Keresés

Részletes keresés

Gokartos Creative Commons License 2013.09.26 0 0 8566
Én nem lennék jó traktorosnak?Milyen géppet kellene hajtani?
T25 Creative Commons License 2013.09.26 0 0 8565

mennyibe szoktad adni a őrölt paprikát? édes kellene a disznótori kolbászoláshoz. most is közel 2,5 mázsás a hűtőbe való. karácson előtt akarom vágni és jó lenne házi paprikát szerezni mert attól szebb színe van a kolbásznak.

Előzmény: Marik Öcsi (8563)
T25 Creative Commons License 2013.09.26 0 0 8564

üdv! aratnánk de mire beérett a szotyi akkorra jött az eső . 3-4 nap alatt le aratnám utána rögtön tarlóhántás és vetőágy készítés. rengeteg lenne most a meló így is valakt kerítenünk kell szemszállítónak mert egy trakto nem győz meg. nekünk gregoar besson ekénk van. de még nem jöttek meg az uj vasak ha lecseréljük ugy is elhozom és majd beszélünk róla. most egy csomó lúdtalpkapát cseréltünk a kombinátorról. most abból szándékozok valami kis kapás műszert csinálni a trakim után. érdekelne a váltó és nekem is jobb lenne a biznisz. ha végeztünk anehéz melókkal akkor átjösz és szétnézel hogy mi is érdekelne.

Előzmény: Gokartos (8559)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.09.26 0 0 8563

Igen, van 1000 tő édes, 250 erős meg 250 tő cseresznye parika. 340 négyzetméter az egész de nekem jól jött elfoglaltságnak. Meg hoz egy kis pénzt decemberre. Megveszem a hízót belőle, karácsonyra lesz friss kolbász meg a hűtőbe is jut hús. Tavaly 35 kg őrölt paprikát adtam el és fedezte  a disznó árát. Remélem most is úgy lesz. Nagyobb meló csak palántázáskor meg szedéskor  van. Ilyenkor van segítség, máskor meg elgyőzöm gondozni tatásan.

Előzmény: Gokartos (8561)
BWels Creative Commons License 2013.09.26 0 0 8562

Szia, en is lattam 4 ezret megert, de nekem is balos kene.

eleg elesek lettek a vasak tegnap? :-))))

Előzmény: Gokartos (8558)
Gokartos Creative Commons License 2013.09.26 0 0 8561
Fűszerpaprikázol?
Előzmény: Marik Öcsi (8557)
ati791122 Creative Commons License 2013.09.26 0 0 8560

na szereztem súlyokat az üllés alá holnap lesz a probaszántás, remélem nem kapar el, érdekes lesz mivel még életembe nem szántotam

Gokartos Creative Commons License 2013.09.26 0 0 8559
Helló!Mi ujság?Kverneland ekevasakat lecseréltétek már?Figyelj már ha érdekel még a váltó cserëljük el valamire!Hátha van olyan dolgod ami esetleg érdekelne,ha esetleg nem akkor maradnak a piszkos anyagiak! ((-:
Előzmény: T25 (8555)
Gokartos Creative Commons License 2013.09.26 0 0 8558
Üdv!Tiszafüreden!Volt mostanába egy gyári Terra eke is bent csak nem volt rajta a balos ekefej,jó ällapotban volt működött rajta az összes tekerős állító...stb!Eggyik haverom vette meg 4000Ft-ërt!
Előzmény: tripla3 (8547)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8557

Én is ősszel szoktam szántani csak tavaly belvíz miatt nem tudtuk felszántani. Ősszel be esőzött húsvétig a csizmában bokáig sűlyedtem. Aztá 2 hét alatt felszáradt és ár kemény volt mint a beton. Remélem most oké lesz, már csak a paprika lesz még 2 hétig benne, meg a kukoricát is letörjük addig. Azután jön 2. szedés és cibálom ki a földböl a paprikát, kévézve kihordom az utcára és a kukások elviszik. utána rögtön szántom.

Előzmény: T25 (8555)
iskra Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8556

Én már befelyeztem a módosításokat .

Így jó lett a gép már inkább csak munkaeszközt akarok hozzá csinálni.

Altalaj lazító ,tárcsa ,borona+szögeshenger kombó.

Majd meglátom hogy lessz időm.

Sajnos felénk nem adnak el vasat a MÉH telepen.

Előzmény: Gokartos (8539)
T25 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8555

én mindíg ősszel szántok és amenyire lehet mélyen hogy a téli vízet jól elraktározza a talaj. a munkahelyemen mindíg 45-49 cm mélyen csikargatok igaz 235 paripával 4 váltós ekével de idáig mindíg hálás volt az ősz mélyszántásunk. idén is mindenki másnak már fesült a napraforgója a mienk még akkor is haragos zöld volt.

