Szia ! Ez eszméletlen ! Nagyon ügyes vagy minden elismerésem , szerintem kiviheted kiállításra elhozod vele az első helyet ! Nagyon élethű és nagyon szép munka ! Minden elismerésem !
+ Egy kis off ha megengeditek. Ugyan nem Retróautók, de ugyanaz a méret és a Barkassal együtt készült el egy kedves kollega kérésére. Nagyon megszenvedtem vele, ennyit még az összes modellel nem szívtam mint ezzel. :D
Retróautók -megéri? Jelentem, meg. Kész az újabb átalakításom. Besza-behu lett, nézzétek:
Előbb kis leírás. Abból indultam ki hogy kéne valami melós Barkast gyártani. A mikrobusz nagyon elcsépelt, legyen hát személy-és áruszállító kivitel. lelemezeltem az odalát, megcsináltam hozzá a szellőzőket is. Barkas-kékre lett fújva, majd megkapta a lepukkant autók szokásos "kiegészítőit", a rozsdát, a folyásokat, a javítóíveket és koszt. Az alja is "koszos" és kidolgozott. A felnik simán piszkosak, a gumi poros. A tükrök, ablaktörlők részletesebbek lettek, a műszerfal műszerekkel együtt ki lett festve. Az ülések is és az ajtókárpitok is barna színt kaptak. A beltérben tetőkárpit is van, az elmaradhatatlan napellenzővel. :) Az üvegek gumis keretét is imitáltam. A lökháírtók fehér színt és piszkot, rozsdát kaptak hogy ne legyenek olyan unalmasak. :D A vezetőfülke ablakai meg lettek csinálva, de hogy ne legyen túl tip-top a járgány, ezek be vnnak repedve, é helyenként piszkosak is, az "erős használatot" szemléltetve. Az index és hátsólámpák szintén részletezésre kerültek, a hátsó lámpa indexe a kifakult indexeket idézi (elöl ezt nem kellett megcsinálni, eleve fakó volt a búra). A kocsi kasztniján előre megtervezett horpadások is vannak, amik már itt-ott "rozsdásodni kezdtek". A modell egyébként 14 barkas jellemző sérülései alapján lett lemodellezve, így egyik rozsda-nyom sem fikció. :D
A beltér azonban még nagyobb titkot rejt: elektronikát. Ez eaz első ilyen modellem, így inkább először egyszerű és átlátható, habár nagyméretű alkatrészeket építettem be. Ez eléggé kitölti a rakteret, gyűrött zöld ponyvát borítottam hát rá. Semmi extra, csak világítanak a fényszórók. A melósautókra jellemző módon az egyik úgy lett "hangolva" hogy ne szórja annyira jól a fényt. Hiába amit nem becsülnek meg..:D
Ezt a modellt most kivételesen nem "rendelésre", hanem magamnak gyártottam így legalább lesz társa a kopottas Wartburg Touristnak.
Remélem tetszik nektek is a modell, én gyönyörködtem benne jó fél órát.
A Lada 2101 tényleg el lett szúrva arányaiban? Nekem is kicsinek tűnik. Valaki írta korábban, hogy az 1500-ös Ladához képest is kicsi. Vannak kisebb hibái szinte minden modellnek, de nem zavar ennyi pénzért, viszont egymáshoz viszonyítva a méreteket jó lenne ha tükröznék a valóságot.
A korrektség kedvéért várnék holnapig az eredményhirdetéssel, ha nem baj. :)
A rendőrautók nem érdekelnek igazán, ha más jelentkező nincs, akkor marad a kp. Én igazából az Old és a Muscle Car kategóriában érzem jól magam. A tuning is közel áll hozzám. Itt van pár munkám, ezek 1/24-esek. A Vespa robogó nemzetközi versenyen 6.-ik helyezett volt, a háttérben a terepjáró országos ezüstérmes.
Ettől függetlenül várom privátba az ajánlatodat. :)
Elcserélném retrós vitrinemet, retrós autóra. Trabi, 2101, 353W nem jöhet szóba, ezenkívül bármelyik. A cserét 1:1-ben gondolom, a postaköltséget mindenki maga állja. Az újság nem fontos, átalakításhoz kell az autó. Az emilem publikus.
Van egy elfekvő Lada 2101-em, elcserélném vmi másik retroautós gépre. (Van egy kis hibája: az egyik hátsó lámpája fordítva lett berakva, sajnos csak otthon vettem észre.)