Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
akkor már sajnos felejtős is. ugyanis kétt bss és egy hw kocsink van és azokat felváltva hordanátok vagy a telepre be a raktárba vagy a szentimrei majorba. és ott is tolatni kell. kezdetben én egy métert se tudtam hátrább tolni póttal de azért most már az udvaromra rutinból csavarom be a 17 tonnás bss kocsit. na és majd ha egyszer eljösz hozzánk akkor meglátod milyen szűkös a bejárónk.
Még nem tudni a mostani árat, 2-3 hét és mutatkozik hogy mennyi lesz. Tavaly 3500 volt az édes, 3700 az erős, 3800 a cseresznye (az is erős csak nem olyan vad) kilója. Oktober 16-ra vagyok bejelenkezve szárítani meg darálni. Azt nem én csinálom, se gépem se tüdőm nincs hozzá. Az pár nap még és kész. Ha érdekel majd üzensz. Nagyon kényes vagyok a minőségre, inkább legyen kevesebb de jó. Csak egészséges és tiszta paprika mehet a neczsákba és érjen az eresz alatt 2 hétig. Ha egy rossz van közte a muslica azonnal ot van és jelzi. azt ki kell venni a zsákbol. Két hét múlva csumázás és még egy tisztítás és úgy viszem darálni. Tavaly vittek tőlem Kecskemétre is pedig bácsmegye meg csongrád megye a paprika hazája.
Érdeklődnék tőlled egy picit,mert lehet jövőre énis azt ültetek,vagy vetek a konyhakertbe!Mennyibe kerül egy paprika palánt?Hova tudod leadni vagy eladogatod a faluba!?Azt tudom hogy borzasztó tápanyag és víz igényes,de azon kívül szoktál vegyszerezni vagy ilyesmi!?
Az igazi az mikor ősszell felszánják tavasszal kap egy jó fogasolást és lehet vetni. Itt felénk megőrülnek a tavaszi rotálásért pedig avval rontják el. A föld vízháztartása megváltozik. Pont onnan párolog el a viz ahonnan nem kéne. Csodálkoznak hogy locsolni kell a veteményest mert száraz a föld. A bérszántóknak meg jól jön mert ősszel szántás tavasszal meg rotálás. Dupla lé.
mennyibe szoktad adni a őrölt paprikát? édes kellene a disznótori kolbászoláshoz. most is közel 2,5 mázsás a hűtőbe való. karácson előtt akarom vágni és jó lenne házi paprikát szerezni mert attól szebb színe van a kolbásznak.
üdv! aratnánk de mire beérett a szotyi akkorra jött az eső . 3-4 nap alatt le aratnám utána rögtön tarlóhántás és vetőágy készítés. rengeteg lenne most a meló így is valakt kerítenünk kell szemszállítónak mert egy trakto nem győz meg. nekünk gregoar besson ekénk van. de még nem jöttek meg az uj vasak ha lecseréljük ugy is elhozom és majd beszélünk róla. most egy csomó lúdtalpkapát cseréltünk a kombinátorról. most abból szándékozok valami kis kapás műszert csinálni a trakim után. érdekelne a váltó és nekem is jobb lenne a biznisz. ha végeztünk anehéz melókkal akkor átjösz és szétnézel hogy mi is érdekelne.
Igen, van 1000 tő édes, 250 erős meg 250 tő cseresznye parika. 340 négyzetméter az egész de nekem jól jött elfoglaltságnak. Meg hoz egy kis pénzt decemberre. Megveszem a hízót belőle, karácsonyra lesz friss kolbász meg a hűtőbe is jut hús. Tavaly 35 kg őrölt paprikát adtam el és fedezte a disznó árát. Remélem most is úgy lesz. Nagyobb meló csak palántázáskor meg szedéskor van. Ilyenkor van segítség, máskor meg elgyőzöm gondozni tatásan.
Helló!Mi ujság?Kverneland ekevasakat lecseréltétek már?Figyelj már ha érdekel még a váltó cserëljük el valamire!Hátha van olyan dolgod ami esetleg érdekelne,ha esetleg nem akkor maradnak a piszkos anyagiak! ((-:
Üdv!Tiszafüreden!Volt mostanába egy gyári Terra eke is bent csak nem volt rajta a balos ekefej,jó ällapotban volt működött rajta az összes tekerős állító...stb!Eggyik haverom vette meg 4000Ft-ërt!
Én is ősszel szoktam szántani csak tavaly belvíz miatt nem tudtuk felszántani. Ősszel be esőzött húsvétig a csizmában bokáig sűlyedtem. Aztá 2 hét alatt felszáradt és ár kemény volt mint a beton. Remélem most oké lesz, már csak a paprika lesz még 2 hétig benne, meg a kukoricát is letörjük addig. Azután jön 2. szedés és cibálom ki a földböl a paprikát, kévézve kihordom az utcára és a kukások elviszik. utána rögtön szántom.
én mindíg ősszel szántok és amenyire lehet mélyen hogy a téli vízet jól elraktározza a talaj. a munkahelyemen mindíg 45-49 cm mélyen csikargatok igaz 235 paripával 4 váltós ekével de idáig mindíg hálás volt az ősz mélyszántásunk. idén is mindenki másnak már fesült a napraforgója a mienk még akkor is haragos zöld volt.