Előzmény: Marik Öcsi (8553)
T25 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8554

ja értem. így már világos at egyfejes eke. én abba a kaszniba beletennék egy erősebb mocit. már a télre készülsz? hú...... én még a magágyat se készítettem el a tritikálénak holnap akarom becsávázni a vetőmagot és ha levágtuk a napraforgót és lesz egy kis eső azonnal viszem ki a boronát lehúzom vagy kétsorral és utána viszem a vetőgépet. első vetésem lesz saját gépemmel. kiváncsi vagyok az eredményre. utána a másik táblába meg búzát akarok és tavasszal egy kevés zabot. vagy napraforgót. de akkor még csinálnom kell sorközművelő kapát. egyébként a téli munkámnak már beterveztem egy kombinált magágykészítőt. mindenképp féligfüggesztett lesz elől egy sor egyenes tárcsa utána 10 darab kombinátor rugós kapa 12cm-kapákkal utána ismét egyenes tárcsa vagy ásóborona kapák és a végén két sor gyűrűshenger.  ezt max egy 180cm szélességbe akarom össszehozni hogy a trakim duplakerékkel még a gép szélességét elvigye. rengeteg ötletem van és meg is valósítanám ha lenne rá időm. a kistárcsámat meg akarom szélesíteni legalább 180cm-re a mostani 95cm-ről két oldalra hozzá toldok három három lapot 16 cm laptávolság és így az egylapos eltolás miatt kb 180 cm lesz . hótolóm van már jobra balra fordíthatós csak a télen meggyötörtem a telepen a durvakövezésen akartam eltolni a havat és állandóan beakadt a kövekbe és szét szakadt.

Előzmény: Joe X86 (8552)
Marik Öcsi Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8553

Én tavasszal trágyáztam meg szántottam mert ősszel vizes volt, de csatornáztak és már lejjebb van a vizszint. Most összel szántok és trágyázni sem kell vagy 3 évig, remélem a bogarak elfogynak és velük együtt a vakond is.

Előzmény: T25 (8549)
Joe X86 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8552

Pannonia P-10 -es motor van benne, a súlyról annyit már nem nagyon lesz rá szükség ma kiszántottam mindent. Készülök a télre tervezek az elejére egy hótolót elképzelés van csak hozzá kéne fogni :)

Előzmény: T25 (8551)
T25 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8551

a hátsó kerekeket súlyozd le hidd el nagyon sokat számít meg fogsz lepődni. eleinte én sem hittem benne mindíg egyes ekével kinlódtam ha már kicsit nehezebb volt már kapart is mindíg rá kellett emelni. na most én csak tátom a számat mikor a tz4k val egymás mellett szántottunk és simán rávertem úgy mélységileg mint gyorsaságra. egyedül az első hajtás hiányzik még amikor végképp lediferál a hátulja akkor nagyon sokat segítene ha az eleje egy picit ráhúzna.

Előzmény: Joe X86 (8546)
T25 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8550

milyen motor van a gépedben?

Előzmény: Joe X86 (8546)
T25 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8549

üdv azt is próbáltam mifelénk azt hívják vakond űző növénynek mert a gyökerei olyan illatot ereszt amit nem bír a vakond . de a zöldségeimközt azért csak szétfurkált mindent a palántáka kitúrta . annó szereztem olyan gázosító bogyókat amivel a gabonagázosítását végzik. na az kitakarította az összeset vagy két évig környékemre se jöttek de most hogy új helyre költöztünk itt is azt kellene csak mostmár meg nem bírok olyan bogyókat szerezni pedig vegyszerezős vizsgám van receptre az 1-es kategóriás vegyszereket is kiadják. de ezt csak gázmestereknek adják ki. de olyan kertészekkel baszéltem akik nagyban kertészkednek és ők mind azt mondjk hogy a vakondnak ha nincs tápláléka akkor nem is jön a kertedbe. tehát a fonálférgek giliszták lótetvek túróbékák eltüntetése és utána nincs vakond. tavaj már elkezdtem és úgy tünik hatásos idén kétszer próbálkozott csak mind kétszer ki ástam utána több már nem volt a kertben igaz a tyúkudvart túrják meg a trágyacsomónál de az nem érdekel

Előzmény: Marik Öcsi (8542)
T25 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8548

üdv! azonnal fel is tenném csak azt áruljátok el hogy két külön kamera felvételt hogy csináljam eggyé? akár hogy próbálom sehogy nem jön össze egymás után lejátsza a ketőt de egy képben sehogyan. úgy meg semmit érő mert nem látszik a fa csak a traki ahogyan erőlködik és rángat egy drtótkötelet. vagy a fa külön mikor hajlik és a végén kifekszik

Előzmény: Joe X86 (8541)
tripla3 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8547

Üdv. !

