Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 155
Azért eső eshetne!!

Ebben az 1ben legalább 1et értünk, legalább 2hetes áztató eső kellene a földeknek és az erdőknek. Talán kirobbannak a gombák is. Pöfeteg - Kopáncson. És az őzlábgombák is.

GRÁNÁTALMA. Kérdés. Mikor kell ültetni. Vagy várjunk még vele. Tudod egész Szeged, a "vásárhelyi gyereket" emlegeti, hogy kérdezzem már meg. Mert ha még mindig OK, akkor megyünk és viszünk magunk valeriána tövet. Csereberébe.

Vélemény, ha van. Kérünk szépen. (:-)))

Kopáncsi

p.s. 3 gránátalmánál hagytuk abba, ha sokáig várunk nagyobb lesz a csapat, nem fogod bírni az ellátásukat.

Előzmény: onobody (154)
onobody Creative Commons License 2000.09.13 0 0 154
Sziasztok!
Bizony Szent Mihály napján ahogy
a mondás mondja fel kellene rakni a kalapot.
Hát ettől messzire vagyunk , bár én nem
bánom .
Azért eső eshetne!!

Üdv Onobody

Előzmény: Törölt nick (149)
Frint Creative Commons License 2000.09.13 0 0 153
Nem...csak érdekel a dolog, időm egyre kevesebb van rá. Az agyondolgozásban van valami, pár nap szabi nem ártana.(tényleg, nincs valakinek egy háromkanalas szélsebességmérője? :)
Előzmény: outdownS (152)
outdownS Creative Commons License 2000.09.13 0 0 152
Akkor Te egy METEO-mérnök vagy!

Agyondolgoztad magad mostanában?

Frint Creative Commons License 2000.09.13 0 0 151
Lassan ott tartunk, hogy a gyomnövények is elszáradnak...Múltkoriban kérdeztétek, hogy saját meteorológiai állomásom van-e? Hát csak egy fél. Normál és precíziós hőmérőim vannak, két csapadékmérőm(idén száraz), talajhőmérsékletmérőm.Barométer és légnedvességmérő is van-természetesen. Sajna szélsebességet még nem tudok mérni, és még egy minimum-maximum hőmérő sem ártana. (Egyébként teljesen normális mérnökember vagyok...)
outdownS Creative Commons License 2000.09.13 0 0 150
Ne búsitsd magad! Műveljük kis kertünket, amíg a globális felmelegedés, és az ennek hatására bekövetkező újabb eljegesedés (nem vicc, tudósok mondták) ki nem irt bennünket. Most éppen nagyon szép az idő, tessék örülni neki.
Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.13 0 0 149
Az Élet és Tudomány elmúlt heti számában olvasom, hogy az Északi sarknál hatalmas nagy puszta vízfelületet találtak. Ezen a területen ezidáig jég és hó volt. A körülményt a tudósok egyelőre magyarázni nem tudják, de valószínűleg nem a globális felmelegedés az oka. A vizsgálatok elkezdődtek. A lényeg, szerintem az, hogy nem tudják mi az ok. Mindenesetre biztos lesz egy két zsíros-projekt, néhány phd-doktorátus, esetleg további tudományos előrelépés részükről. Olyan lesz mint a Tisza-rehabilitácó. Mi semmit nem érzünk belőle, de a projektek a Kertészeti Egyetemen és az ELTE-n igen jól járnak. Vagy olvasom, hogy Békéscsaba Önkormányzat 1 mFt-t fizet egy kft-nek, hogy felderítse, merre vannak parlagfű-ligetek a városban. Nem szívesen kommentálnám mindezt, mert csak elragadtatom magam (szokásom) és akkor olyanokat mondanék, hogy lóf@t a tudósok és a politikusok seggébe. (:-< Bocsánat.

