Mert egy tervező mond valamit, az szent? Az NDK-s autótervezők az egyik legfrusztráltabb társaság volt, akármit csinálhattak, nem engedtek semmit nekik a '70-es évektől, csak apróságokat. Nem csodálnám, ha így próbálták volna fényezni magukat.
Amellett a két autó igencsak távol áll konstrukcióban egymástól az elsőkerekesek keretein belül.
Inkább fordítva, rémlik olyan kései Trabi prototípus, ami a korábbi VW-ekre hajaz, azután csak a motor maradt meg a tervekből
Én nem vagyok egy VW rajongó,az máskérdés hogy a családba 6 VW volt és 2 van most is.Szóval az szerintem lehetséges hogy valamilyen közze van Trabinak a Golf 1-hez de nagyon kis mértékben.(Szerintem)
Ezt a "hülyeséget" a Trabant egyik tervezője említette egy dokumentumfilmben. Szerintem a youtube-on megtalálható. Előbb utána kellene nézni, utána ítélkezni...
Azt azért kevesen tudják, hogy a hőn szeretett, ikonként tisztelt Golf I gyakorlatilag Trabinak indult. Azok tervezték a gofit, akik a trabit fejlesztették volna, de mivel túl kreatívak voltak, így elküldték őket pár évre "felejteni" a WV-hez. Ebből lett a Golf.
Tehát a trabcsek, meg a gofi közelebbi tesók, mint azt az átlagos autós csak sejtené... :)