Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Az nem semmi! jól nézze meg milyen fajtát vesz (mekkora a terméshozam, betegségnek mennyire ellenálló,stb.) Én szentmihályteleki fajtát vettem, nekem bevállt, nekem csak 1500 négyzetméteres kertem van a szülői háznál, ott ténykedek. Jövőre a szomszédal ha minden jol megy 2 zártkertet meg közvetlen mellete 1 hold földel tanyával művelni fogjuk. ha az egészség engedi! villany fúrott kút, minden van. Nekem a trakim, talajmaró, eke, nehézfogas, mostmár fűkasza is van, valahogy csak el leszünk. Lucernában meg csemege kukoricában gondolkodunk. A keresztkomája tengerész, övé az egész. Ideadja csak műveljük, neki egy gondal kevesebb és rend lesz a portán. nekünk meg kiegészíti a bukszát.
nekem és szüleimnek is volt mindíg egy két anyakoca. takarmányom van és így biztos hogy van mindíg enni való. én vettem annó bele gyári kuplungot megy csináltuk is de sosem bírta sokáig. főleg szántáskor volt hogy egy nap 10 szer kellett szétszednem mert megszakadt. vagy leéget a lamellák. ja meg olyan is volt hogy öszeragadt és nem oldott szét. na meg a berúgótengelye!!!!!! tiszta krimi. a végén meg csináltam inditó mocisra .
En csak Zil nyerges, meg Ifa nyergessel jartam, de a zil volt a nyerö vadi ujjonan hoztam nyiregyhazarol 1 pesti uton 20 l benya maradt:-))) Az Ifat is ujjonan kaptam de az szar volt ha köpött 1 -et az ember mar megkapart, na meg lassu volt csak max 80-van üresen, teherrek a hid levolt nagyon lassitva.
én is mindíg a kamionozást akartam csinálni de sajna odáig nem jutottam el . én már próbáltam teherautóval póttal tolatni és traktorral na azt mondom a teher azért könnyebb mert ott a tükörből végig látod a szólóplatója síkját és azzal meg tudod vezetni a pótot és nagyon faintosan oda tudod tenni ahová akaarod. a trakival én ugy szoktam hogy hátrafordulok és a forgózsámolyon levő zsírzó szemet figyelem. a bss kocsikat szeretem azok nagyon stabilak. de a hw !!!!!!!! sokszor a hideglelés vesz elő.
Pfff na a kuplungot ne is mond :D Én hozám ez a traki úgy került hogy nekem egy kicsi Simson Swarbi blokkos volt, gondoltam poénból felrakom a netre eladom vagy csarélem. Gyönyürüen fel volt újítva amúgy még sajnáltam is a végén. Jelentkezet egy srác hogy ő adná érte a pancsit de a kuplungjával baj van. Utána jártam mondom tiszta olcsoság 6700 ft egy szett na izgatot még is a csere hozzám került rengeteget gugliztam és akkor találtam egy oldalt ahol házilag gyártják a kuplung lamelákat meg vettem hozzá én is a cuccot nem akarok hazudni 1600-1700 ft volt a kéttkomponensű ragasztó a parafát meg kaptam hozzá össze raktam azóta lekopogom jó . Kocázás ? Én is most fogok bele én eddig a helyet építettem neki meg úgye takarmány, széna, szalma alá szóval gyüjtögettem . Édesanyámék régen foglalkoztak vele és nekem hiányzik :)
üdv! igen mindíg van valami ha nem a munkahelyemen töröm magamat akkor ithol a ház körül. jövőre szeretném bővíteni a malacólakat legalább 3 anyakocás és fiaztatós óllal meg vagy két hízlaló fiókkal. most egy anyakocám van 7 választási malac és egy karácsonyi hurkába valóm is röfög az olban. de nagyon jó árba el tudnám passzolni most a 150-200 kg közötti hízókat- ezért akarok bővíteni. jók a pancsik csak én megutáltam nagyon. mindíg csak a baj vol vele ha szikra volt akkor a karbija szarakodott vagy épp megragadt. ja és a kuplungja??????? az egy nagy rakás sz..... mióta megoldottam a trabi motorral azóta minden okés ha esetleg egyik henger nem megy akkor is hazavisz. .
