Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
A mai meló, végeztem a szántással. Jöhet egy kis karban tartás, tervbe van egy normális hidraulika olajtartály fel szerelése, motorház is "új" kell no meg egy kis festés.
Szia. Nekem egy Slávia 2 hengeres motor van a trakeszba, erre közvetlen kuplunggal kapcsolódik egy Zsuk váltó. Innen a továbbmenő egyenes hajtás a kardán, és a láncos lehajtás hajtaná a hátsó hidat, és a szivattút. Utánnaolvasva az 1/2" láncot 15 Le-ig használják. Mivel a motor 20 Le-ős a váltó pl: 1 esbe akár 35 Le is lehet félek kicsi lenne az a lánc. Ezért szereztem 1"láncot csak nincs még fogaskerekem.
Esetleg lenne valakinek elfekvőbe szivesen elcserélném valamire.
Helló! A fükasza miatt én tök.... ágyékon szúrom magam. Most vásároltam üzemanyagot az összes pénzemen! Mindig akkor vannak jó dolgok amikor nincs egy vasam se!
Nekem javasolták a vakond ellen hogy 10 méterenként vessek el ricinus magot. Elvetettem tavasszal, ahogy nőt az oldal ágakat meg a virágokat letörtem hogy ne szórja a magját és ne árnyékoljon. Eleinte a vakond kiröhögött de juliustól eltüntek, egy dúrás nincs de a szomszéd füves kertjét rendesen feldúrták. Átköltöztek. Nembírják a ricinus szagát mikor már nagyobb.
Itt van pl:az én T szöghajtásom!Ezt egy 16Le Pannonia motor hajtotta a gyári Pannonia láncal jobb oldalt,bal oldalt hajtott egy 50-es MTZ olajszivattyút szintén egy Pancsi láncal és hátrafelé pedig ösze volt kötve egy Zuk váltóval- bordás hüvelyel!
Késes csoroszlyát semmi képpen nem tennék rá mert nem látom értelmét!Ha nagyon megeröltetném magam akkor tudnák tenni rá tárcsásat,mert a Méh telepen van vetőgép elővágó tárcsa 4db csapágyazva a tartó szárral eggyütt!Voltam kint ma is és vettem 2db vadi új Khüne lovas ekevasat 800Ft ért!Van egy K25ös Zetor is már eléggé darabokban nagyon széthordták!1db 100-as lánctalpas gép lángal szétdarabolva,kovácsoló gép,meg rengeteg mezőgazdasági gépalkatrész...(eke,kormánylemez,ekevasak,kombájn szöghajtások,kardánok,Függesztett rezgőkéses kasza...stb!)
Helló!Igen ezek a kisebb konyhakertek nagyon jó földek!Van felénk is igazi fekete kötött talaj a Füredi rétnek nevezett mezőgazdaságilag művelt terület!Na oda is csak a nagy Rába való földet túrni!Voltam énis lent idén tavasszal szántani egy 80-as MTZ-vel 2fejjel 15-20cm mélyen terep3 felezve!3,5hektárt 120l gázolajal szántottam ki,de 2,5hektár után megadta magát az eke és az 1fejről leszakadt a kormánylemez!
na azt még nem hallottam. de már nem is szeretném kipróbálni remélem a fertőtlenítés megteszi a hatását. igen kifejezetten jó erőben van. ez egy román tipusú de nagyon super pótkocsi . az udvaron nem tudok végig menni nagytrakival mert a vezetékek alacsonyan vannak és leszagattnám. ezért akasztottam elé a kismasinám
nem az egy román pótkocsi a cégé ahol melózok csak ezt szoktam elkérni mikor hordom haza a búzát vagy ha valami nagyobb rakományt hozok. egyébként az udvarom eléggé merdeken emelkedik és még az sem tántorította a kismasinát.
üdv. bodza? azt még nem de egyébként már mindenféle vakond űző növényt fokhagymát gázolajos rongyot stb. és semmi egyedül az ásó segített kifigyuztam aláástam és már meg is van a kis bűnöző. de másnapra már kettő volt. ezért döntöttem úgy hogy fertőtlenítek. én a baromfikat nem engedem át mert a kutyám igen csak a körmükre nézne.
na ugy tünik hogy sikerült egy videót feltöltenem amikor a kis trakimmal egy 5 tonnás pótkocsit trágyával megrakva húztam. úgy vitte mint ha üresen ment volna
megpróbálom a fa kiszedést is feltölteni látványos nagyon ahogyan első két húzásnál felágaskodik két hátsó kerekére .nem is gondoltam volna hogy a trabant moci ilyen erőt képes kifejteni.
