Keresés

Részletes keresés

outdownS Creative Commons License 2000.09.08 0 0 135
Én kisebb vagyok, és még lány is (voltam lány koromban).
Előzmény: Törölt nick (133)
outdownS Creative Commons License 2000.09.08 0 0 134
Bár életem nagy csalódásai közé tartozol, jó szívem van, nem hagyom, hogy kisebbrendűségi érzésekkel küszködj. 160 cm lennék, ha nagyon kihúznám magam. De jó kertész ilyet nem tesz.

Mekkora teraszod van, hogy annyi mindent oda akarsz gyömöszölni?

Előzmény: Levendula (132)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 133
Nyugi! Nem. Én 178 vagyok. Jó, ha meglátlak akkor kihúzom magam, esetleg meg vagyok 180 cm is. De még így is én vagyok a legkisebb.

A magnóliáról meg igazán írhatnál egy esszét...

Előzmény: Levendula (132)
Levendula Creative Commons License 2000.09.08 0 0 132
Akkor itt mindenki magasabb nálam? :)))) Barnetto te 201 vagy? Ezekután! Ez érdekes. A fotósok között magas vagyok, itt meg törpe! Én a tölgyfát szeretem nagyon. A juharokat a bonsai miatt. Csak azt még nem tudom művelni. De amit lehetett, elolvastam. Elméletileg már nem lehet eladni belôle, de mint tudjuk, nem egy elméleti műfaj. Én egy gyógynövényes könyvet vettem most igy hó elején. Még fussa. Magnóliát szeretitek? Most kszülök a teraszra 3 db telepíteni, hogy fásitsak is. Na majd referálok!
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 131
Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 130
Madarászoknál bátran lehet érdeklődhetsz, ők is most csöngették a százat.
Előzmény: barnetto (121)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 129
Hát akkor várom az oklevél adatokat.

Gyógynövényekről fölöslegesnek tartom topicot nyitni. Miért? Minden növény az. Így hát mindig mindenütt van rá mód, hogy beszéljünk erről. A külön topicra nics szükség. A témát ezáltal egy nagyon szűk mederbe vezetnénk, amit nem tartanék helyénvalónak. Bizonyításul erre van egy nagyon szép kínai történetem. Annak aki nem ösmeri íme;
A kínaiaik egyik legnagyobb herbalistájáról szól. Neve most nem jut eszembe. Szóval emberünk elment valami gyógynövény-suliba. Amikor kijárta az iskolát a vizsga az volt, hogy olyan növényt kell hoznia a Mesternek ami semmire sem jó. Hát ő elindult. Keresett itt, keresett ott. Megnézte azt, megnézte ezt. Orrát lógatva visszatért a guruhoz. Nem találtam olyan növényt amit kértél, mondta. Nagyszerú, válaszolt a Meste, megfeleltél a vizsgán.

Ha topicot nyítnék, azt a fákról tenném. Már írtam, hogy a fák a kedvenceim. De sajnos erdész sem vagyok. Meg azután nem hiszem, hogy különösképpen valakiket is érdekelnének a fák. Például a rengetegfajta juhárfa közötti különbség lelkes ecsetelgetése. Vagy a tiszafa. Vagy a nagy kedvencek, a párfrányfenyő, vagy a diófa. A szilfákról már nem is merek beszélni, hozzájuk sem merek szagolni stb. Már csak azért sem nyitnék topicot a fákról, mert nem mernék hozzászólni a témához.

Apropó, férfitársaságban vagyunk, Megyesi Évát leszámítva. Levendulát ugyanis tiszteletbeli férfinak veszem. Javaslom a nyers paradicsom zabálást mindenkinek -már nem sokáig lesz sajna-, prosztatabánatalmak megelőzésére és kezelésére kiválónak mondják.

Tegnap láttam a meteorológiáról valami könyvet. Nem rossz. A címére pontosan nem emlékszem, az ára majd két rugó. Úgyhogy megálltam itt vele.

Szerintem talit télen kőne szervezni, akkor minden paraszt ráér.

Szentimenti nem vagyok. Ezt a feleségem szomorúan megerősitené, ha itt lenne.

Előzmény: onobody (120)
onobody Creative Commons License 2000.09.07 0 0 128
Sziasztok!
Ma nem esett felénk .
Akkor én 189-el a középmezonyben :-)

