Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdv! próbálkozunk vetőágyat készíteni repce alá igaz nem sok sikerrel. de ma megérkezett az a régen várt esső. és így már hát ha megtudjuk törni a földet. mennyibe adnád a terrrát? sajna nem tudok trakit se meg vázat sem. nekem is az kellene. szeretném az ursus motoromat vázba építeni. de azzal a füredi csókával nem tudtál eggyezkedni? te megveszed a trakiját én meg átveszem tőled a rendszámot meg a forgalmiját. gondold meg és csináljunk üzletet. nekem a 7500 m2-en 47 mázsa búzás árpám lett. az egy hektárból csak ennyi maradt mert egy köcsög vállalkozó bele állt egyik földembe és le aratta . mikor meg szóvátettük neki csak annyit mondott hogy az övét is levágta valaki. de jelzem ennek a gazdának van derzsen a legtöbb földje kb 6-7 száz hektár. és az én 3000 m2 földem kellet neki. kártérítés? áááá .hozott 3 zsák búza ocsút. na de ha kezdjük vágni a naprát majd belevágok az övébe. most kell a takarmány ugyanis lefialt a disznóm és most így van két nagy meg 7 kicsi .az egyik nagyot karácsonra akarom vágni a disznót meg ami most fialt azt meg novemberben berakatom ujra. a birkákat kitakarítottm elegem lett belőlük csak pocsékolták a drága takarmányt. na eggyellőre ennyi ha esetleg még is hallok kistraki vázról majd szólok.
A napokban fogok belekezdeni egy derékcsuklós kistraktor építésébe.
Terveim a következők:
kb.T4K méretű alváz szükített Niva hidakkal.
összkerékhajtás
Irányítás: zsuk kormánymű
Trabant motor (egyenlőre)
Lada niva váltó plusz terepváltó
hátsó kardán és 3pont hidraulika
első tolólap.
Szépen lassan fogom építgetni, kb. tavaszra szeretnék készenlenni vele. Ha nem bánjátok fényképeket folyamatosan töltök majd fel havi rendszerességgel,kiváncsi vagyok majd a véleményetekre, ötletekre!
Ha így előre is van valami amit hozzászeretnétek fűzni az ötleteimhez azt nagyon szívesen fogadnám :)
Szia. Hát igen, ennek az az első hibálya, levágták a nyelestengely végét, így egy csapágyon fut a tengely. Erőlködéskor megfeszül és így sérülnek a fogaskerekek, és a csapágy. Szétszedve jobban látod mi sérült. Nyelestengely most 7000 Ft új, csapágy 2400 Ft, de ha a csoportkerekek sérültek az 15600 Ft + tűgörgők. Ezért mondtam egy használt jót olcsóbban kapsz.
Az én váltómnak ugyan az a felfogatása mint a tiédnek csak hosszabb.
Üdv!Mi ujság felétek?Van egy eladó Terra trakim ha esetleg valakit érdekelne arra felétek,vagy cserélném!Nemtudsz esetleg valakinek a környékünkön 4kerekü kistraktort vagy csak vázat amiben Pannonia motor van vagy volt!?Ha esetleg tudsz megköszönném ha szólnál!Árban olyan 50-max 60ezer Ft ra gondoltam!Mi ujság a mezőgazdaságba?Nemrégibe volt szerencsém két újabb MTZ-t is kipróbálnom!Az egyik:a Méh telep tulajának a 892-ese ami egy nagyrakás s.z.a.r!!!A másik pedig Kun Lajos 952-es MTZ-je,na ez már egy fokkal jobb! (-: Most nyert a lánya nevén 12mílió Ft visszanemtérítendő állami támogatást(Fiatal Pályakezdő Mezőgazdászok visszanemtérítendő támogatását)! 4500m3 lett 12mázsa 58kg búzám!Az eggyik darab földemet lehet hogy tudod is holvan!Ahogy lefordulnál a fő útról a méh telepre attól visszább olyan 100 méterre jobb oldalt ha kifelé jössz Füredről!
