És Pozsony mellett egy kis válogatás a mostani felállásunkban.
(A tavalyi Hot Lanta felvételen szereplő baloldali gitáros-énekes elment hajóra, így Farkas Zsolt gitáros penget helyette és az éneket külön posztra emeltük, aki Nyakas Péter, és egyébként tud is, meg szeret is zongorázni, tehát a két gitár mellett két billentyű is van immár. Viszont a basszust meg rendhagyó módon én hozom az alsó manuálon)
Az A33 szerintem a legjobb. Jobb mint a Hammond klónokhoz gyártott waterfall, mert az túl kemény. B3-hoz szokott kézzel megdöbbentő, mennyire hozza azt a mozgást. Kicsit lassabb. Meg továbbá ezen lehet mindent váltani egyszerűen. 2×16 preset (patch) egy nyomásra, extra toló kontroller máshoz.
Ezen mennek a Hammond fölső manuálra való, vagyis a perkás, jazzes, fullos, blockos presetek.
Nem rossz az SL161 sem, de azért elmarad a fölsőtől. Itt a basszusmenetek, akkordok vannak. Szóval kiegészítés, mindössze 3-4 hangzással. Ezt is az A33-ról váltom.
Július 31-én Balatonkenesén a központi parkban 20.00-tól a nyilvánosság előtt nyomkodom majd a Fillmore Est-tel. üdv.
A C1 és a 122 Leslie közé került egy csöves "ORAN DRIVE" . Kevés EQ,+ zengető. Kedvesem szerint jó brummogós lett a hangja. Talán szeptember 3.-án Miskolcon a Grizzly Pub-ban hallható lesz. (remélem!)
Érdemes a C1 hangját is meghallgatni. Nyilvánvalóvá vált hogy a piros Nord elég jó hangú, csak nem szabad a rendelkezésre álló lezli és torzítóeffekteket használni. Azok hazavágják. A felvételen száraz kimenettel egy régi Beag csöves erősítőn szól két jobb kis hifi hangfalon. Némi fedélzeti EQ, zengető még belefér. A többit már a piros dobozon kívül célszerű megoldani. Pl. a körkörös szédítést :-)
Most vett hozzá egy Yamaha FC7 expression pedált. Mérete, mozgása, útja gyakorlatilag megegyezik a B3-éval vagy az 50ezres Roland EV-7-tel.
A gyerekeim ezt anno úgy adták elõ, hogy az egyik felült a padra és játszott a manuálokon, a másik meg befeküdt a pad alá és nyomta két kézzel a pedált...
Köszönöm a csapat nevében is. Nemrég regisztráltam, és azt gondoltam megosztom a közzel létezésünk tényét, mert kicsit méltatlannak érzem a mellőzöttségünket. Most ui. nincs aki bulit szervezzen, és alig játszunk. Pedig szerintem izmos a zenekar.
Engedjétek meg, hogy bemutassam a csapatom: http://arcrock.hu/bemutatkozas.php A saját oldalam alján van néhány majd' örökbecsű :) megnyilvánulásom. Jó szórakozást, ha arra tévedtek.
Mellesleg a jó Hammond hangzás inkább hanxerspecifikus és játékosspecifikus mint aktívbox eseti. Brian Auger tranyós aktívboxot rak maga mellé, mégis jól szól. Volt nekem Trek-II SSP3 preampom, azzal is megvolt a sound. Itt a Hush-t még azzal játszom.
Hát, ez azért homályos. Ott van pl. Jon Lord a saját teljesen mindentől elrugaszkodott Hammond soundjával, amit a rommátorzított fender gitárládán tolt ki - http://www.youtube.com/watch?v=G6x8GGXrCFQ
Persze én is imádom A "klasszikus" Hammond soundot - mondjuk ezt http://www.youtube.com/watch?v=_j2FsK_Xz3A -, de egyiket sem helyezek a másik alá/fölé.
Az autentikus Hammond hangzás az, ami megfogta pl. a Hammond topic résztvevőit és rajtuk kívül nagyon sok embert. Szerintem többé-kevésbé mindenki vissza tud emlékezni az első ilyen élményére.
Amitől kezdve a hallgató némiképp tudatosan elkezdi az olyan zenéket keresni amelyekben ilyen hangszer ilyen stílusban és valahogy hasonlóképp szólal meg. Ezek általában a hatvanas-hetvenes évek nagy angolszász sztárjai a rock és jazz műfajban. Szerintem viszonylag egyszerű azt az 5-10, indításhoz kezdőlöketet adó nevet felsorolni. Ha kissé alaposabban utánajár a hallgató, kiderül hogy mindössze egy-két típusú hangszert hallhat és annak is csak néhányfajta regisztrációját egy nagyon jellemző játékstílussal.