Hm, mintha te nyitottad volna a topikot, hogy szerinted másképp kell érteni ezt a boros dolgot. Szerintem én, és mások is, akik ide betévednek, jogosan várják el, hogy alternatívát nyújts és ne gyerekes kifogásokkal gyere. Persze akik ismernek innen a fórumról, már először tudták, hogy erre képtelen vagy, és kérdőjelekkel, értetlenkedéssel, tereléssel elsunnyogod majd a választ, de én bízom az emberekben, hogy tudnak változni és egyenesen felelni..
A keményszívű nem azt jelenti, hogy nem szeret(het)ed aktuális barátnőd gyermekét. A keményszívű lehet példás családapa, tiszetességes mintapolgár is akár...
Feleni a kérdére pedig nem mindig kell - Jézus sem tette...
Ne nézzem a bort? Nekem a megittasodtak szóval van most problémám, erre várom a válaszod. Ha a bort kicserélem szőlőlére, mi lesz a megittasodtak szóval? Vagy csak az egyik oinoszt kell kicserélni?
Nem vagyok sem bölcs, sem kifejezetten értelmes.. A szívemet pedig te nem ismered. Nem várom el a másiktól, hogy bölcs legyen, vagy kifejezetten értelmes, azt viszont igen, hogy egyenesen feleljen a feltett kérdésemre vagy válaszolja azt, hogy nem tudom.
Nem a borral van a baj, Tafkó. Az alkoholizmus nem a bortól van és nem a bor tiltása rá a megoldás. Ezért nem is prédikált Jézus a borivás ellen, csak annyit mondott, térjetek meg - változtassátok meg a gondolkozásotokat. Én ittam bort korábban, de magamtól is beláttam, nem megoldás semmire. Azóta egy pohárnáll nem iszom többet és nem is hiányzik.
Elvéted a dolgot. Jézusnak a csodái nem öncélúak. Kenyeret nem azért sokszoroz, mert fel akarja hívni a figyelmet a kenyérfélék fontosságára, a házasságtörő asszonynál pedig nem azért szól, mert szerinte belefér egy-két alkalom. A bűnösökkel sem azért eszik. A figyelmet akarja felhívni. A mennyegzőnek is híre ment, és nem a musttól. Ilyen az ember, csak akkor figyel fel, ha valami rendkívüli történik.
János 2,10-re várom a válaszod (nem fogok rajta gúnyolódni, akármit is írsz, de válasszal tartozol.)
SZIA, láttam többször mint vívsz szélmalomharcot Biblia-értelmezésben.
Muszály, hogy meggyőzz akárkit is, vagy hogy Téged meggyőzzenek?
Mi múlik rajta..?
Az dicséretes, hogy nem úgy értelmezed az Írást, mint az "elvárt lenne"....:D
de lásd be egyszer, hogy pont a cél előtt esel össze.....: nem kell értelmezni...
nem kell lovagolni a szavakon: az ilyen írások nem arra valók. Ha úgy érzed, hogy
többet jelent számodra, mint amit az elemezgetők kihámoznak maguknak belőle... akkor élj vele boldogan. De ÉLJ! Ne csak beszélj...Az IGE cselekvést jelent......
Nem tudom, de itt most nem is az a kérdés. Itt most azt próbáltam exponálni, hogy ha ott valami főbenjáró dolog történt volna, akkor Jézusban csak felgerjedt volna valami, amivel tett volna az ott lévő bűntanya ellen. De én semmi ilyesmit nem olvastam.
És a bűnbeesett emberi természet a mértékletességéről híres. Azért van pl. MO-on 1 millió alkoholista. Sokan közülük is csak egy pohárral ittak, mert "bizonyítottan jót tesz". Ekkora kísértésnek nem teszi ki Jézus a z mebert. Nem ezért jött. Épp ellenkezőleg. Ha Jézus adott volna részeg embereknek alkoholt, nem úgy magyarázták volna, hogy Jézus megengedi az évi egyszeri, kétszeri, hányszori részegeskedést...?