Üdv onobody

Megyesi Éva Creative Commons License 2000.09.07 0 0 127
Én sem bírom követni azt a tempót...Szóval Levendula valóban egy fiú-Levendula. Találkoztunk már-igazolhatom.
Nem tudom, honnan tudhatják az állatok és a növények, milyen tél lesz. Ezen már én gondolkodtam, mert a cicák és a lovak bundája is gyarapodik ilyenkor.Ill. azt hiszem a növények nem értenek ehhez, mert ha osszel nem tudnak felkészülni a télre, kifagynak. Náluk az osz kell, hogy fontosabb legyen.
Előzmény: Levendula (126)
Levendula Creative Commons License 2000.09.07 0 0 126
Frint mail küldök, esik már arra is? Én majd elalszom egész nap!
Frint Creative Commons License 2000.09.07 0 0 125
Törpe, bizony. Írj egy mailt, hogy hová küldjem az erdei madársóska magot...szeretnék küldeni én is vmit már Neked...tudod, mit szenvedtem vele???
Előzmény: Levendula (124)
Levendula Creative Commons License 2000.09.07 0 0 124
Hát akkor én törpe vagyok a 186 centimmel!
Frint Creative Commons License 2000.09.07 0 0 123
Szia Onobody! Bizony, mésfél hektár...modjuk voltunk rá közel negyvenen. Mennyiségre nagyon rossz a termés, a minősége egészen különleges a magas napfényes óraszám miatt. Az ára most kezd az egekbe szökni, már a 120Ft/kg-os áron sem lepődöm meg. Mi sajna nem kaptunk ennyit érte : ( Hajolgatni én sem szeretek, 194cm-es testmagasságnál ez nem egy nagy üzlet. Tegnap este még csodálatos étkezési paprikákat és 25 kg paradicsomot szedtem...ugye, mint említettem eső azóta sem volt.
Előzmény: onobody (120)
Frint Creative Commons License 2000.09.07 0 0 122
Szia ! Rokon lelkek, ha találkoznak a NET-en. Arra gondoltam, hogy rendezhetnénk egy regionális találkozót-élőben is beszélgethetnénk egyet. Üdvözöl Frint
Előzmény: Törölt nick (118)
barnetto Creative Commons License 2000.09.06 0 0 121
Sziasztok!
Hát én azt hittem, hogy eltévedtem, a mai forgalom miatt.
Hahh, meg vagyok dicsérve, kétlaki vagyok!
Kedves Kopáncsi, kicsit igazad van, tudod itt Pesten nekem majd' minden ido rossz, itt lakom állandóan, de már amott vagyok otthon. Szépeket írtál ma, majdnem szentimentálisan noies :-). Jók ezek a megfigyelések, honnan szeded? Jó lenne összegyujteni ezeket.
Azt tudjátok, hogy a gólyák mikor költöznek? A rádióban 2 hete hallottam, hogy már elmentek. Korainak találtam, de már nem láttam a "mieinket" a hét végén. Még 1 kis ornitológia: költözik a bakcsó? Hátha tudjátok, semmi itthoni könyvben nem találtam.
üdv.
barnetto
onobody Creative Commons License 2000.09.06 0 0 120
Sziasztok!
Megtáltosodott a társaság alig gyoztem végigovasni.
Érdekes, bennem fel sem merült , hogy Levendula no.
Emlékszem a tavaszi kibukására , de akkor sem jutott eszembe.

Uramisten , Frint másfél hektár!!?? Paprika!!!!!
A gyerekkorom oszei paprikaszedéssel teltek , hogy tudtam utálni.
Azóta csak dinnyét , tököt és hasonló nagydarab dolgokat szeretek szüretelni.
Esetleg szolo jöhet még , ahhoz nem kell lehajolni.
Legalább jól fizet az idén?

Szerintem , ha outdownS pesterzsébeti , akkor vegyük be Dél-Alföldinek ,esetleg
még Kispest elmegy . :-)

Kedves Kopáncsi!
Igen már én is észrevettem , hogy téged is érdekelnek a gyógynövények.
Kb 5-6 éve végeztem el , egy Vásárhelyen indult tanfolyamot.
Nem emlékszem milyen cég szervezte , majd megnézem az oklevélen.
Szerintem lehetne nyitni egy gyogynövényes topicot is , hátha
mást is érdekel a téma , én szivesen beszállok.
Átadom neked a topicnyitás örömét.

Üdv Onobody

Levendula Creative Commons License 2000.09.06 0 0 119
Nem állítottam hogy jó, csak megközelítés. Valószínű rossz!
Előzmény: Törölt nick (113)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 118
Szent Iván napja amúgy is közel áll a szívemhez:e napon született meg a kisfiam.
Nocsak, nocsak. Mert hát nekem is. Gondoltam is, hogy beírom. De jó hogynem. Szebb, hogy így alakult.
Előzmény: Frint (117)
Frint Creative Commons License 2000.09.06 0 0 117
Köszönöm a hozzászólást, jó volt olvasni...Szent Iván napja amúgy is közel áll a szívemhez:e napon született meg a kisfiam.Baráti üdvözlettel:Frint, a régiós társ
Frint Creative Commons License 2000.09.06 0 0 116
Szia! Jó hangulatú a mai nap, öröm itt lenni. Októberben 2 napot Visegrádon töltök, valahogy össze kellene hozni egy személyes találkozót, a hardvert viszem magammal.
Előzmény: Levendula (112)
outdownS Creative Commons License 2000.09.06 0 0 115
Ez megindítóan és elgondolkodtatóan szép volt!
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 114
Van egy saját megfigyelésem. Szent Mihály napján, ill. ennek környékén sokszor esik az eső. Na mondhatjátok, ez nem nagy szám, mert ősz van. Lehet, hogy igazatok van, de figyeljük meg az idén, hátha bejön.
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 113
Kedves Levendula!

