Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Helló! Kidobtam, Aztán jött egy haverom és elvitte ingyen. Az az olajszóró kereke. Csinálni kell szerintem. Vagy esztergálni is lehet. Akkor megy tönkre ha a fötengelycsapágyat cseréli az ember és megpróbálja a csapágy belsöt leütni, de az ám ugy felvan illesztve hogy csak a fleksz szedi le.
Helló! Én is kisérleteztem olyan megoldással mint a tied, de nem birta az ekét sem felemelni, igy vissza raktam az eredeti elgondolásomat. A vaskosabb munkahengerhez kevesebb nyomás is elég ugyanazon teher felemeléséhez. Egyébként én süritett levegővel keztem, 6 báron ezt az ekét úgy kivette a földből, hogy a földet bedobta az ülésre. A munkahenger a pótkocsi légfék munka hengere volt. A vezértömb meg két fél colos golyóscsap.
na meg ha jobban megnézed azt a szerkezetet amit a munkahenger tol az nem egy erődítmény! és ha a súlyt nem bírná emelni akkor tuti hogy azt a tengelyszerűséget törné el.
A német az 50-es évek elejé megcsinálta a Holdert, a cselák lemásolta. Ez a TZ4k elődje, majd ebből fejlesztette tovább. Összesen 19 tipust gyártott. Ma amerikai motorral "VISCONSIN" fedőnévvel adják a csehek egy valag pénzért. Ez a tipus brutális erejű, mindent tud, sőt a gardánja jobb mint a tzk. lesúlyozva nagyott fog, veri a tzk-t
egyébként ezen is olyan munkahengerek vannak aminek maga a szár a duattyúja és a 45 mázsás ekét ugy emeli mintha pille lenne. szerintem te is inkább a szivattyú felé keresgélnél.
Agrostroj M6, a motort lecseréltem egy padkahangar motorra. Nézd meg a jófogáson szept. 19-én tettem fel, kistraktor Békéscsaba. Az aprodon szept 27. traktor kombájn rovatban találod. Zöld- piros szarvkormányos 2 tengelyes, egy eke van mögötte.
Szia. Van egy faszinak 1 sibaura traktora, 14 lovas. kettes ekével szántott bérbe de csak durkált vele. fő hogy haladjon. Következő évben nem láttuk mozogni mert nem hívták. Ennyit a negatív reklámról, ő sajátmaga kú..a el a jó hírnevét.
na erre gondoltam. sajnos a fával megrakott kikocsiról nincs kép de ha hétvégén ithon leszek csinálok és felteszem. de a tárcsában is van kb 1,5 mázsa és eléggé hosszant van.
jobban megnézve lehet hogy a fejből itélve tényleg olyan munkahenger aminek maga a szár a dugattyúja. ezért mindenképp elnézést kérek .ilyen kis méretben nem igazán látszódik. de kinagyítottam és ebben valószínű hogy igazad van. de attól annak fel kéne emelnie. nézzétek vissza a trakis képemet nekem is olyan munkahengerek vannak és bizony meg se kottyan neki a 6 mázsa fa. vagy például a tárcsa tettem már fel képeket. inkább a vezértömbb vagy a szivatyú lehet a hiba forrás. esetleg nem fordítva let felszerelve a szivatyú? én már jártam úgy és kisseb súlyokat emelt de mikor az eke a földben beakadt egy gyökérbe már nem emelte ki mindíg le kellett szálni és ki ásni vagy hátra tolatva ki piszkálni. egyszer valamiért leszedtem a szivattyút és akkor láttam hogy ez nem úgy van feltéve ahogy kellene. útána át szerkeztettem azóta inkább szét tép valamit de emel. végülis milyen elven működik ez a tipusú munkahenger? ahogy áramlik be az olaj nyomás lépfel és valami tágul és az megy legkönnyebben a szár kifelé. nem így van? ÉS MÉGEGYSZER ELNÉZÉSZT HOGY FIGYELMETLENÜL ELLENT MONDTAM!!!!
üdv! bocsika nem akarok belepofázni de nekem pont ugyan ez a munkahengerem van ez a régi 512-514 -516 os kombányok motolla emelő munkahengere ez egy kétirányu munkahenger ebben kell lennie dugettyúnak. de az enyémet szétkapom és lefotózom. egyébként nekem a trakimon olyan munkahengerek vannak ami maga a szár a dugattyú és 6 mázsa fát fel emel ugyan így függesztett pótkocsin. de a biztonság kedvéért JOE kapja szét a munkahengert és kukkolja meg. elnézést mégegyszer hogy ellent mondok.
Helló! Ezen a kisfilmen jól látható az elővágó tárcsa munkája hogy mennyit segit ha gyökeres a terület. Még jobb ha a tárcsa bevan vagdalva v alakban akkor ugyan is mindig forog és nem tömödik el még vastag szár maradványos területen sem.