Keresés

Részletes keresés

Villágosító Creative Commons License 2007.10.31 0 0 2373
Hopika! Itt kérem tisztelettel keveredés van. Én nem árulok a vaterán. A Teszveszes Yashit énis láttam, és gondolkodom is rajta.
Előzmény: fotograbb (2371)
bmwr12 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 2372

Nem értettél meg.

Mindegy.

Előzmény: kttomi (2363)
fotograbb Creative Commons License 2007.10.31 0 0 2371

Szia Fényesorcájú ! Én vettem meg a vaterán, olympidat. Tudd meg hogy néha nem cstten, mintegy tízből vagy kétszer. Nem baj, csak szép legyen, ennek a követelménynek megfelel. Jótett helyébe viszont tudom hogy vegyek ki zsebedből 15

ezer pénzt, de nem biztos.A teszveszen kínálják a keresett Yasikád , még méretes fotóstáskát fémből is hozzá, meg az elötétlencséket,és vakut is .

Üdv graben

Előzmény: Villágosító (2370)
Villágosító Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2370
Nem rám licitáltak a Soóson. 15000 pénznél nekem most többem nincs rá, annál feljebb nem mentem. Remélem, azért ez volt neki is a felső határ.

Hogy a jó isten csapkodja orcával lefelé a tehénganyéba...

Villágosító Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2369
He-he. A tatyóba minden használható be van spályzolva. A Canon AE-1 program egy 35-135-ös lencsével, és egy 1,8/50-es lencsével. A fed 2, és a Yashica. Egy teki HP5 plus 400-as film meg egy teki fuji 400-as szinesnega. Meg a Weimarlux fénymérő.

Ha minden igaz és megnyerem a Soóséknál a licitet akkor jön a két előtét lencse, és a kereső a Yasicához. Már csak egy echte Yashica vaku köllene...

Aztán egy manuális nyikon, hátha nem vesznek össze a canonnal a tatyóban.
Meg egy Zorki, meg valami KF gép, Meg egy pár exakta-varex, meg...
na jó nem sorolom...
Előzmény: Superb_ (2366)
Superb_ Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2368

A yashica őrület már vészes: tegnap hoztam el a harmadik távmérős yashicámat (slr-ből is van két yashica), így összesen öt yashicám van. Illetve van egy nem működő hatodiknak, egy zoomate, de az már modern cucc, be is döglött...

Orosz kameráknál a zorki vonalat erősítem, nincs nagy különbség  a fedhez képest, és közülük legjobban a zorki 4-et szeretem. De zsebbe a zorki 1 fér a legjobban, persze az is kedvenc. Mondjuk le is húzza a zsebem! :)))

Előzmény: kis59 (2367)
kis59 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2367

"Távmérősből - és ezt szeretem a legjobban - éppen a yashica korszak tart nálam"

Akkor egykorúak vagyunk..:))))

Bár nekem mellette FED is van a táskában, vagy más orosz gép.

Superb_ Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2366

Szívemből beszéltek (írtok).  Nekem is gondjaim vannak pl. a 2003-as digitális képeimmel: egy-kettő nem akar megnyílni. Most 2007-et írunk.

Mi lesz 10 év múlva????

Egyébként ha nagyon gyorsan kell lőni én a canon T sorozat darabjait használom, amelyek gyorsak, egyszerűek (T50-es, T70-es az fd lencsés, még az eos korszak előtt) és a motorhangjuk alapján mindenki vérprofinak néz, pedig nem azért hangoskodok... :)))

Távmérősből - és ezt szeretem a legjobban - éppen a yashica korszak tart nálam, amit egy mindig nálam lévő zseb olympus xa2 egészít ki, felbuzdulva itt a topictársak tanácsaitól.

Előzmény: Villágosító (2365)
Villágosító Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2365
Igazat adok neked, itt mindenkinek egy picit igaza van. Nállam, ha lőni kell akkor előkerül a Canon AE-1 Program az nekem eléggé gyors, és ha kell akkor az éllesség állításon kívül teljesen automata. Ha meg filózni akarok a képen akkor jön a fed, vagy a yashica. Gondolkodom, hogy karira mi legyen, digi szappantartó, vagy egy nagyobb fotós táska...
A táskára eddig több ész érvem van!
Előzmény: kis59 (2364)
kis59 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2364

Mielőtt sarokba leszek állítva.....

