Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Szerintem a gép súlyával semmi gond nincs. Jó lenne látni a gépet, hogy a vonó rész hogyan került kialakításra. Ha a hátsó tengely feletti részen húzza az ekét, ami jelen esetben vaószínű, akkor biztosan ki fogja emelni az elejét. Úgy kell megoldani a három pontos felfüggesztést, hogy max a hátsó híd magasságában, de inkább alatta legyen a két kar mely húzza az ekét és a harmadik pont lehet a tengely feletti részen, ugyan úgy mint a nagy gépeknél. Ilyenkor ha az eke visszafogná a gépet, akkor az eleje nyomdik a földre és nem emelkedik, szántás közben is kormánmyozható. Csupán egy kis fizika erő-erőkar témában.
igen nagyon drága a cuccok hozzá mert rögtön azzal kezdik (hogy meg kell rendelni........) és a külföldi behozatal költségét is a vásárlónak kell fizetni.
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy probáltam a kis szerzeményel szántogatni, de kiemeli az elejét és irányithatatlan tudnátok egy hozzávetöleges adatot mondani hogy milyen nehéz legyen a gép és elöl hátul milyen arányba legyen elosztva hogy jo legyen. Szerintem az ennyim elég könnyű is hozzávetölegesen szerintem 250kg nem nehezebb.
Szerintem ne foglalkoz vele, akkor inkább a Slavia. Ahoz cucc is van és nem őszülnek a hajszálaid feleslegesen. De!!!! A Te pénztárcádban Te vagy az úr.
üdv! pontosan nem tudom de szerintem nincs rajta semmi én úgy láttam hogy frissen volt festve mert nagyon csillogott. azt hiszem az adagolón volt egy kis tábla de azon csak a boch felirat volt. 2 henger 4 ütemű vízhűtéses és ha minden igaz 22 le 580 cm3 én a motor számot kerestem volna de nem találtam.
üdv! na erre gondoltam. az ismerősöm is pont így volt a gépével mindíg javítani kellett de jobadán csak a lombardini motort. legtöbször a hengerfej tömítést fújta ki de sokszor a szelepek szarakodtak nem zártak. kétszer ujjítatta fel kb két évet bírt. az adagolót álandóan csináltatta mert egy alu, forgó valami van benne ami elkopott és ujat nem kapott hozzá. mindíg fel levegősödöt folyt belőle a dízel utána már egyártalán nem volt bennne erő állítólag valami gumi membrán szakadt át az adagolóban azt meg tudta szerezni hozzá akkor egy ideig jó volt utána forralta a vizet utána megint hengerfejes lett. a végén szereztek egy slávia kéthengeres motort és azt építették bele azzal kutyabaja a gépnek még ha kínai gyártmány is. de így már nagyon elgondolkodtató hogy meg vegyem-e vagy inkább szerezzek valami mást.
Helló! Ugy láttam a kisfilmen elég kicsi az áttétel a motor és a fűrész között a végén ott az adat és lekell forgatni a motoron hogy menyi az áttétel és kiszámolni. Én középre tenném és a motorhoz közelebbin lenne a kuplung. Visszább ezen a forumon van ilyen kuplung 1-2 lappal, lki 1 rakot fel aszem ilyet. Orosz kistraktorokon és a honda f 400 on van ilyen.
Hát nem egy Ferrári, az egyik maszeknak ilyen volt a kistrakijában valamikor és nagyongyorsan túladott rajta. Mikor a románok elvitték felvidult az arca. Alkatrész ellátási gondja volt meg gondoskodott a szabadidő hasznos eltöltéséről. Többet volt alatta mint az asszony szoknyája alatt.
Hello, Hogy érted azt hogy lassítanál rajta? hova tegyem az ékszíjtárcsát? középre kb a váltóhoz? Tudsz mutatni ilyen ékszíj feszítőt? Jó ötlet amit mondasz, ha van ilyenről képed kérlek küld el. Üdv
Ilyen ékszíjfeszítéses megoldással találkoztam már a 70-es évekbeli Claas dominátor 80 -tip. kombájnoknál is ( Cséplő és asztal bekapcsolás pl).Nem árt lemezből egy szíjtartót tenni alá, ami laza állapotban tartja az ékszijjat ,hogy minél kevesebb részen érjen a szíjtárcsahoz -laza -oldott állapotba. Tkp.-en azon pihen a szíj.
Harminc az ára a generátorral. Ha van kis traktorhoz alternáló kaszád csere is lehet és akkor riszteljük a fuvart. Ekéim vannak, esetleg kicsi rendsodró érdekelne még.
üdv mindenkinek! szerintetek mit tudhat egy lombardini 2 hengeres 4 ütemű dízel motor? elvileg 22 le. szerintetek milyen az alkatrész ellátottsága? állítólag az adagoló és a hengerfeje a gyengéje. mit tudtok erről a motorról? tudnák egyet nem is túl drágán állítólag soha semmi gond nem volt vele pöc röff télen nyáron. de viszont volt egyik ismerősömnek egy sing-sung valami trakija abban is ilyen motor volt és ők bizony nagyon sokat szoptak vele a végén kivágták belőle és egy kéthengeres szláviát tettek bele és azzal müködik mái napig. ez az ismerősöm csak rosszat mondot erről a motorról. tik esetleg valami jót tudtok?
üdv! igen én már számolgattam hogy kb 300 km oda vissza az olyan 20 liter benzin. a mostani benzin ár mellett majdnem egy 10-es még ha tudnák dízeles autót valakinek inkább adnák neki 20 liter dízelt .majd kicsit érdeklődök hogy hátha valakivel el tudnák menni. egyébként mennyire is gondoltál a motorra?
Helló! Én két fele olyan hosszú ékszíjjat tennék, lassitanék rajta, a motorhoz közelebbit lazán hagynám, és távirányitású, mint a honda, vagy orosz kistraktorokon, ékszíj feszítőt alkalmaznék. A szalagok üzemi fordulata 800-1200 fordulat közt van. Minél lassubb annál tovább lehet egy lappal fűrészelni a korona kinyulása kitolódik.
szia .L. ha ezt olvasod akkor megtudod, hogy a kereket meghajtottam már csak 1 F@sza gyerek kéne aki behajtaná hogy el állni tudnék ezzel a matuzsálem gyöggyel !!! na majd máskor :D