Eső már nem tudom mikor volt. Várom Szent Mihály napját. Az angyali seregek vezére, hát ha megfordítja a harc állását - legalábbis a hó végére. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 148
Vasárnap délután a szegedi Fehér-tói madarászlesen töltöttem el. Csodálatos volt innen az ősz, a sok érdekes, általam ismeretlen madár. A nagy örömbe egy kis ürüm is vegyült. Ide sajnos csak autóval lehet kimenni, így a jó barát, a bor otthonmaradt. Idillhez pedig nagyon hiányzott néhány korty nedü. Azért otthon a hiányosság be lett pótolva.
Levendula Creative Commons License 2000.09.11 0 0 147
Nagyok lesznek, az egyik fának nevelt, és két bokor. Elfér! És lassan nô a lelkem. Köszi!
Lassan a madársaláta 3-4 cm lesz, és szüret! Én már a tavaszt várom, lesz dolog. Majd benézek a kerti finomságokba! LEV
barnetto Creative Commons License 2000.09.11 0 0 146
Szia Lev.!
Vigyázz a 3 magnóliával, nehogy sok legyen! Gondolj a növekedésre is.
Megnyitottam a "kerti finomságok" topicot. Le is írtam a gazpachot.

Előzmény: Levendula (143)
onobody Creative Commons License 2000.09.10 0 0 145
Sziasztok!
Ma mártélyon voltam a kertben, szedtem egy
csomo szilvát , paradicsomot , sárgarépát ,
körtét, almát , brokkolit.
Alig birtam hazavinni.
Nagyon szép ido volt ma , ráadásul a
mártélyi kocsmában Németh Pista favágó
nyolcszor elénekelte nekem az Édesanyám te jo asszony cimü notát, 8 általam még soha nem hallot
verzioban .
Énekelte volna többször is , de a kocsmáros kidobta.
Aratják a napraforgót, törik a kukoricát,
béke és nyugalom van .

Na sziasztok onobody

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.10 0 0 144
:-)))
Előzmény: onobody (142)
Levendula Creative Commons License 2000.09.10 0 0 143
Barnetto! Soha többet nem írom hogy urak! Elnézést! A terasz tényleg szép, tavaszra talán kész is lesz. Persze sose lesz kész, egy növény mindíg változik, élô dolog. Most szerzek be 3 magnóliát, szeretnék 2x4 méter erdei szamócát telepíteni, és golgotával befuttatom a falat. Elég csinos lesz jövôre. Persze mellé a fűszerek.

Szerintem nyissunk itt füszernövény gasztronómiai topikot, a Ti receptjeitek érdekelnének, nem a sima gagyik. És ehhez a fúszerekhez képest értek is némiképpen. Vannak 5leteim. Szerintem nyisd meg, itt, a gazpachot feltétlenül oszd meg a tsapattal. Biztos vannak olyan tippek, amit a kemény mag tud, és megosztaná a többiekkel. Jó napot!

onobody Creative Commons License 2000.09.08 0 0 142
Kedves Kopáncsi!

Nem szép dolog , miota Levendulárol kiderült , hogy nem lány,
azóta igen ridegen bánsz vele.
Most is elküldted a füszeres topicba.
A hisztiröl pedig annyit hogy , láttam a gombász
topicban egy embert aki azt irta , hogy már nem érdeklik a gombák.

""Engem ugyanis a gombák mostantól nem érdekelnek, egyéb kedvteléseimnek hódolok: tévézek például. Kacérkodom a madarastopic-kal is. Ehhez a szakmához úgyse értek. Erdon-mezon sétálgatni úgyis szeretek. A szegedi Fehér-tón meg mindig lehet madarászni. Azt még nem vitte el se a cián, se az aszály, se a belvíz és nem is magánosították. ""

Hogy is van ez???

