Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ma elkezdtem az egytengelyes, 1.6 D kistraktort csinálni,a fő váz már majdnem kész, mivel páran írtátok hogy érdekel az építés,így próbálok majd képeket feltenni,amikor lesz valami látható fejlemény.
Jó estét koaa 85 A 6 voltos trafó jól müködik 12 volton is, egy a lényeg hogy megszakitós renszerhez gyártot legyen. Egykoron sok trabi 6 voltos volt és mi átalakitotuk 12 voltosra, de a trafot meghagytuk. Kiváloan müködöt sokáig. Különben másfajta trafó is jó, egy a lényeg megszakitós gyujtáshoz legyen méretezve.
Sziasztok! A trabi motoromon az egyik gyújtó trafó megadta magát, ideiglenesen egy robi 55 trafójával pótoltam, mert csak az volt kéznél. viszont ez 6 voltos, ma működött nem tudom meddig bírja majd. Kérdésem az volna hogy más típushoz való trafó is jó csak 12 voltos legyen, vagy azért nem lehet ezt így variálni?
Űdv minde kedves barkácsolonak. Én mégcsak nemrég csatlakoztam. de rég ota nyomon követem a forumot sok jo ötletet meritetem innen. Az épül gépemhez bár még sok mel van vele bekel tennem 1 váltot .De már igy is mentem vele fuvarba :)))))))
Bár elég necces volt igy iszonyu tempot diktál:)))
szia köszi de venni nem igazán akarok inkább "alkotni" ma elkészült a felfogatás kézi emelésü. ha tudok teszek fel képet a tololaprol meg csak azért kértem képet mert tervezek rá és ötleteket gyüjtök.
Cudar08, láttam fórumban, hogy trabant motoros traktorod van. Amit a trabi váltó és a hátsó híd közé raktál váltót az miben külömbözik attól, hogy csak simán a trabi váltó után jönne a hátsó híd?
Sajna nem csináltunk videót, és ha csináltunk volna sem tudnám feltölteni, nem megy nekem a számítástechnika annyira :) ! A "sparhelt" elérhetőségét atpasszoltam a srácnak, innét kezdve az Ő dolga ( nekem van egy ugyanilyenem). Azért köszönöm a fáradozást a segédem nevében is .
Emberek, van egy kis gondom, a skoda futómű szélesebb moszkvicsénál, az milyen lenne, ha kettévágnám a skoda futóműve, összehegeszteném és megpapucsolnám, hogy egy nyomon menjen a moszkviccsal? Vagy szerezzek egy zsuk hidat?
szia. 4x4 : csütörtökön megprobálok képet fölrakatni amit én ajánlok azok a dolgok valamikor 1- munkagép vol de szétvágtam de ha visszavan minden a helyére hegesztve megint mehet ez moszkvicsbol volt, motor + válto kéne megvan még az elsö futomü is a difin lévö gumik egyszerü simamintás szerintem 2- napi aktiv meloval majdnem készre lehet csinálni ! én már nem össze épitek hanem SZÉT (hacsak nem jö a gazdi!)küldöm a képet (gyere nézd meg)
Hogy hogy majdnem megremegtél? Mutatok képeket, hogy mihez lesz hasonló az enyém. Ez is skoda eslő hidas, hátul moszkvics, a trabant váltó után szerintetek tegyek be még egy kada váltót, vagy nem kell? olyan 140-150cm széles és 180cm hosszú platót akarok, a trabi motor váltó és a kabin majd adja magát.