Hol található ez a kincsesbánya? (Csak Kb. hogy mennyire bánkódjak a távolság miatt.)

Joe X86 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8546

A mai meló, végeztem a szántással. Jöhet egy kis karban tartás, tervbe van egy normális hidraulika olajtartály fel szerelése, motorház is "új" kell no meg egy kis festés.

zotya60 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8545

Szia. Nekem egy Slávia 2 hengeres motor van a trakeszba, erre közvetlen kuplunggal kapcsolódik egy Zsuk váltó. Innen a továbbmenő egyenes hajtás a kardán, és a láncos lehajtás hajtaná a hátsó hidat, és a szivattút. Utánnaolvasva az 1/2" láncot 15 Le-ig használják. Mivel a motor 20 Le-ős a váltó pl: 1 esbe akár 35 Le is lehet félek kicsi lenne az a lánc. Ezért szereztem 1"láncot csak nincs még fogaskerekem.

Esetleg lenne valakinek elfekvőbe szivesen elcserélném valamire. 

Előzmény: Gokartos (8540)
Lki1 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8544

Szia!

Sajnos ritkán adódik alkalmam csavarogni, de ha arra járok, nagyon szívesen!

Nappali fényben is megfelő a gumi.

Köszönöm a láncot!

Üdv

Előzmény: Gokartos (8513)
kavicsos64 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8543

Helló! A fükasza miatt én tök.... ágyékon szúrom magam. Most vásároltam üzemanyagot az összes pénzemen! Mindig akkor vannak jó dolgok amikor nincs egy vasam se!

Marik Öcsi Creative Commons License 2013.09.25 0 0 8542

Nekem javasolták a vakond ellen  hogy 10 méterenként vessek el ricinus magot. Elvetettem tavasszal, ahogy nőt az oldal ágakat meg a virágokat letörtem  hogy ne szórja a magját és ne árnyékoljon. Eleinte a vakond kiröhögött de juliustól eltüntek, egy dúrás nincs de a szomszéd füves kertjét  rendesen feldúrták. Átköltöztek. Nembírják a ricinus szagát mikor már nagyobb.

Joe X86 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 8541

Kíváncsivá tettél nagyon várom azt a fa húzos dolgot ! :)

Előzmény: T25 (8531)
Gokartos Creative Commons License 2013.09.24 0 0 8540
Itt van pl:az én T szöghajtásom!Ezt egy 16Le Pannonia motor hajtotta a gyári Pannonia láncal jobb oldalt,bal oldalt hajtott egy 50-es MTZ olajszivattyút szintén egy Pancsi láncal és hátrafelé pedig ösze volt kötve egy Zuk váltóval- bordás hüvelyel!
Előzmény: zotya60 (8525)
Gokartos Creative Commons License 2013.09.24 0 0 8539
Késes csoroszlyát semmi képpen nem tennék rá mert nem látom értelmét!Ha nagyon megeröltetném magam akkor tudnák tenni rá tárcsásat,mert a Méh telepen van vetőgép elővágó tárcsa 4db csapágyazva a tartó szárral eggyütt!Voltam kint ma is és vettem 2db vadi új Khüne lovas ekevasat 800Ft ért!Van egy K25ös Zetor is már eléggé darabokban nagyon széthordták!1db 100-as lánctalpas gép lángal szétdarabolva,kovácsoló gép,meg rengeteg mezőgazdasági gépalkatrész...(eke,kormánylemez,ekevasak,kombájn szöghajtások,kardánok,Függesztett rezgőkéses kasza...stb!)
Előzmény: iskra (8527)
Gokartos Creative Commons License 2013.09.24 0 0 8538
Helló!Igen ezek a kisebb konyhakertek nagyon jó földek!Van felénk is igazi fekete kötött talaj a Füredi rétnek nevezett mezőgazdaságilag művelt terület!Na oda is csak a nagy Rába való földet túrni!Voltam énis lent idén tavasszal szántani egy 80-as MTZ-vel 2fejjel 15-20cm mélyen terep3 felezve!3,5hektárt 120l gázolajal szántottam ki,de 2,5hektár után megadta magát az eke és az 1fejről leszakadt a kormánylemez!
Előzmény: kavicsos64 (8529)
T25 Creative Commons License 2013.09.24 0 0 8537

na azt még nem hallottam. de már nem is szeretném kipróbálni remélem a fertőtlenítés megteszi a hatását. igen kifejezetten jó erőben van. ez egy román tipusú de nagyon super pótkocsi . az udvaron nem tudok végig menni nagytrakival mert a vezetékek alacsonyan vannak és leszagattnám. ezért akasztottam elé a kismasinám

Előzmény: iskra (8536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!