Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Nemrég vettem egy Keserű V6G-Al 3" revolvert.
Gyakorlati problémám, hogy a leírással ellentétben sehol sem találtam a próbajelet rajta.
Elméleti problémám, hogy nem tudom, hogy a hatályos jogszabályok alapján hol gyakorolhatok vele? (telken? erdőben? saját kertben? pince?)
Közterületen történő szállításkor elég a ürített állapotban a táskámban van, vagy azon belül még egy dobozba, esetleg zárható dobozban kell hordanom? Egyáltalán minek számít a fegyverem jogi értelemben? Légfegyvernek? Mert a flobert nincs megemlitve a 115/1991. (IX. 10.) kormányrendeletben...
hi,
Keseru 6 mm-es soha nem keszult oylan, ami birta volna.
Az 1998-ban betiltott Alfa es Kora 6 mm-esekkel lehetett trukkozni (az sem volt annyira ecceru), a tavaly UJRAforgalmazni engedett peldanyokat mar eroteljesen lebutitottak.
1, ezzel tisztában vagyok,tényleg csak elméleti kérdés volt.
3,ez új.
Háttérinfoként-provokációt ismételten megelőzve-jó pár évvel ezelőtt(talán mikor kezdtek a flóbertek terjedni)mutatott nekem valaki egyet és nagy boldogan ecsetelte,hogy milyen jó lesz majd .22LR-ra.Azt nem tudom,hogy megcsinálta-e,de rá két évre még élve összefutottunk :))
Lehet,hogy ezzel kellett volna kezdenem ? ;)
Tényleg:az elképzelhető ,hogy a kezdetekben úgy készültek ezek,hogy bírták/bírták volna a .22-t?Mert ugye fordult már elő,hogy valamin "rontani" kellett,mert túlságosan jól sikerült?
hi,
probalom nem provokacionak tekinteni kerdesed.
Nezzuk:
1. 2-8 ev szabadsagvesztes eles lofegyver engedely nelkuli gyartasaert/azza alakitasert
2. Kora, Alfa eseteben mukodik elmeletileg a dolog, deha valaki ugye egy komplett dobot le tud gyartani, akkor az geppisztolyt is tud csinalni
3. Keserunel hiaba teszel bele uj dobot, elesloszernel (.22 LR) a nyitott tuzfal miatt a kakas a szajadba belerobban
hi,
az ME (38 Magnum/Pocket) egy rakas szar, spiater mocsodek, a Keseru modellek is sokkal jobbak muszakilag.
Az Alfa es Kora tipusok 4 es 6 mm kaliberben kivaloak cellovesre hobbi szinten, de onvedelemre nem valok!
(arra vegyel gumilovedekest)
Aruk 5x-7x ezer forint kozt van.
A 4 mm totleny 30-45 ft/db attol fuggoen hol veszed.
Lenne egy kérdésem (nem a törvénytervezettel kapcsolatban...): Egy jobb minőségű Flobert pisztoly (Alfa, ME) mennyire használható, ööööö...céllövésre? Alapból 4mm-esre gondolok. És nem tudja valaki, hogy milyen árban leledzenek a 4mm-es töltények?
Részemről nem hőzöngés volt, hanem kérdésfeltevés, ráadásul nem a sajtóból szűrtem le a dolgot (cirka 1.5 hónapja TV-t sem láttam közelről, ahogyan a nyomtatott sajtó olvasása is erősen kiesett mindennapos elfoglaltságaim közül), hanem a fegyver.org-ra feltett törvénytervezet szövegből. Erről ennyit. Megint más dolog, hogy félreérthettél valamit. Ugyanis én éppen _nem_ az ellenzők körébe tartozom fegyverviselés ügyben.
Ami a gázfegyverekre vonatkozik:
i) Ugyanakkor a tervezet a gázfegyvert és a riasztófegyvert - a jelenlegi engedélyköteles állapot helyett - tekintve, hogy nem számítanak lőfegyvernek - nem szabályozza, azokat a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök szabályozásának körébe utalja.
Tudtommal a közbizt. különösen veszélyes eszközöknek is több csoportja van. Vannak olyan tárgyak, amelyek csak becsomagolva szállíthatók közterületen, ugyanakkor vannak olyan eszközök, melyek birtoklása magánterületen is tilos.
