségen. Külföldi beszerzés esetén azért meggondolandó.
Sziasztok ! Fiat Sedici be tettem Á-SURE -typ 2DIN Anroid GPS rádiót....hasonló volt az előző Suzuki Lianába is,de ott a gyújtás ráadása után rögtön indult a rádio!!----itt ennél most sokat kell 1-2 perc mire betölt az egész rendszer(van magyar menü)...mit kellene állítani,hogy egyből induljon a rádió??? Előre is köszönöm a válaszokat!!
Nagyon kevés olyan mobil stick van, ami a mai készülékeken működik is. Legtöbb aminek van Android támogatása, azok is csak Android 4.4-ig mennek, újabbakkal nem.
Én nem találtam olyat ami tudja a B20-as 4G-t és lenne Android 7/8 támogatása is.
Lenyegileg ugyanaz, mintha sticket a notiba dugnad. Van egy kütyüd oprendszerrel, böngeszövel, ilyen-olyan kapcsolodasi lehetöseggel (kabel-wifi-bliuetooth). Stickröl jön a jel, küldöd tovabb, ahova akarod.
Itt látható az említett modem, a következő link pedig a paramétereit tünteti fel, melyek között az Android operációs rendszer nem szerepel. Amennyiben így van, akkor csak Windows alatt használható.
Nem ismerem a Sharan műszerfalának kialakítását, de nehezen, de találtam – talán – hozzávaló beépítő keretet, ugyanis többnyire későbbi évjáratokhoz kapható. Össze kell vetni, s lehet, hogy meg fog felelni:
Sziasztok. Adott egy Reakosound 7157g típusú fejegység, ami egy 2005-ös Sharanba kerülne bele viszont nincs hozzá beépítő keret. Ötlet, hogy merre találhatnék ehhez passzolót?
Másik kérdés: lehet hozzá magyar menüt letölteni? (Olyat is láttam, hogy az autómárka logoját is ki lehet választani, de ilyet az enyémben nem találok)