Én biztos nem nézem meg, de úgy olvastam Oscar esélyes.
Nincsenek olyan tapasztalásaim hogy bárki is vadulna. Ismereteim a hírekre ( mai híradóban is 2 ff volt erőszakos, egyik ráadásul frissen választott polgi), és a könyvekre, filmekre korlátozódik.
Ha a hülyeszülő' eltiltja a gyereket az anyjától/apjától/nagyszülőtől , mert így akar bosszút állni valamiért , az pont a gyerekén áll bosszút . Akit szeret a gyerek , annak hiánya hátrányos a gyermek mentális fejlődésére .
Kell ehhez atomfizikusi végzettség ?
Politikai propagandák helyett ilyesféle felhomályosítás kéne' a rádióban/tévében , de akár még plakátot is el tudnék képzelni .
Én konkrétan ismerek egy nőt (régebbi szomszéd), akire a lánya megorrolt (válás miatt, de akkor már a gyerekek kirepültek), és az unokát nem láthatta, a lánya nem volt hajlandó a közelébe engedni. A végén bírósághoz kellett fordulni, hogy havonta tán 2x láthassa az unokáját. :-(
Ma délután hallgattam a rádiót. Betelefonált egy hölgy, hogy holnap lesz az unokájának a névnapja és boldog névnapi üzenetet szeretne neki küldeni a rádión keresztül, mert az anyja eltiltotta a gyereket tőle és a gyermek apjától. Kérte ha valaki hallja a lakhelyén, esetleg valamelyik óvónéni akkor mondják meg a gyermeknek, hogy a nagymamája és az apja is nagyon szereti.
Érzelmi erőszak-e, ha egy gyermeket eltiltanak az apjától és a nagymamájától aki ugyan úgy nő, mint a gyermek anyja?
Ja, és az is hatékony megelőzési módszer, hogy aki nem szeretne erőszak áldozatává válni, az nem üt elsőnek abban a hiszemben, hogy nem ütnek neki vissza. De említhetnénk a verbális agresszió korlátozását is...
„A mélyszegény rétegben a szülőket anyagilag is érzékenyen érinti a gyerekek kikerülése, mivel az utánuk járó juttatások jelentik számukra a fő bevételi forrást”, mondta a szakember.
„Kaptunk olyan kilences testvérsort, akik egy ágyban aludtak a szülőkkel, télvíz idején meztelenül szaladgáltak a szabadban. Az apa nem egyszer tudatmódosító szertől bódultan feküdt mellettük az ágyban úgy, hogy a szerekhez a legkisebbek is simán hozzáfértek”
- meséli az egyik megdöbbentő esetet Szilágyi.
A szakembernek olyan testvérpárral is akadt dolga, akik fél éven keresztül beszéd helyett csak ugattak, mert a kutyákkal egy helységben tartották őket. Az 5-6 éves kisgyermekek a hirdető újságokból csak a sört és a kannás bort ismerték fel; a kenyeret, a tejet, vagy más élelmiszert viszont nem.
Na, szép lassan bővül a családon belüli erőszak megelőzését célzó ezsköztár:
- Megfelelő párválasztás,
- Hagyományos nemi szerepek (az a szexuális életnek is jót tesz :-),
- Nemek harca helyett a családban mint egészben gondolkodás,
- Válás helyett kitartás jóban rosszban (ahogy azt megfogadták).
Elgondolkodtató, hogy ezekből az alapelvekből legalább hármat egyértelműen támad a feminizmus.
Nyilván, nekik - mint minden jogvédőnek - nem a problémák megoldása a céljuk, hanem az eszkaláció, hogy igazolhassák valamivel a létjogosultságukat. Lásd még: 'münchhausen by proxy'.