Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Szia Lalikirály!Ma föltöltöttem énis a 2videót meg a 3db képet!Nagyon örülök neki hogy találkozhattunk személyesen is!Legközelebb is ha erre jársz nézz be nyugodtan ismét hozzám is!
Igen azon már énis gondolkoztam hogy csinálok rá egy elővágó tárcsát!A videó az én kertemben készült és meglett szórva jó érett juh trágyával!Minden évben hoznak rá 2-3 lovaskocsival!Ezt a:Ezt nem tanítják sehol!Erre születni kell hozzászólásomat egyrészt hüjeségből írtam a video melĺé nem pedig sértés,vagy bántás ként! (-:
Üdv! pár napja tulaja lettem ennek a pannónia motors remekműnek!! idáig teszteltem és a robi 250-et kiteszi ugyanazzal a póttal ugyanannyi teher ment gond nélkül még a robi elkapart, kérdésem lenne, hogy lovas ekét megcsinálva utánna lehetne-e szántani vele? a gumik jó a súllya csak a trabant váltóból jön ki a féltengely és nincs híd, hogy így bírná-e szerintetek?? A pótkocsit nem vettem meg hozzá!
Sziasztok. az albumban található dolgok elcserélhetők. Érdekeélne olyan kihajtás amin egy bemenet van és két kimenet. ehez hasonló. Sajnos kifogytam ötleteimből és sürgetne az idő. A trakeszon kell kardánkihajtást csinálni mert hamarosan itt a fűtési szezon, és az ágaprítómat nem tudom működtetni.
Két váltó van benne, egy zsuk 3 sebességes, és utánna egy 4 sebességes. A kettő közé szeretnem beépíteni. Bármilyen ötlet érdekelne, minden segítséget megköszönök.
Egész jó a szántás gratula ,látom a mankós kerék jól teszi a dolgát bár szerintem egy késes v tárcsás csoroszlya nem ártana.
Akkor most egy hoszabb gondolat a szántásról:
Nem igazán ertek egyet azzal hogy erre születni kell,mondjuk valamekkora fizikai erőnlét kell mert a szántás amely szerintem a legkeményebb munka próbára teszi mint a gépet mint az embert.
De igen, meg lehet tanulni! ,hiszen senki nem így születik! [ EZ EGY NAGYON TÉVES GONDOLAT] .
Viszont ez nem csak a tanuláson múlik hanem az egyén hozzáálásán. (ez amúgy az egész mezőgazdasági,kertészeti életformára vonatkozik)
Mert hiába a gondos tanítás ha valaki nem úgy ál hozzá.
Sok embert láttam mint pozitív és negatív példát is.
Ha valaki szereti ezt az életformát és kellő elszántság,kitartás van benne és a kitartó munka vagy hamarabb vagy később de meghozza gyümőlcsét.
Főleg igaz ez ha valaki nem teherként hanem szenvedélyként dolgozik ;)
Nem kioktatásnak ,hanem korrekciónak szántam ezt a gondolatsort. :)
Szerintem a gép súlyával semmi gond nincs. Jó lenne látni a gépet, hogy a vonó rész hogyan került kialakításra. Ha a hátsó tengely feletti részen húzza az ekét, ami jelen esetben vaószínű, akkor biztosan ki fogja emelni az elejét. Úgy kell megoldani a három pontos felfüggesztést, hogy max a hátsó híd magasságában, de inkább alatta legyen a két kar mely húzza az ekét és a harmadik pont lehet a tengely feletti részen, ugyan úgy mint a nagy gépeknél. Ilyenkor ha az eke visszafogná a gépet, akkor az eleje nyomdik a földre és nem emelkedik, szántás közben is kormánmyozható. Csupán egy kis fizika erő-erőkar témában.
igen nagyon drága a cuccok hozzá mert rögtön azzal kezdik (hogy meg kell rendelni........) és a külföldi behozatal költségét is a vásárlónak kell fizetni.
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy probáltam a kis szerzeményel szántogatni, de kiemeli az elejét és irányithatatlan tudnátok egy hozzávetöleges adatot mondani hogy milyen nehéz legyen a gép és elöl hátul milyen arányba legyen elosztva hogy jo legyen. Szerintem az ennyim elég könnyű is hozzávetölegesen szerintem 250kg nem nehezebb.