Üdv mindenkinek! kérdésem az lenne hogy videót hogyan tudok feltölteni ide? a kistrtakimat teszteltem ma. egy 5 tonnás pótkocsit megpakoltam trágyával és kíváncsi voltam hogy felhúzzza-e az udvaron. Nagyon meglepődtem mert mint ha üresen mentem volna ugy vitte a nagy rakományt. induláskor kapart kicsit de utána vitte mint ha semmi nem lett volna utána akasztva.
Üdv nem kínylódom traktor éípítésen inkáb veszek készet:D knéztem egy gépet véleményt szeretnék kérni, hogy a pannónia motoros trabant váltós kombináció mennyire jó?? lehet-e vele terra ekével szántani meg mennyi lehet a teherbírása? erről a gépről lenne szó:http://aprod.hu/hirdetes/pannonia-kistraktor-ID1nOXF.html#0949eaf996
Bună ziua. Din păcate, Google nu știe toate cuvintele. Cred că ar trebui să scrie comentariu în limba engleză, mai degrabă. Deoarece cuvintele sunt engleză-română și maghiară-engleză catalogat sunt mai mari;) Dar eu pot asocia numai cuvintele, așa că ar fi mai ușor.
ciprian_vladis: "Szervusz. Jól jönne, ha tudnál fordítani a fiuknak. Kawasaki Fe350-es motra van, 11,5 lóerős, 352 köbcentis, Volga kapcsolószekrény, csiga áttételes - a csiga egy régi francia kapagépből van, 13-as Tico kerekek, a kuplung szíjjal van megoldva. Mindenestől az én 6 napi munkám."
"Nincsenek képeim az építkezésről, mert nem volt aksim a fényképzőhőz. De most lefotózhatom bármilyen szögből. Kérem a kollegát, hogy fordítson magyarból, mert nem igazán értem mit akar mondani iskra."
Tudsz feltenni képet mit szeretnél helyettesíteni? (kinézetre) Mert ha a váltó rossz akkor csere, vagy javítás. Legtöbb esetben a javítás drágább mint egy használt, de jó beszerzése. Nekem vam még egy váltóm eladó vagy csereért ez egy Volga-Gazella váltó 4 sebességes + lükverc.
Ő az. Érdekelne egy kihajtásduplázó. az így néz ki ,vagy hasonló. egy bemenet és két azonosirányú kimenet.
Az egyik ismerősöm vásárolt egy barkácsolt kistraktort. nagyon korrektül össze van rakva csak a hajtással vannak gondok.(nem tudom korábban hogy ment de ez mindegy)
A lényeg hogy trabant motor váltóval és utána van építve 1 Nisa váltó. Ami nem működik.Vag ritkán de nem jól.
Kivette a váltót és ide kellene a segítség.
Mivel tudná helyettesíteni hogy működőképes legyen a masina?
én egy bálázóba láttam ilyet ha jol tudom a célt szolgált hogy ha megakat a rendfelszedő nem az egész gép szakadt szét hanem ez engedett. A két fülnek egybe kéne lenni forgatva és egy puháb anyagbol egy csapszegel egybefogva terhelés alat az nyiródik el, de lehet hogy nem jól tudom. Mibe lesz?
Poze din timpul constructiei nu am pentru ca nu am avut baterii la aparatul foto. Dar pot fotografia din orice unghi acum. Rog colegul sa imi traduca din maghiara pentru ca nu inteleg mare lucru ce vrea sa spuna iskra.
Bun pentru a vedea poze de construcție, dar diferă megoldva.Ha este modul în care văd că are o centură lehajtás.Az secundar este pentru ce scop? Google Translator funcționează destul de bine, dar cred că terminologia care nu poate produce toate dintre ele.
Salutare. Daca le poti traduce la baieti este bine. Motorul este Kawasaki Fe350 de 11,5 cai putere, 352 centimetri cubi, cutia de viteze este de Volga, transmisia melc roata melcata este de la o motosapa veche frantuzeasca, roti de Tico de 13 , ambreiaj prin tensionare sau detensionare de curea. Per ansamblu motosapa manufacturata de mine. Timp de lucru 6 zile.
Sziasztok . Valkit nem érdekel a kistraki?? Inkább adnám nektek mint a hirdetésekre jelentkezö ........... embereknek.Nagyon brutál a pofátlanság amit tapasztaltam az elmult napokban (: