Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Helló! Vakond ellen a legjobb a bármilyen nehéz gáz amivel elkell árasztani a járatait pl szénsav. És amint belefut az oktondi megfullad, csak arra kell vigyázni hogy a kijáratait bekel tömni, és több helyen kell bevezetni a nehéz gázt mert keszonol a kis szemét.
Helló! Jó a föld felétek. Nálam a 3011-est egy fejjel meg meg fogja és kéri a difizárat 25 cm mélyen, van egy szakasz a ház mögött 15 cm-nél mélyebbre nem ment az eke bár mit tettem vele, a föld csont száraz. Az elövágó tárcsa nagyon jó ha átlagos nedves a föld, ilyen száraz talajnál nem jó mert nem bir bele vágni, és az eke csak sekélyen megy ha fent van a tárcsa.
üdv mindenkinek igen tényleg a marhatrágya a legjobb a földbe én főként sertéstrágyát használok de van ló trágya baromfi marha trágya. de már csak kint a határban. ithon a kertet már csak kifejezetten műtrágyázom. talajfertőtlenítő szántás előtt .tavasszal mielőtt elmunkálom a szántász adok kevert műtrágyát ami főként foszfort és kálit tartalmaz +ismételten talajfertőtlenítőt. ezt mind bekevertetem rotával és várok egy két hetet. utána kiszellőztetem a talajt és jöhet a veteményezés. kelés után rögtön egy kis amónium. utána meg lombtrágya. a szerves trágyát nem tehetem rá mert annyira elszaporodtak a lótetvek meg a mindenféle fonálféeg álhernyók .és ezekre jött ám a földtúróbarátunk aki bizony rendezte a gyönyörű veteményest.és áshatol sörös üveget tehetel gázolajosrongyot a legszuperabb vakond üzőmasinát is körbetúrta és kinevette. most idén első alkalommal már így műveltem a kertet és azt mondhatom hogy 90% .os eredményt értem el összesen két vakondot fogtam idén ki és azóta nem láttam túrást. vasárnap ktépettem egy jókora diófát a kert közepéről a kistrakimmal szeretném is feltenni a videót csak az a gond hogy térfigyelős kamerafelvételem van ami két képben adja és nem tudom hogy csináljak belőle egyet. így meg tök hülyén néz ki mert az egyik képen látszik a fa ahogyan tépem és rángatom de a traki nem látszik. a másik képen meg a traki látszik ahogyan erőlködik és húzza a drótkötelet.
A birkatrágya az jó, magam is használom.Mondjuk ha a nem jól "kiégett" az kissé veszélyes a gom magvak miatt.Szerintem az igazi a marha és disznó trágya kombó .Feltéve javasolt ,ha van lehetőség erdei földet is lehet adagolni.
Javaslom az ekére kellene tenni kormánylemez toldatot ,hogy jobban forgasson.
A késes csoroszlya egyszerű ám könnyen feltorlódi elötte a szerves maradványok és előbb utóbb rontja a szántás minőségét.
A tárcsás CS na az már nehezebb kivitelezni.
@ mindenki:
Ha gondoljátok lehetőség szerint nyugodtan lehet videó ill fénykép megosztásra használni a facebook oldalt is (sajna az index eléggé puritán)
Hello emberek, tele vagyok kisgépekkel, ez a másik kis platós gépem. jelenleg turbóhűtéses simson motorja van, de egy pannónia motort rakok bele mert gyengének érzem. Amúgy honda dio sr eleje van :) Szerintetek tegyek be a híd és a motor közé egy trabant váltót, hogy több sebességem legyen? Amúgy a hátsó hídban van egy irányváltó is. Egyéb okosságot tanácsot meghalgatok és elfogadom!
Gokartos: brutális traki, ahogy szánt alig van hangja nekem is pancsim van, ettől hangosabb sokkal :D Bocs a videó minősgéért de nem egyszerű szántani meg videózni egyszere, meg azt hozzá tenném nagyon kemény volt a föld mikor ezt csináltam szóval kérte az erőt. Most érdekes puha és eltört a lehajtásom :(
A szomszéd bácsinak a terra 2 újját törte el úgy hogy visszarántot. Szerintem a kompresszió jó és azért. Stabilan meg kell fogni különben megtréfálhat.
Kb úgy mint nekem. fél év alatt 1 képet sikerült feltenni , azt is csak azért mert nem érte el az 512 kilobájtot vagy valami ehez hasonlót. Rá se ránt, így képzeletben olyan szépnek tünik.
Szia Lalikirály!Ma föltöltöttem énis a 2videót meg a 3db képet!Nagyon örülök neki hogy találkozhattunk személyesen is!Legközelebb is ha erre jársz nézz be nyugodtan ismét hozzám is!
Igen azon már énis gondolkoztam hogy csinálok rá egy elővágó tárcsát!A videó az én kertemben készült és meglett szórva jó érett juh trágyával!Minden évben hoznak rá 2-3 lovaskocsival!Ezt a:Ezt nem tanítják sehol!Erre születni kell hozzászólásomat egyrészt hüjeségből írtam a video melĺé nem pedig sértés,vagy bántás ként! (-:
Üdv! pár napja tulaja lettem ennek a pannónia motors remekműnek!! idáig teszteltem és a robi 250-et kiteszi ugyanazzal a póttal ugyanannyi teher ment gond nélkül még a robi elkapart, kérdésem lenne, hogy lovas ekét megcsinálva utánna lehetne-e szántani vele? a gumik jó a súllya csak a trabant váltóból jön ki a féltengely és nincs híd, hogy így bírná-e szerintetek?? A pótkocsit nem vettem meg hozzá!
Sziasztok. az albumban található dolgok elcserélhetők. Érdekeélne olyan kihajtás amin egy bemenet van és két kimenet. ehez hasonló. Sajnos kifogytam ötleteimből és sürgetne az idő. A trakeszon kell kardánkihajtást csinálni mert hamarosan itt a fűtési szezon, és az ágaprítómat nem tudom működtetni.
Két váltó van benne, egy zsuk 3 sebességes, és utánna egy 4 sebességes. A kettő közé szeretnem beépíteni. Bármilyen ötlet érdekelne, minden segítséget megköszönök.
Egész jó a szántás gratula ,látom a mankós kerék jól teszi a dolgát bár szerintem egy késes v tárcsás csoroszlya nem ártana.
Akkor most egy hoszabb gondolat a szántásról:
Nem igazán ertek egyet azzal hogy erre születni kell,mondjuk valamekkora fizikai erőnlét kell mert a szántás amely szerintem a legkeményebb munka próbára teszi mint a gépet mint az embert.
De igen, meg lehet tanulni! ,hiszen senki nem így születik! [ EZ EGY NAGYON TÉVES GONDOLAT] .
Viszont ez nem csak a tanuláson múlik hanem az egyén hozzáálásán. (ez amúgy az egész mezőgazdasági,kertészeti életformára vonatkozik)
Mert hiába a gondos tanítás ha valaki nem úgy ál hozzá.
Sok embert láttam mint pozitív és negatív példát is.
Ha valaki szereti ezt az életformát és kellő elszántság,kitartás van benne és a kitartó munka vagy hamarabb vagy később de meghozza gyümőlcsét.
Főleg igaz ez ha valaki nem teherként hanem szenvedélyként dolgozik ;)
Nem kioktatásnak ,hanem korrekciónak szántam ezt a gondolatsort. :)