Épp nemrég vettem néhány géphez. Nem utoljára... 4-5 nap alatt itt van Japánból. Valódi bőr borítások, hihetetlen precízen kivágva és atombiztosan tapadva.
Ahogy nézem, az eredeti Leica vulkanit borításhoz hasonló az műbőr. De alul látod milyenek vannak.
A manusz mindíg küld egy extra borítást is a megrendelt mellé. Mindíg rózsaszín kígyóbőr színben. Van már jópár elfekvő rózsaszín Kiev, Olympus OM, stb. kígyóbőr borításom. :-) Gondolkodtam már hogy egyszer feltapasztom valamelyiket, stílszerűen mondjuk egy Kievre... :-)
Summar-t $100-130 körül, süllyeszthető Summicron-t $210-250 körül láttam az eBay-en elmenni. Plusz kb. $25 a posta, biztosítva.
Azt hiszem a Summar képminősége az árban is tükröződik. (Érdemes megnézni néhány vele készült fotót a neten.) Az Elmar-ok hasonló vagy még magasabb áron kelnek el.
Azért kérdeztem, mert vannak alkatrészeim cserére, nem eladásra. Felhúzó orsó is. Keresek olyan gyüjtőket, akikkel lehetne alkatrészt cserélni.
Én olyan kis lemezkét keresek, ami hátlap zárszerkezetét védi, díszíti. Ha valakinek van elfekvőben, kérem írjon. Ezen a képen, ha nem is tisztán, de látszik.
Apropos, ki tudja, hogy az ilyen feliratú gépeket mettől, meddig gyártották és kb. hány darad készülhetett.
Húúh, szép példányok. Érdekes lehet néha használni is. Nem hiszem, hogy az utcán bárki felismerné mekkora érték. Nem is pénzbeli értékre gondolok elsősorban, hanem az eszmei, technikatörténeti helyére a fotózásban.
Szia ! Köszönöm! A sötét mackó már korábban a zaciban landolt /hónap vége miatt.../ A gép 1949-ben jöhetett ki a Bp.XI. Fehérvári u. 78-82. sz. GAMMA-Müvekben lévő bölcsőjéből. Szóval,rossz időben - már nem jó helyen született meg.