Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Helló! Oké. A porlasztó csúcs és adagoló elem hejettesitő táblázatot ne feled felrakni, mert nem boldogulok a zetorral már mindegyik porlasztó csúcsot kipróbáltam benne, de bele költözött a bakkecske, az elöbb ugráló tempóban kinoztam be az udvarra a házunk mögül. Ott tartottam a nagy kalapáccsal a tetejébe vágok, egyszerüen nem értem miért kormolódik be és ragad meg a csúcs.
Nagyon komoly, nyomatékos gép, kis fogyasztással, brutál erős tengelyekkel és oldalhajtással. Majdnem mint a Honda F600, csak itt minden kicsit méretesebb.
A vélemenyeteket szeretném kérni. Vettem a neten egy egytengelyű kistraktort. Felújítottam a váltóját, hajtóművét. A motort nem gazdaságos felújítani, így újat kell vegyek. Két típus között vacilálok. Kohler vagy Briggs? Árban hasonlóak lennének, teljesítményben a Briggs erősebb. A bizonytalanságom okát a megbízhatóság, szervíz háttér okozza. Melyik lenne a jobb választás? Szerintetek?
Megpróbálom elmagyarázni!Lehetett kapni a robihoz olyan járókereket,aminek ki lehetett szedni a közepét,meg szabadonfutós is volt!A kerékben gyárilag van egy agyrész ami csőből áll,és ebbe a csőbe ment bele az a csőtengely amit a kapa tengelyére dugsz!A győtengely végén zéger gyűrü hogy ne bírjon kicsúszni a kerékből!A csőtengely meg ez a csö agy összevolt fúrva és volt benne egy csap így hajtott,hapedig kivetted a csapot akkor tudtad tolni előrre,hátra!A csőtengely kihúztam az agyból esztergáltattam hozzá egy perselyt ami jó volt ebbe az agyba meg ráment a fünyírós traki hátsó tengelyére és ráheggesztettem,tehát ez fix,de a kereket lebirom venni 4db csavar eloldásával!Nemtom mennyire volt érthető!?
Sziasztok.Idő hiányában eladnám pancsi blokkomat meg kell furni de amúgy rendben van.Van egy WMB vagy milyen építőipari billencs első tengeje(zuk tükörképe)jó állapotban.Ajánlatot mailben kérek ha érdekel valakit.Békés megyei vagyok.