gabomano: AZ hogy itt-ott pontatlan voltam sajnos előfordul, egy teljes napi meló után írtam (nézd meg az időt)
SUPER AGyURI: A villogós modellbe 2db CR1616-os elemek kellenek (nézz csak utánna menyi is 1db)! És kel lhozzá led (lehet venni 50Ft-ért is, no de az mennyi üzemórát bír majd ki az állandó feszültségingadozás miatt), no meg a tranziszrorokat, kondenzátorokat meg az ellenállásokat se vágják hozzám ingyen!
Amúgy az elektronika majdnem annyiba kerül, mint maga a modell!
A zsigákat a Retro magazintól rendeltem, és nem áltam érte sorban ujságosnál!
pedrito77: Én nem a modellemet hasonlítottam a Rolls-hoz, hanem a munkamenetet!
Szaszi80:
Írd márt meg légyszives mailba, hogy mennyiért vetted.
Amúgy nagyon elharapóztak az indulatok, egy dolgot kérek: nyugi. Ez egy retro fórum, az én tevékenységeimet a kezdeti kispolák-tűzoltótól végig kísérhettétek. Akinek tetszik tetszik, kinek nem az nem. Engem ugyan tényleg nem zavar az egész mizéria. Akinek kell az megveszi.
már nem tudom ki, de valaki felvetette, és a válaszom: a modellt fújom!
Én személyesen ismerem Genezis 01 kollégát, és egy korrekt, megbízható eladót ismertem meg személyében.
A gyártó és a kereskedő árképzését sem kívánom megkérdőjelezni, mert minden terméknek annyi az ára, amennyiért el lehet adni, amennyit a vevő hajlandó áldozni rá. Ha nem tetszik neki, vagy magasnak találja az árat, legfeljebb nem veszi meg.
De... nagyon érdekelne, hogy ezen a rendőrautón pontosan milyen átalakítások-átfestések történtek.
A kék csík festés-e, vagy csak matrica, a feliratok tamponozottak-e, stb. stb. Ezek mind-mind meghatározzák az árat. De így-és elnézéseteket kérem- nem látok sok átalakítást ezen a modellen, csak minimális festést, matricázást, és a villogókat...
Nem voltam ideges, nők sokkal jobban fel tudnak bosszantani :) De konfliktuskezelés tényleg nem az erősségem, ebben igazad van. Attól még árulhatok modelleket nem?
Látom megnyugodtál kicsit. Sosem írtam olyat, hogy ne tájékoztass embereket az eladó makettjeidről. Senki sem írt ilyet. Ami negatív kritika volt, az pár embertől jövő árral kapcsolatos észrevétel.
Miért kell ilyen primitív személyeskedésbe átcsapni ember?
Elhiszed, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy milyen makettek sorakoznak a polcodon.
Szerintem nem mi rontjuk az üzletedet, hanem te magad, ha nem tudod elfogadni a kritikákat, illetve nem tudsz, vagy nem akarsz normálisan érvelni azokkal szemben.
Én sem tesco gazdaságos autókat gyűjtök, de a szememben mindenki gyűjtő, még az is, aki 2000 Ft alatti árkategóriában gyűjti az autókat.
20 perce voltam egy modellboltban (nem mondom meg melyikben), és ott az eladó csináltat magyar rendőrségi Zsigákat, csak nem DeAgostiniből, hanem orosz Agat-ból. Nagyságrendileg 5-6 ezerért fogja árulni. Az Agat gyárban a Lada2101 modell ára 644.- Ft átszámítva (persze jóval gyengébb minőség a DeAgostininél, hiszen 30 éve változatlanul gyártják) Szóval kérem a nagyszájú fórumozókat, hogy ott is közöljék ezeket, ne csak nekem jusson ebből.
Amúgy pedig a modell gyűjtőknek készül, nem pedig tesco gazdaságos kisautók vásárlóinak. Egy gyűjtőnek nem gond a 7490.-, sem a 9900.-, mint ahogy nekem sem lenne gond, ha én vennék ilyet. Sokkal drágább és ritkább modellek sorakoznak a polcomon, olyanok amiről pl. Te azt sem tudod mi az és mennyi a világpiaci ára. Már 27 éve is voltak ilyen modelljeim, amikor Magyarországon még szó se volt ezekről, mert csak később kezdték importálni.
Személy szerint nekem nem az üzleted rontása a célom. Abban igazad lehet, hogy van piaca. Nagyon jól megláttad a piaci rést.
A képek láttán kialakult egy véleményem a makettekről, illetve azok áráról, de ez egy szubjektív vélemény. Én így gondolom, érzem. Eszem ágában sincs befolyásolni senkit, hogy vegyen tőled rendőrzsigát, vagy sem, csak ne emeljük ezeket a maketteket az igazi, minőségi makettek szintjére.
Nyilvános fórumra raktad a hírdetésed. Számolni kell a pozitív és a negatív kritikákkal is. Most éppen több a negatív, de volt is és lehet lesz is még pozitív...
Semmi bajom veletek, csak már kezd bosszantó lenni hogy naponta tucatnyian írtok ellenvetéseket, azért mert meg mertem valamit hirdetni. Nem tesz jót az üzletemnek, gondolom nektek se lenne jó egy hasonló szituáció fordított esetben. Ez a rendőr Zsiguli van, ennyiért, jobbat nem tudok, telefonszámlámat, benzinköltségemet ki kell fizetnem valamiből, nem én gyártom, úgy gondolom hogy szerény haszonnal dolgozok, nekem ez inkább hobbi mint munka, azon felül félállásnyi munkám van az autómodellek árusításával, inkább hobbi mint pénzkereset ez nekem. És ezen felül még ezt is el kell tűrnöm ami ezen a fórumon zajlik. Közben bele se gondoltok semmibe, csak írjátok ész nélkül. Ez az én véleményem. Bocs hogy hosszú lett.