""Azt mondta, hogy kész, meg vége, o márnem, mert értelmeset itt se úgyse, senkit sem nem érdekel. Ilyet egy férfi nem mond. A férfi vár. Tud várni. ""

:-)) Üdv Onobody

barnetto Creative Commons License 2000.09.08 0 0 141
Sziasztok Zsiráfok!
Hmm: én is lány vónék, de már többen hittek fiúnak. A magasságom + inkább alacsonyság, (köztetek csak kertitörpe, de az már foglalt) ha találkozunk, majd veszek föl valami sámlicipot.
Levendula! Ekkora erkély, hát az má valami! Szép lehet!
Kopáncsi! Köszi, mingyá megyek a madarászokhoz.
Ismeritek a gazpachot? Nyers paradicsomból készült levesszeru spanyol étel, finom, ha érdekel valakit, leírom a receptet, de hová? Kéne egy recept topic, nem?
A fákról Komárom nyithatna topicot, vagy Nagy Segítonk, Megyesi Éva, de Neki elég a sok kérdésre válaszolni. Ezúton is köszi.
A kedvenc fám a pusztaszil. Jó néhány éve, mikor az a nagy hó volt, bejártak a nyulak a telkünkre. Teljesen körberágták a szép nagy szilfát, úgy nézett ki, hogy vége. A következo évben hozott vagy húsz hajtást. Egyet meghagytunk, az fölegyenesedett, már több mint 5 m magas megint. Féltem a hírhedt szilfavésztol, de talán O lesz a kivétel és azt is kivédi. És van rajta madárfészek is.
Pesten tegnap esett egy kevés, hideg is volt, ma jó ido, + minden.
üdv. barnetto
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 140
Bocsánat a mandragórát és a magnóliát összekeverem. Nem tudom, hol vannak a gondolataim...:-))
Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 139
Az nagyon jó lesz. Javaslom, hogy a beírást Fűszerek topicban tedd meg. A METEOt kevesen olvassák, a Fűszereket sokan, bizonyára az ő érdeklődésüket is fel fogod kelteni a mandragórás esszéddel. Ha nem aktivizálod magad és folyton itt lábatlankodsz, a végén megint sűllyedésnek indul gyermeked, azután megint nekiálsz hisztizni, mi meg húzhatjuk fel a tenger mélyéről a félighalott gyermeket. :-)))
Előzmény: Levendula (138)
Levendula Creative Commons License 2000.09.08 0 0 138
Na, még a magnólia az, amihez nem értek, nagyon szeretem, de nem ismerem, majd egy év múlva! Addig kitanulom a dolgot! Meg uána is nézek, ha már lesz!Akkor irok nemsokára, de csak puskából!
Levendula Creative Commons License 2000.09.08 0 0 137
44nm. Baromi nagy, és déli fekvésű. Úgy kerestem lakást, hogy nagy terasz legyen, mert nem volt a régi lakásban, én meg szeretem a növényeket. Szóval elfér!
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 136
Téged meg fiúnak gondoltam. Most már senkiről semmit sem. Senki sem az, aminek látszik. Tényleg! --- ezért van a nicknév.
Előzmény: outdownS (135)
outdownS Creative Commons License 2000.09.08 0 0 135
Én kisebb vagyok, és még lány is (voltam lány koromban).
Előzmény: Törölt nick (133)
outdownS Creative Commons License 2000.09.08 0 0 134
Bár életem nagy csalódásai közé tartozol, jó szívem van, nem hagyom, hogy kisebbrendűségi érzésekkel küszködj. 160 cm lennék, ha nagyon kihúznám magam. De jó kertész ilyet nem tesz.

Mekkora teraszod van, hogy annyi mindent oda akarsz gyömöszölni?

Előzmény: Levendula (132)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 133
Nyugi! Nem. Én 178 vagyok. Jó, ha meglátlak akkor kihúzom magam, esetleg meg vagyok 180 cm is. De még így is én vagyok a legkisebb.

A magnóliáról meg igazán írhatnál egy esszét...