Helló! Vakond ellen a legjobb a bármilyen nehéz gáz amivel elkell árasztani a járatait pl szénsav. És amint belefut az oktondi megfullad, csak arra kell vigyázni hogy a kijáratait bekel tömni, és több helyen kell bevezetni a nehéz gázt mert keszonol a kis szemét.
Helló! Jó a föld felétek. Nálam a 3011-est egy fejjel meg meg fogja és kéri a difizárat 25 cm mélyen, van egy szakasz a ház mögött 15 cm-nél mélyebbre nem ment az eke bár mit tettem vele, a föld csont száraz. Az elövágó tárcsa nagyon jó ha átlagos nedves a föld, ilyen száraz talajnál nem jó mert nem bir bele vágni, és az eke csak sekélyen megy ha fent van a tárcsa.
üdv mindenkinek igen tényleg a marhatrágya a legjobb a földbe én főként sertéstrágyát használok de van ló trágya baromfi marha trágya. de már csak kint a határban. ithon a kertet már csak kifejezetten műtrágyázom. talajfertőtlenítő szántás előtt .tavasszal mielőtt elmunkálom a szántász adok kevert műtrágyát ami főként foszfort és kálit tartalmaz +ismételten talajfertőtlenítőt. ezt mind bekevertetem rotával és várok egy két hetet. utána kiszellőztetem a talajt és jöhet a veteményezés. kelés után rögtön egy kis amónium. utána meg lombtrágya. a szerves trágyát nem tehetem rá mert annyira elszaporodtak a lótetvek meg a mindenféle fonálféeg álhernyók .és ezekre jött ám a földtúróbarátunk aki bizony rendezte a gyönyörű veteményest.és áshatol sörös üveget tehetel gázolajosrongyot a legszuperabb vakond üzőmasinát is körbetúrta és kinevette. most idén első alkalommal már így műveltem a kertet és azt mondhatom hogy 90% .os eredményt értem el összesen két vakondot fogtam idén ki és azóta nem láttam túrást. vasárnap ktépettem egy jókora diófát a kert közepéről a kistrakimmal szeretném is feltenni a videót csak az a gond hogy térfigyelős kamerafelvételem van ami két képben adja és nem tudom hogy csináljak belőle egyet. így meg tök hülyén néz ki mert az egyik képen látszik a fa ahogyan tépem és rángatom de a traki nem látszik. a másik képen meg a traki látszik ahogyan erőlködik és húzza a drótkötelet.
A birkatrágya az jó, magam is használom.Mondjuk ha a nem jól "kiégett" az kissé veszélyes a gom magvak miatt.Szerintem az igazi a marha és disznó trágya kombó .Feltéve javasolt ,ha van lehetőség erdei földet is lehet adagolni.
Javaslom az ekére kellene tenni kormánylemez toldatot ,hogy jobban forgasson.
A késes csoroszlya egyszerű ám könnyen feltorlódi elötte a szerves maradványok és előbb utóbb rontja a szántás minőségét.
A tárcsás CS na az már nehezebb kivitelezni.
@ mindenki:
Ha gondoljátok lehetőség szerint nyugodtan lehet videó ill fénykép megosztásra használni a facebook oldalt is (sajna az index eléggé puritán)
Hello emberek, tele vagyok kisgépekkel, ez a másik kis platós gépem. jelenleg turbóhűtéses simson motorja van, de egy pannónia motort rakok bele mert gyengének érzem. Amúgy honda dio sr eleje van :) Szerintetek tegyek be a híd és a motor közé egy trabant váltót, hogy több sebességem legyen? Amúgy a hátsó hídban van egy irányváltó is. Egyéb okosságot tanácsot meghalgatok és elfogadom!
Gokartos: brutális traki, ahogy szánt alig van hangja nekem is pancsim van, ettől hangosabb sokkal :D Bocs a videó minősgéért de nem egyszerű szántani meg videózni egyszere, meg azt hozzá tenném nagyon kemény volt a föld mikor ezt csináltam szóval kérte az erőt. Most érdekes puha és eltört a lehajtásom :(
A szomszéd bácsinak a terra 2 újját törte el úgy hogy visszarántot. Szerintem a kompresszió jó és azért. Stabilan meg kell fogni különben megtréfálhat.
Kb úgy mint nekem. fél év alatt 1 képet sikerült feltenni , azt is csak azért mert nem érte el az 512 kilobájtot vagy valami ehez hasonlót. Rá se ránt, így képzeletben olyan szépnek tünik.