Itt mindenkinek legalább részben igaza van. Szóval mind a kettőnek más-más a létjogosultsági területe. Használom pl. fénymásoló helyett legális engedéllyel. (A digifotó jobb, mint a fénymásolás, mivel nem mindenhol van scanner) Azonnal kell számítógépre vinni: munkahelyi fotóknál, műszaki dokumentálásnál.

Komponálásnál: sokszor nincs idő komponálni-távmérőzni: mozgó jármű, kisgyermek fotózása. Ilyenkor lőni kell.....

Viszont az analóg hangulata, a megismételhetetlenség miatt az, ami az.

(Lőnilőnilőni helyett dokumentálokdokumentálokdokumentálok...:)))-apró műszaki részleteket......A kb. 50 000 fotó nálam 51 000 jelent, tehát kb. 1000 ment selejtbe.

Ha ráérek, vagy kevés a fény, analóggal fotózok.

kttomi Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2363
A dolgok, amiket felsoroltál semmiféle összefüggésben nincsenek a felhasznált technológiával, médiával legyen az digitális vagy analóg.

Te magáról az emberről írtál. A gép kezelőjéről. Annak hozzállásáról.

Az általad felsorolt dolgok ugyanúgy alkalmazhatóak digitálison és vica versa.

Egyébként ez miért lenne vita?
Szerintem itt senki nem szeretné ráeröltetni a véleményét a másikra csak elmondja a sajátját.
A többiek ignorálják vagy nem.
Előzmény: bmwr12 (2362)
bmwr12 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2362

Nem értek egyet.

A digitnél Te komponálsz, szerkesztel, némelyiknél variálhatsz (bármivel-azonnal), vagy autózól.

És lősz. És lősz. És lőszéslőszéslőszéslősz........(később delete)

Ez fotózás ?

Napfényfílm/műfényfílm/dia/color/ff/érzékenységet témához választva befűzöd

- témára hangolsz

- megkeresed

- céltudatosan komponálsz

- mérlegeled az exifet

- beállítod gondosan

- és lősz.

- 1x

Azután talán lőn fotó, de addig marad az izgalom. Azután előhívsz, és EZ a Te fotód.

Ez az én véleményem a digiről.

Azonban tagadhatatlan egy-pár területen a nyílvánvaló előnye, és ott élek is vele.

Na, mindegy. Nem vitázni akarok.

Előzmény: kttomi (2361)
kttomi Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2361
Mindkét technológiánál Te fotózol.
A digigép sem csinál egy büdös képet sem ha nem nyúlsz hozzá. Semmilyen gép sem.
Más a rögzítő médium. Ennyi.

Sok kényelmi, technológia részlet már fellelhető volt az analóg SLR-ek korában is. Ehhez jött hozzá a digitális rögzítés. Több előnnyel, mint hátránnyal.

Tényleg inkább a feldolgozás (utálom...) és az arhíválás jelentheti a fő problémát.

Előzmény: bmwr12 (2358)
kttomi Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2360
Én is így látom.

És mi lesz a jelenlegi digitális arhívumokkal 20-30-50 év múlva?
Sajnos az arhíválás még nincs megoldva. Persze ezt nem reklámozzák. Élj a mának. Vásárolj. Mindíg újat. A régi rossz. Elavult. Ciki.
Sok-sok élmény fog néhány évtized múlva csak a fejekben létezni ez okból kifolyólag.

Gond lesz a fennmaradt, de át nem másolt adatok lejátszásával is. Milyen hardveren jelenítjük meg?A számítástechnikai ipar nem arról híres hogy évtizedekre, sőt évekre visszamenőleg támogatná a korábbi dolgait.

Vannak több mint 30 éves diáim és köszönik, jól vannak... Plusz néhány 80 éves ff. kép. Azok is.
Előzmény: canonp (2356)
áfium Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2359

Egy ide kívánkozó  idézet:

"és itt van a kutya lényege eltemetve!!"

Előzmény: bmwr12 (2358)
bmwr12 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2358

Mindenki a sarokba lesz állítva !

Itt a topikban imádjuk a távmérős istent (alleluja), és összehasonlítgatást a digitálissal........na hallod !