Sajnos a megközelítés nem jó.

A nyári napforduló időpontja nem ekkor van, hanem június 21-én. A csillagászoknál ezt le lehet ellenőrizni, esetleg 22-re is eshet. Ez mit jelent? Azt, hogy ezekben a júniusi napokban a leghosszabbak a nappalok, innen a nappalok időtartama csökken. Ehhez a szép naphoz kapcsolódik Szent Iván napja, a tűzugrás szokása. Szent Iván napja június 24-én van. 21 és 24 között a különbség 3 nap. Misztikus különbség.

A nyári és az őszi napforduló között a nappalok időtartama egyre csökken, a sötétség növekszik, de a nappal erőfölényben van még. Szeptemberben lesz a nagy kiegyenlítődés, ami után már a nappalok kerülnek hátrányba. A létkerék ezután szépen továbbforog, jön a téli, majd a tavaszi napforduló stb. Az őszi napforduló közelében van a Szent Mihály napja (IX. 29.), ez hagyományosan a mezőgazdasági elszámolások napja is volt. A zsidóknál ekkor kezdődik az új éve. Ezt a technikát az USA költségvetése a mai napig alkalmazza, mert a költségvetési év október 1-től szeptember 30-ig tart. Régebben nálunk is. De hát modernizáltuk magunkat.

Úgy emlékszem Szent Mihály napja után lehetett szabadon böngészni a földön. Valami törvény is volt erre régen. Még én is voltam gyerkkoromban, a szokás még élt, vagy a törvény is volt? Nem tudom már. De valami úgy érzem nem stimmel, remélem helyesbítetek...

A július 21-e csak anyiból jelentős számunkra, hogy nagyjából ekkor kezdődik az oroszlán hava. Az oroszlán színe az arany. Ha ekkor kimész a mezőre nézd meg milyen színű... stb.

A temészet nyelve megindítóan szép. A néphagyomány igen elgondolkodtatóan szép. Úgy emlékszem, a topicindításban vmi ilyen igény is volt anno.

Üdv,

Kopáncsi

Előzmény: Levendula (109)
Levendula Creative Commons License 2000.09.06 0 0 112
Urak! Meg lettem találva! A döntôbíró legyen az Éva, ô már látott a Silvánusban! Hisztizni meg ritkán, de nagyon. Akit érdekel mit csinálok mailben! Frint! Vevô vagyok 1 kg fűszerpaprikára ha NAGYON jó, és te mondod! (minium nincs benne?:))))) (ezekután nem hagyom ki!) De szigorúan üzleti alapon! Nem potyázok. Mag az más!

Ha meg szekáltok, akkor meg hisztizni fogok! (vicc!) Azt meg sose bizonygattam hogy normális vagyok!

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.06 0 0 111
Á, csak becsap bennünket. Miért mondom ezt? Amikor beragadt néhány napra a Fűszernövény topicja a tavasszal, nos akkor akkora hisztit csapott, amire csak a nők képesek. (Bocsánat.) Azt mondta, hogy kész, meg vége, ő márnem, mert értelmeset itt se úgyse, senkit sem nem érdekel. Ilyet egy férfi nem mond. A férfi vár. Tud várni. A nő nem. Úgyhogy Levendula nő. Bármit is mondjon magáról. Én nem hiszem.
Előzmény: outdownS (110)
outdownS Creative Commons License 2000.09.06 0 0 110
Kedves Levendula! Ilyen csalódást! Tényleg fiú vagy? Jó-jó, Te tudod. Ugye nem baj, hogy elírtam előled a 100-t?
Előzmény: Levendula (107)
Levendula Creative Commons License 2000.09.06 0 0 109
Szerintem az egész elrepülösdi, macskavedlés, miazmás akkor kezdôdik, amikor jilius 21- én egyre rövidülnek a napok. Akkor még együnk egy jót, aztán megyünk. Csak erre tudok gondolni, aztán lehet hogy hülyeség!
outdownS Creative Commons License 2000.09.06 0 0 108
Látom egyet gondoltunk, és egyszerre is (csak én félkézzel ebédelek).

Azt ne bánd, hogy nem mentél meteorológusnak, hiszen olyan sokat szidják őket (ártatlanul persze). Hiszen a meteorológia hatására fejlődött ki a káoszelmélet. (Egy kedves íróm szerint a káosz mindig legyőzi a rendet, mert jobban van megszervezve)

Előzmény: Törölt nick (105)
Levendula Creative Commons License 2000.09.06 0 0 107
Kopáncsi! Én egy magas csúnya hímnemű vagyok! :)))) Most gyorsan elolvastam 50 hozzászólást, akkor ide is benézek. Úgy látom itt az elit.
Előzmény: Törölt nick (98)
outdownS Creative Commons License 2000.09.06 0 0 106
Kedves Frint!

A Te birtokod tele van esőmérőkkel? És azok milyenek? Az én "esőmérőm" egy kimustrált fürdőkád az eresz alatt. Idén másodszor telt meg...(Mármint esővízzel)

Előzmény: Frint (103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!