Vagy 15 éve egy merci szerelvényt kaptam a fönöktöl tranzmaximál póttal melózni. Mondta hogy azért kapom én mert 10 évig a cserepet hordtam darus szerelvénnyel. Kimentem egy betonplacra és gyakoroltam vagy 2 órán átt. néztem hogy viselkedik a kormánymozdulatokra. kihívtam és nyomtam a gázt úgy tolattam a táltossal. 40 cm !!! volt a vonórúdja és úgy jött még a nyomkövető része. 71 sofőr volt a cégnél és hárman tudtunk vele menni. Olyan szűk helyeken el ment pedig 18.75 m volt a hossza. Ja és szívó merci volt, 8-10 liter a zsebbe maradt. Az annyi deuschland mark volt. A régi szép idők.
de hogy is nem vagyok olyan haragudós. igen a tömeg nyomor meg van és sokszor még le is állítják a bevitelt. olyankor kapunk gutát mert a kombánj menne de nem tudjuk hová szállítani. egyébként urbánékhoz hordjuk .én csak nagyritkáv viszek mikor nem kell aratni. mert én a aratógépet kezelem egy john deert .
Iden jartam ukrajnaba es arra fele majd minden kertbe lattam hogy müanyag kannakba van viz 1 oszlopon es arrol csepektettek a vetemenyest, itthon ilyet meg nem igen lattam
Jó estét ! Láttom van melod :) Igazából gondolkoztam nagyobb motoron de egyelőre pancsit nyűzöm van egy pót blokkom kompleten ameddig az eltart alkat résszel marad ez. No meg pénz kérdése is. Most a hidraulikába pumpáltam sok pénzt a baj csak az volt hogy tök hülye voltam hozzá de már össze állt végre de még nem az igazi.
Nem, mert a rokkant nyögdíjnak meg van a helye, szorófejjel csak most a takaritáskor több a meló vele. De az öreg csajok ráérnek pucolni. Próbáltam árasztani is. ment vagy 1,5 métert a víz. Az első vakond vagy béka lyukig. Elöntötte a húgy az agyamat és azóta a jólbevált szorófejnél maradtam. Jöttek az ötletekkel a haverok hogy igyak sok sört és pisáljam meg egyébb baromságok de csepegtető renszert nem hoztak. Elhhajtottam mindet a fa@ba, a locsoló locsolt mi meg jot röhögtünk.
Semmi baj!Az is hasznos volt,meg ez is!Egyébként énis tök hülye vagyok ehez!Kukorica,borsó,krumpli,búza!Ez megy!A barátom ha nem megy ki külföldre jövőre akkor szeretne majd 1hektáron termeszteni!Eĺôrreláthatólag!
Bocsi, T25-nek írtam helyetted. Én5-6 ft veszem egy régi sulitársamtol a palántát, locsolni 2-3 napig csak kézi locsolóval egy kicsit, aztán 4 naponta locsolom, attól függ milyen az idő. Túl sok víz sem jó, eső után gombaölővel permetezem, levéltetű ellen is kell ha megtámadja, ha sárga pöty vana levelén akkor kálcium tartalmú lombtrágya kell rá. zöldítő lombtrágyát is szoktam keverni a többi permethez az nem árt. bele jössz, én tök hülye voltam hozzá és nekem lett a leg szebb a szomszédok közt tavaly. Be vittem egy levelet a gazda boltba ha betegnek találtam és a boltosnő adta a rávaló vegyszert. Volt egy nagy könyve és mutatta a betegségeket meg mindent hogy mit kell csinálni vele. 40 éve azt csinálja.
üdv! szerinted a szárító előtt majd megengedik hogy orral tologálj? az öreg vasfogú úgy zavarna ki a portáról. hogyha már 3 percnél tovább vagy a garaton szétordítják a fejedet. és nem beszélve azt a 25-30 traktorost akik kint az országutig állnak és mind sietne vissza a kombánj alá.az aratás már csak ilyen.
nekem nem volt TZK4 meg nincs is, sajnos, bar neha szivesen trakiznak, valamikor UE 28-al kezdtem a gepallomason utanna D4K, B, UE 50es Dutra ezres, meg neha mas kicsi traki