talán annak a fickónak nem a szutykos arabokhoz kellett volna fordulnia egy ilyen műtét miatt. és ezek a medikusok egyszer még orvosok lesznek, hát gratulálok.
boldog vagyok, mert végre valamiben én is jó vagyok!
Úgy érzem megtaláltam a szakterületemet....bizony bizony a hobbisebészeknek számos irodalmat kell ismerniük, szinte többet mint a kókler professzionalista orvokonak!
képzeld, még tegnap délután hozzá akartam szólni valamit a témához, de mikor megpillantottam a lukács mű címét, nyomban mély álomba szenderültem, a haverok meg közben viccből kivették az orrmandulámat :DDDDDDDDD
pont írni akartam, hogy én is a monotonitás felé hajlok. Én Lukács György A társadalmi lét ontológiájáról c trilógiáját favorizálnám, különös tekintettel a Prolegomena c. kötetre, ahol a magas és mély magánhangzók aránya folytán megfelelő hatás garantálható.
az, hogy otthon műveljük a tevékenységünket, nem jelenti azt, hogy nem professzionális szinten. és szerintem igenis komoly munkáról van szó. hiszen mind pszichikai, mind fizikai megterhelést okoz egy-egy óra operáció. mondjuk a siker felett érzett öröm kárpótol mindenért, és lelkesedésből űzzük, de ez nem jelenti azt, hogy a munkatárs kifejezés nem állná meg a helyét.
úgy gondolom ez egy komoly hobbi, nem holmi hülyéskedés. hiszen több fontos beavatkozást is sikeresen elvégeztünk. méltán büszkék lehetünk trepanálási szakértőnkre, és az ectómiás műtétek során szerzett tapasztalatainkra.
azt hiszem a szakértelmünk komoly bizonyítéka az a féltékenység, amit az"igazi" orvosok" tanusítottak, mikor bosszúból kivették a vakbelem.
pl. szaruhártya...ott még nem is igen kell kilökődésgátló gyógyszer.
egyébként pár lelkes munkatársammal fejlesztettünk a dolgon, és már neten keresztül is műtöttünk sikeresen. a beteg jólvan, nem annyira hálás, de egészséges.
még fotódokumentáció is készült.
további beavatkozásokat tervezünk.
a teamünkbe kellene egy anesztes, mert ezt eddig a fadarabra ráharapással kerültük meg, de belátható, hogy professzionálisan ez kissé elavult.
a féltégla módszerrel is próbálkoztunk, illetve bunkózással, de a fadarab volt a legtartósabb. kellemetlen volt, hogy a beteg a beavatkozás közepén néha "rendetlenkedett".
fizettség a tapasztalat lenne, mert korlátozottak a lehetőségeink. ha nem akad szakember, tippeket is szívesen veszünk.
szerencsére a hobbinőgyógyászatban nincsenek ilyen korlátok, inkább az a specialitásunk, hogy a magzat/gyermek 18 éves koráig vállalunk ilyen bevatkozást (az élveszületés után persze már más eszközökkel, olyankor már a ruhafogas természetesen nem használható, de ez szakmai titok)
azt hiszem, a Mi tudásunk és lelkesedésünk segíthetett volna azon a szegény kislányon. nem szabadott volna hagyni, hogy a gőgös és önelégült "orvosok" kezei közé kerüljön.
hétvégén kipróbálunk mi is egy élődonoros szervátültetést, nagylelkű jelentkezőket várunk (máj, vese, has nyál, szív, meg ami még mozgatható)
muskátli szezonban bevállanám az abortuszt... a muskátli termése kiváló magzatelhajtó tulajdonsággal rendelkezik....egy cigányasszonytól loptam az ötletet, ő annak idején 8 évet kapott angyalcsinálásért...
Hahó emberek, én karácsonyra egy új defillibrátort kaptam, először nem tudtam mire vélni, mert úgy olvastam hogy delfinvibrátor, de aztán leesett a kő a szívemről.
én úgy gondolom, az ilyen hibás példányokat jobb a tenyésztésből kivonni, és a gyógyítás (ami sajnos egyelőre kést igényel) mellett obligát a herélés is.
újévi fogadalom: jövőre legalább egy (sikeres) veseátültetést csinálok
egyébként egyre több elektrónikus levél érkezik a postaládámba az ország minden tájáról, egyre több hobbiorvosi kör alakul, bár néhányan - és most remélem orosházán mindenki érti a célzást - csak jó heccnek tartják az egészet, nem rendelkeznek a megfelelő küldetéstudattal, valamint felkészültséggel, javasolnám nekik inkább egy hobbiböllér klub alapítását. a dombóvári hentes-brigádnak meg azt üzenem, talán szerencsésebb lenne valami más nevet felvenniük, pld albert schweizer brigád, ilyesmi