Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
oké: megnéztem ennek a KÉRI-nek a fejlesztése de azt irja hogy jo mert még ö sem probálta ki ! lehet hogy azért melegedett az a tranyo ? majd még probálni kell !
a szelep milyen menetet mértünk ami neked nem volt
jaj,dehogyis nem!Egész hétvégén benne volt a Panncsi blokk,de nem győzött meg!A szarvkormányoshoz képest 2x 3x-annyit fogyasztott ugyanaz a motor,pedig mindent át zsíroztam,olajoztam és mégis ha a motort 4.-be raktam a zuk-ot meg 3ba olyan nehezen akart menni fogta egy kicsit a motort olyan volt mintha egy nagy súlyt húztam volna a traktorral!Ment az csak taposni kellett neki,nem úgy mint a szarvkormányosba hogy 4.ben pötyög a motor(keveset fogyaszt) de megy!
üdv! azért én csak kipróbáltam volna mielőtt szétszedted. nem is hajtott a vágy hogy megnézd mire is képes a masina? bele kellett volna tenni egy működőképes mocit és hadmenjen.
Üdvözlök Mindenkit!Nemrég tulajdonomba került egy 4kerekű Pannonia motoros kistraktor,de rájöttem nem az én világom!Ha esetleg érdekel valakit akkor eladó,egyben a váz,vagy darabonként is!A vázban található egy T-szöghajtás,3sebességes Zuk váltó,MTZ olajszivattyú lánckerék meghajtással,Skoda 1203-as első és hátsó híd,hátul elég jó állapotban lévő TZ4K traktormintás gumik!Érdeklődni:itt-vagy a 06303148440-es telefonszámon!
valamikor lehegesztették a difit. Legalábis akarták csak nem ugy jött össze. Kapott egy nagyobb nyomatékot és egyből megszakadt a hegesztés. Onnantól lediferált a hajtás meg pont nem oda ment ahová kellett volna.
Viszont a másik hiba (szerintem azért is szakadt meg a hegesztés) hogy nem jó a kuplung.
Most minden jó csak a váltó nem fain. nem emel ki. Valószínű nyomszerkezet.
Ma elkezdtem az egytengelyes, 1.6 D kistraktort csinálni,a fő váz már majdnem kész, mivel páran írtátok hogy érdekel az építés,így próbálok majd képeket feltenni,amikor lesz valami látható fejlemény.
Jó estét koaa 85 A 6 voltos trafó jól müködik 12 volton is, egy a lényeg hogy megszakitós renszerhez gyártot legyen. Egykoron sok trabi 6 voltos volt és mi átalakitotuk 12 voltosra, de a trafot meghagytuk. Kiváloan müködöt sokáig. Különben másfajta trafó is jó, egy a lényeg megszakitós gyujtáshoz legyen méretezve.
Sziasztok! A trabi motoromon az egyik gyújtó trafó megadta magát, ideiglenesen egy robi 55 trafójával pótoltam, mert csak az volt kéznél. viszont ez 6 voltos, ma működött nem tudom meddig bírja majd. Kérdésem az volna hogy más típushoz való trafó is jó csak 12 voltos legyen, vagy azért nem lehet ezt így variálni?