A kérdésem arra vonatkozott, vajon mennyi esélyünk van arra, hogy végre ne csak a szavazatszámláláskor tekintsenek minket felnőtt embernek, hanem olyankor is, amikor meg szeretnénk védeni saját vagy szeretteink testi épségét, életét. Azaz elképzelhetőnek tartjátok-e (és én főleg a Te véleményedre vagyok itt kiváncsi Gvass, mivel tudom, hogy eléggé járatos vagy a témában napi szinten is), hogy végre európai módon szabályozzák a kérdést és egy személyivel felvértezve bemehetek majd egy boltba és megvehetem a gázpisztolyomat, amivel legalább otthon megvédhetem magam, ha rámtörnek. (Illetve megkisérelhetem az önvédelmet...)
Egy kicsit nevettségesnek tartom, hogy itt rohanunk bele az EU-ba és közben olyan dolgokat nem tehetünk meg, ami más tagállamokban magától értetődő, alapvető joga az állampolgárnak.
Na és részemről ez volt a hőzöngés, mert sajnálatos módon tényleg csak az, hiszen tökmindegy, milyen fórumon, hányan nyilvánítják ki akaratukat, amíg ideológiai/politikai indokoktól vezéreltetve az un. politikai elit nem érzi úgy, hogy ettől legalább egy önkormányzati választást nyerhet, nem is lesz rá esély.
Aki itt hozong a sajtoban megjelentek miatt, az elegge rosszul teszi.
Ugyanis valaki (nem nevesitenem, de nezzuk meg ki nyilatkozott eloszor a magyarhirlapnak) jol megvezette a sajtot, ki tudja milyen szandekkal.
A www.fegyver.org oldalon mindenki jol elolvashatja a BM HIVATALOSan nyilvanossagra hozott tervezetet es indoklasat, amit a szakmai szervezetek is megkaptak.
Ez alapjan mindennek az ellentete igaz, ami a mediakban megjelent:
- nem holmi liberalizalas lesz, hanem csunya szigoritas es bevonasok
- nem fogjak megvonni a parlamenti kepviselok kivaltsagat az alanyi jogu onvedelmi fegyver tartasara, sot mellejuk felsoroljak a leendo brusszeli EU-kepviseloket is
- onvedelmi fegyvert SENKI nem tarthat - merthogy a veszelyeztetettseg ezutan sem lesz bizonyithato az atlagpolgarnak.
- nem kotik engedelyhez az osszes flobert fegyvert, csak "nehany szazat", bar ennek sincs
ertelme
- sehol nincs leirva, hogy felszabaditjak a gazpisztolyt (pedig ez elegge EU-konform lenne), hanem csak anyni, hogy mas jogszabaly fog rola intezkedni
- ellenben jol bevonjak a katonak, hatarorok, vamosok onvedelmi fegyvereit cca. 15 e darabot
- engedelyhez kotik - vegrehajthatalan modon - a regi modon hatastalanitott fegyvereket
Na, erre kossetek csomot!
Még nem nagyon szóltam hozzá ehhez a topichoz, de az új fegyvertörvény-tervezettel kapcsolatban felmerült bennem néhány kérdés, amikre lehet, hogy Ti tudtok nekem valami elfogadható magyarázattal szolgálni.
Szóval. Ha elfogadják ezt a törvényt így, ahogy van, akkor:
- csak olyan eseteben kaphat egy állampolgár önvédelmi fegyver megszerzésére engedélyt, aki bizonyos munkakörben tevékenykedik?
- Gáz/riasztó "fegyverek" vásárlása 18 év felett szabad, de az közterületen nem viselhető? (Gépjármű utasterében akkor igen?)
- Gázfegyverek ezentúl csak otthoni önvédelemre fognak szolgálni? Nem lesz külön engedélyeztethető a közterületen való viselés?
- Miért jobb, ha csak a fegyver használatának elméleti tudásáról kell számot adni, de arról nem, hogy az illető nem vágja hanyatt magát az első durranástól, amikor elsüti a fegyverét?
- Milyen flobert az, amiből csak néhány száz darab található az országban és be kell majd jelenteni? (7,5 J felett eddig sem lehetett behozni az országba, akkor meg miről van most szó?)
Egyenlőre ennyi kérdésem lenne. Félek, hogy ezzel a törvénnyel megint a "csókosok" és a bűnözők járnak majd jól.
Ha félreértettem valamit, sorry, de éppen azért kérdezek, mert nem vagyok jogász és már hajnal is van, így tompulok...:-)
A fegyvercső, a váltócső, a betétcső, a zár, a forgódob és az ezeket egybefoglaló tokszerkezet, valamint a hangtompító, amelyek abba a kategóriába tartozó lőfegyverrel esnek egy tekintet alá, amelyhez tartoznak, amelyhez gyártották őket, illetőleg amelyre fel kívánják azokat szerelni.