Szerintem nem a képminőség a mérvadó a két vonal összehasonlításánál, mert az egyiknél Te fotózól, a másiknál a gép.

canonp Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2357
... persze dolgozni manapság digitálissal kell, mert ha nem e-mailben kérik a képet, akkor Cd-n, soha nem is kerül papírra, vagy ha mégis, akkor csak nyomtatják! Holott a fotó - jó minőségben - papíron vagy vetítve él, de ez senkit nem érdekel! Bocs, befejeztem...
Előzmény: canonp (2356)
canonp Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2356

Én meg Veled vitatkoznék kicsit :-)

Nem biztos, hogy a digitális annyira olcsó, ha az ember meg is szeretné őrizni az eredményt! Már 2 hete minden délután az archiv CD-imet másolom külső merevlemezre - már nagyon unom - mert a 2002-ben mentett állományok már bizonytalanul nyílnak meg, a régebbiek közül meg sok egyáltalán nem!

(annak idején jó minőségű CD-re mentve, jó íróval, lassan...)

Nem tudom mihez kezdenék, ha a filmeket is időről-időre másolgatni kellene...

Emellett hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a számítógép is sokba kerül - persze kell a gép másra is, de olyan minőségű hardver nekem biztos nem kellene egyébként, mint amit a fotók feldolgozásához szükséges...

A C41-es és E6-os technológia egyébként otthon is alkalmazható, + nagykerben beszerzett filmmel is lehet csökkenteni a költséget. Persze ha gyorsan kell, akkor más megoldást kell keresni, de ha időnként be kell adni minilaborba a filmet, az sem nagyon drága - én is ezt csináltam egy ideig...

Előzmény: kis59 (2353)
Villágosító Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2355
Picit én is vitatkoznék. Ha jól emlékszem mind a kettőt egy ember árulja. Én nem cserélgetem a digit szutykokat, nem tagadom, volt kettő is, és mind a kettőre azt mondtam, hogy ez nekem nem adja meg a fényképelés örömét. Szerintem ezeket csak arany tartaléknak szabad eladni, ha nagyon nagy trutymákban van az ember, és nincs más kiút. De lehet, hogy én gondolkozom hülyén.
Előzmény: kttomi (2351)
kttomi Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2354
Egyetértek Veled.

Kizárólag az árakra világítottam rá a Leica-digi vonalon, nem a használhatóságra.

Az emberek másik része azért cseréli le digitális gépét mert dübörög a marketing-gépezet. Jól.

Az emberek jelentős része, mint amatőr van jelen itt a fórumokon és nem keres a képeivel egy vasat sem.

Jól megfér egymás mellett az analóg a digivel. Minegyiknek vannak kvalitásai a másikkal szemben, de szerintem egyik sem tudja teljes mértékben helyettesíteni a másikat. Nálam. Szeretem a Velvia 50-et,jó objektívvel, vetítve. Nem láttam jobb digi képet, képminőség szempontjából.

Sokan vesznek pl. középkategóriás DSLR-t. Mert az jó. Olvasták. Van rá pénzük. Később nagy buktával eladják és megveszik a még újabb típust. Mert az még jobb. Olvasták. Később eladják a...... Dübörög a gépezet.... Gondolom Neked is ismerős a dolog a fórumokat olvasgatva? ;-)

Előzmény: kis59 (2353)
kis59 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2353

Üdv!

Egy kicsit vitába szállnék Veled. Az emberek egy része kényszerűségből cseréli a műanyag kütyüiket, úgy mint én. Közel 50 000 fotót csináltam a digimasinámmal, de most már el kezdett "betegeskedni". A Leica objektív miatt nagyon a szívemhez nőtt.

Én nagyon szeretek analóggal fényképezni, de be kellett látnom, hogy ekkora képmennyiség anyagilag nem vállalható, még nyersanyagáron sem. Ráadásul sokszor azonnal kell a fotó.

A másik: ha leesik, akkor a műanyag "fröcsköl szét" darabokra, sokszor javíthatatlanná válik. A hagyományos fém analóg sokat kibír.

A digitális fényképezés nálam munka, az analóg viszont ünnep......:))))

Előzmény: kttomi (2351)
kttomi Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2352
A két lenti Duflex az igen. Az aranytartalék...
Előzmény: Villágosító (2350)
kttomi Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2351
Miért aranytartalék?!? :-)

Mindíg elkondolkodom ha szóba kerül egy ilyen Leica, Contax vagy hasonló régi gép. :-)

Valahogy mindíg az jön ki hogy: Húha!Leica! Milyen sokba kerül..., miközben az emberek milliónyi adnak gondolkodás nélkül hasonló összegeket egy tiszavirág életű digi-szappantartóért vagy mobiltelefonért és 18-300mm "hiperzoom" objektívekért. Ráadásul ott egy maroknyi műanyagot adnak az embernek.

