Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ez is egy jó tanács köszi szépen! ilyen irányváltóhoz ami kéne nekem az csak egy kinyomópáca egy váltótengely, és egy első fokozat fogaskerék, a többi van de ha 6 ér tudok zuk váltót amihez nem kell hozzányúlni, akkor nem csinálom meg
a ki és bemenő lánckerék azthiszem 12es volt,hogy a lánc ne érjen egymáshoz.Nem szakad meg a kapcsolat mert a golyok beesnek a váltótengelybe mikor a váltópálcát elmozdítod.A lánckerék a tengelyre hegesztve van a másik pedig egy leesztergált fogaskerékre van hegesztve hogy lehessen kapcsolni.Még ami hiányzik az egy csavar amivel a kapcsolópálca végpontját tudod beállítani hogy ne tudd túlhúzni.Ha van felesleges alkatrészed érdemes megcsinálni mert kicsi,ds lehet jobba jársz egy zuk váltóval az kb 7-8e ből kijön.
igen köszönöm akkor összegezzük: 2 db s51 váltó lánckeréktengely, egy ház, 3db kislánckerék, és az egyik lánckeréktengelyben van kinyomópálca, és vált üreset, és kapcsol a fogaskerékre. igaz?
2 üteműt nem javasolnék, mert sokat eszik. Én most egy lada 2101 motort építek be a trakimba, előtte megkérdeztem pár lada motoros traki tulajt, mi a véleményük, és elég pozitiv volt. Persze diesel fogyasztást nem várhatunk tőle.
Szabadságon van a héten a srác. Kis türelmedet kéri, mert a pesti irodába érkezett a cucc, és onnan lesz szétküldve Ha direktbe megy hozzád Németországból, akkor elég combos szállítási költség terheli a szerszámaidat.
Helló! Rákérdezhetnél a szerszámomra hogy mi van vele, mert másfél hete várom de eddig nem jött meg. Az email cime remélem még élő, mert a cimemet arra küldtem.