Előzmény: Levendula (132)
Levendula Creative Commons License 2000.09.08 0 0 132
Akkor itt mindenki magasabb nálam? :)))) Barnetto te 201 vagy? Ezekután! Ez érdekes. A fotósok között magas vagyok, itt meg törpe! Én a tölgyfát szeretem nagyon. A juharokat a bonsai miatt. Csak azt még nem tudom művelni. De amit lehetett, elolvastam. Elméletileg már nem lehet eladni belôle, de mint tudjuk, nem egy elméleti műfaj. Én egy gyógynövényes könyvet vettem most igy hó elején. Még fussa. Magnóliát szeretitek? Most kszülök a teraszra 3 db telepíteni, hogy fásitsak is. Na majd referálok!
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 131
Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 130
Madarászoknál bátran lehet érdeklődhetsz, ők is most csöngették a százat.
Előzmény: barnetto (121)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 129
Hát akkor várom az oklevél adatokat.

Gyógynövényekről fölöslegesnek tartom topicot nyitni. Miért? Minden növény az. Így hát mindig mindenütt van rá mód, hogy beszéljünk erről. A külön topicra nics szükség. A témát ezáltal egy nagyon szűk mederbe vezetnénk, amit nem tartanék helyénvalónak. Bizonyításul erre van egy nagyon szép kínai történetem. Annak aki nem ösmeri íme;
A kínaiaik egyik legnagyobb herbalistájáról szól. Neve most nem jut eszembe. Szóval emberünk elment valami gyógynövény-suliba. Amikor kijárta az iskolát a vizsga az volt, hogy olyan növényt kell hoznia a Mesternek ami semmire sem jó. Hát ő elindult. Keresett itt, keresett ott. Megnézte azt, megnézte ezt. Orrát lógatva visszatért a guruhoz. Nem találtam olyan növényt amit kértél, mondta. Nagyszerú, válaszolt a Meste, megfeleltél a vizsgán.

Ha topicot nyítnék, azt a fákról tenném. Már írtam, hogy a fák a kedvenceim. De sajnos erdész sem vagyok. Meg azután nem hiszem, hogy különösképpen valakiket is érdekelnének a fák. Például a rengetegfajta juhárfa közötti különbség lelkes ecsetelgetése. Vagy a tiszafa. Vagy a nagy kedvencek, a párfrányfenyő, vagy a diófa. A szilfákról már nem is merek beszélni, hozzájuk sem merek szagolni stb. Már csak azért sem nyitnék topicot a fákról, mert nem mernék hozzászólni a témához.

Apropó, férfitársaságban vagyunk, Megyesi Évát leszámítva. Levendulát ugyanis tiszteletbeli férfinak veszem. Javaslom a nyers paradicsom zabálást mindenkinek -már nem sokáig lesz sajna-, prosztatabánatalmak megelőzésére és kezelésére kiválónak mondják.

Tegnap láttam a meteorológiáról valami könyvet. Nem rossz. A címére pontosan nem emlékszem, az ára majd két rugó. Úgyhogy megálltam itt vele.

Szerintem talit télen kőne szervezni, akkor minden paraszt ráér.

Szentimenti nem vagyok. Ezt a feleségem szomorúan megerősitené, ha itt lenne.

Előzmény: onobody (120)
onobody Creative Commons License 2000.09.07 0 0 128
Sziasztok!
Ma nem esett felénk .
Akkor én 189-el a középmezonyben :-)

Üdv onobody

Megyesi Éva Creative Commons License 2000.09.07 0 0 127
Én sem bírom követni azt a tempót...Szóval Levendula valóban egy fiú-Levendula. Találkoztunk már-igazolhatom.
Nem tudom, honnan tudhatják az állatok és a növények, milyen tél lesz. Ezen már én gondolkodtam, mert a cicák és a lovak bundája is gyarapodik ilyenkor.Ill. azt hiszem a növények nem értenek ehhez, mert ha osszel nem tudnak felkészülni a télre, kifagynak. Náluk az osz kell, hogy fontosabb legyen.
Előzmény: Levendula (126)
Levendula Creative Commons License 2000.09.07 0 0 126
Frint mail küldök, esik már arra is? Én majd elalszom egész nap!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!