Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdvözlök Mindenkit!Nemrég tulajdonomba került egy 4kerekű Pannonia motoros kistraktor,de rájöttem nem az én világom!Ha esetleg érdekel valakit akkor eladó,egyben a váz,vagy darabonként is!A vázban található egy T-szöghajtás,3sebességes Zuk váltó,MTZ olajszivattyú lánckerék meghajtással,Skoda 1203-as első és hátsó híd,hátul elég jó állapotban lévő TZ4K traktormintás gumik!Érdeklődni:itt-vagy a 06303148440-es telefonszámon!
valamikor lehegesztették a difit. Legalábis akarták csak nem ugy jött össze. Kapott egy nagyobb nyomatékot és egyből megszakadt a hegesztés. Onnantól lediferált a hajtás meg pont nem oda ment ahová kellett volna.
Viszont a másik hiba (szerintem azért is szakadt meg a hegesztés) hogy nem jó a kuplung.
Most minden jó csak a váltó nem fain. nem emel ki. Valószínű nyomszerkezet.
Ma elkezdtem az egytengelyes, 1.6 D kistraktort csinálni,a fő váz már majdnem kész, mivel páran írtátok hogy érdekel az építés,így próbálok majd képeket feltenni,amikor lesz valami látható fejlemény.
Jó estét koaa 85 A 6 voltos trafó jól müködik 12 volton is, egy a lényeg hogy megszakitós renszerhez gyártot legyen. Egykoron sok trabi 6 voltos volt és mi átalakitotuk 12 voltosra, de a trafot meghagytuk. Kiváloan müködöt sokáig. Különben másfajta trafó is jó, egy a lényeg megszakitós gyujtáshoz legyen méretezve.
Sziasztok! A trabi motoromon az egyik gyújtó trafó megadta magát, ideiglenesen egy robi 55 trafójával pótoltam, mert csak az volt kéznél. viszont ez 6 voltos, ma működött nem tudom meddig bírja majd. Kérdésem az volna hogy más típushoz való trafó is jó csak 12 voltos legyen, vagy azért nem lehet ezt így variálni?
Űdv minde kedves barkácsolonak. Én mégcsak nemrég csatlakoztam. de rég ota nyomon követem a forumot sok jo ötletet meritetem innen. Az épül gépemhez bár még sok mel van vele bekel tennem 1 váltot .De már igy is mentem vele fuvarba :)))))))
Bár elég necces volt igy iszonyu tempot diktál:)))