Azért azt nem szabad elfelejteni hogy ezekből a gépekből több százezer darabot gyártottak. Többet mint sok más géptípusból.
Egyáltalán nem ritkák. Esetleg itthon. Volt szerencsém betérni több fotósboltba is Ausztriában,Németországban. Rengeteg "sarki" boltban találkozni velük, jobb-rosszabb állapotban. Ott ha valakinek kedve támad venni egyet, hát vesz. Itthon is sok érdeklődő megtehetné, ha talál szép darabot. Az ár igazából nem lehet téma, ha az emberek gondolkodás nélkül cserélgetik hasonló árban más elektronikus kütyüiket.

Ezek már bizonyított, tartós darabok. Az ár sem horror. Egy belépő szintű EOS 400D-hez vagy hasonlóhoz képest pláne.

Előzmény: Villágosító (2350)
Villágosító Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2350
Valaki eladja az arany tartalékot! 2 Leica van a vaterán.
czofe Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2349

bmwr12

Köszönöm az információt, de azt hiszem félreértettem valamit. Úgy értettem, hogy a DUFLEX kelt el. A 2346 sz. válaszodban levő ELKELT -re kattintva egy Vaterás  Momikon aukciója jön fel.

Nem ismerem a Soós-nál levő gépet.

Előzmény: bmwr12 (2346)
ihagee Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2348

Kedves Listatársak!

Ne fájdítsátok már a szívemet ezekkel a gyönyörű Duflexekkel! Legalább a képek maradjanak élvezhetetlenek ! :-)) Néhány éve láttam egy igen ramaty állapotút Soósnál, ha jól emlékszem 300-350 ezer körül volt az ára.  Persze ha az asszony nyerne a lottón, biztos szereznék egyet én is. 

Más téma : tegnap laboroztam néhány fekete-fehér baritot, Kiev-4-gyel készült negáról. Megdöbbentett a 2/53-as alapobi, meg a 4/135-ös tele is. Gyönyörű! Igaz ebben része volt a pontos Szverdlovszk-4 fénymérőnek.  Ihagee

bmwr12 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2347

Na, igen !

Én is a MOM-ból vonúltam, később ott soroztam a legényeket, válogattam az utánpótlást (díszőrség), és voltam őrségben alkalmanként, valamint voltam leltározni az "M" anyagot.

Egy prizmát őrzök azokból az időkből, valami speciális darab, nem fotócucc.

bmwr12 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 2346

Állapotot konkrétan nem ismerem, csak az oldalon láttam, ahogy.

Kattins az >> ELKELT << szóra és láthatod. (vagy ismered ?)

Előzmény: czofe (2337)
Bibjani Creative Commons License 2007.10.29 0 0 2345

Ok, nosztalgiázzunk. Én a MoM ban voltam elektroműszerész tanonc. Figyelmeztetek mindenkit, hogy a laptopomon nincs szmájli.  Na szóval mom, ott voltam gyakorlaton, onnan meg 39M tájolóm van, meg 30m süss, meg 6X30 , de momettám momentán nincs... Boccs az offért. De nem onnan mentem katonának. Jellemző a seregre, hogy egy nőkkel teli újságért úgy kiverték a kezemből a Minoltámat, hogy csak úgy repült, kinyilt, és odavesztek a benzines ziles meg uazosvezetős képeim.

Akkor a 3 keresője jobb, mint a 4é_kérdőjel, a fene, valamit megint átnyomtam

Praktikka, Zenit nyakban nekem most is menő

Előzmény: Törölt nick (2344)
Bibjani Creative Commons License 2007.10.29 0 0 2343

akkor az? na nézd má, most van kérdőjelem. Na nézzük, mosoly is van? na, az nincs...

Most szereztem egy fullos Zorki 1C (már csak ez a gyengém), elhoztam volna még egy chrom J8 at,a bumszli nélkülit, de az eladó leejetette előttem, összehorpadt...Ez a Zorki 1 itt már tök égő masina...mosoly'

Nagyon érdekes ez a Gamma történet. Ott jártam suliba, oda jártam sportolni, örültem, hogy legalább van Gamma öngyujtóm, meg 30M honvédségi tájolóm. De ez a masina nem semmi'

Előzmény: Törölt nick (2342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!