A hatályos szerint:
34. § (1) E rendelet alkalmazásában
[...]
b) lôfegyverfôdarab: a csô, a zár, az ezeket egybefogó tok, valamint a betétcsô és váltócsô;
Szasztok.
Már régebben is gondolkodtam rajta, hogy ha a pógár hatástalanított vasat vesz, (ez totál legális)és utána eladja, de megmarad egy póttár.
Ha ezt megtalálják, fegyveralkatrésznek minősül -e és megizélnek -e?
"7,5 J alatt van, akkor ez sem hatekony 2 meternel messzebbrol"
játszottál te már paintballt?És abba egy kézzel összenyomható golyócska van.Ki kéne próbálni IFA csapágygolyóval is:)
Azonban nem tarthato tuzkeszen, mert muszakilag ezt nem teszi lehetove a szerkezete (elereszti a gazt stb.) ezenkivul meglehetosen megbizhatatlan (tori a lovedeket esetleg, lefagy, nem minden pozicioban adogat megfeleloen, nagy, serulekeny, nehezkes vele mozogni zart terben).
Fontos problema meg, hogyha valoban 7,5 J alatt van, akkor ez sem hatekony 2 meternel messzebbrol, egyebkent meg ugye...
Szoval a gumis imho messze hatekonyabb, es egyszerubben kezelheto valami - es sokkal olcsobb!
Na és mi van a paintball markerekkel? A hétvégén játszottam egy jót és gondolkodóba estem.
Ami mellette szól:
- Elvileg bárki megveheti, tárolhatja és használhatja saját területen, ugyanúgy mint egy (normál)légfegyvert, hiszen ha minden igaz ez is annak minősül.
- Csak bevizsgált markereket lehet ma Mo. forgalomba hozni, tehát megfelel a jogszabályok 7,5 J alatti követelményének. (Persze van forgalomban néhány régebbi darab amit nem mértek be anno, de az a pár Joule ide, vagy oda nem mindegy? :-)
- IMHO sokkal hatásosabb lehet mint egy kesernye gumiköpködő. Aki már játszott paintballt és eltalálták 10 vagy még több méter távolságról, az tudja milyen kellemes még két-három réteg ruha esetén is. Szóval a keserű 2-3 méteréhez képest sokkal nagyobb hatás. Egy marker 2-3 méteren akár ruházat viselése mellett is képes felületi sérülést, szivárgó vérzést okozni.
- Megfizethető, lényegében ugyanaz az árkategória.
- Nagyobb kaliber; '68-as = 17,27mm
Ami ellene szólhatna:
- Önvédekezés esetén nehezen hiszi majd el a rendőr, hogy hajnali fél 3-kor paintballt játszottam az ágyban és csak röppályát tévesztett a kilőtt skuló. Szóval itt a nagy kérdés: lehet-e paintball markert önvédelemre használni?
- Egy rosszul sikerült lövéssor után lehet takarítani a lakást :-)
Professzionális modell, újszerű állapot, sűrített levegővel működik.
Második tulajtól.
Az egyik legjobb sportfegyver gyártótól.
Adok hozzá sűrített levegős nagy palckot és 2 kis tartályt is a pisztolyhoz.
2 éves modell, újszerű, megkímélt és hibátlan állapot.
Nagyon csendes és precíz, otthonra is kiváló.
Egy töltéssel (180 bar) 230 lövés adható le, végig egyforma és kiegyenlített nyomással.
A pisztoly eredményes, válogatott versenyzőé volt, leinformálható.
Komoly nemzetközi eredményeket ért el vele.
Megtekinthető Budapesten.
Cserébe érdekel, értékegyeztetéssel:
Motor, robogó, minőségi légpuska (pl. Feinwerkbau Mod 600-as széria, Diana, Anschütz, Steyr, Walther, stb.), 100Hz-es tv, új svájci óra, házimozi rendszer.
Hi,
gondolom a 6 mm-es flobertekre gondolsz.
Tobbfele megoldas ismert.
1. Osztott dob, tehat a dob kette van vagva, es csak a hatso, rovidke resze valodi dob, ergo a .22 LR be sem toltheto (pl: Alfa 6 mm)
2. A toltenyur utan kisse beszukul a furat, es a dobfuratokat elvalaszto falak hianyoznak. Igy sem betolteni nem lehet, sem kiloni, hsizen, ha valahogy megis berakod, akkor a, oldalra lefuj a gaz, b, a gyengebb anyag miatt szetrobban az egesz. (pl: Keseru V10F6)