Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Egy kis érdekesség!Ló vontatású szerszámok,gépek:Ekék,Fogasok,Boronák,Kapák,Kultivátorok,Tárcsák,Hengerek,Lazítók!Vetőgépek:Gabona és aprómag vetőgépek,Kukorica vetőgépek,Ültetők!Betakarító gépek:Aratógépek,Arató-kévekötő gépek,szárvágók,Burgonya kiszedő gépek!Szénakészítés és kezelő gépek:Kaszák,Rendkezelök,Rendsodrók,Gereblyék,Széna felszedő gépek!
Sziasztok, ma lehegesztettem a trabant váltómon a szabadonfutót és a difit, amikor nincs fent a váltó teteje könnyedén forognak a fogaskerekek, amikor felkerül a teteje nehézkesen forog, mitől lehet ez?
Helló! Oké. A porlasztó csúcs és adagoló elem hejettesitő táblázatot ne feled felrakni, mert nem boldogulok a zetorral már mindegyik porlasztó csúcsot kipróbáltam benne, de bele költözött a bakkecske, az elöbb ugráló tempóban kinoztam be az udvarra a házunk mögül. Ott tartottam a nagy kalapáccsal a tetejébe vágok, egyszerüen nem értem miért kormolódik be és ragad meg a csúcs.
Nagyon komoly, nyomatékos gép, kis fogyasztással, brutál erős tengelyekkel és oldalhajtással. Majdnem mint a Honda F600, csak itt minden kicsit méretesebb.
A vélemenyeteket szeretném kérni. Vettem a neten egy egytengelyű kistraktort. Felújítottam a váltóját, hajtóművét. A motort nem gazdaságos felújítani, így újat kell vegyek. Két típus között vacilálok. Kohler vagy Briggs? Árban hasonlóak lennének, teljesítményben a Briggs erősebb. A bizonytalanságom okát a megbízhatóság, szervíz háttér okozza. Melyik lenne a jobb választás? Szerintetek?
Megpróbálom elmagyarázni!Lehetett kapni a robihoz olyan járókereket,aminek ki lehetett szedni a közepét,meg szabadonfutós is volt!A kerékben gyárilag van egy agyrész ami csőből áll,és ebbe a csőbe ment bele az a csőtengely amit a kapa tengelyére dugsz!A győtengely végén zéger gyűrü hogy ne bírjon kicsúszni a kerékből!A csőtengely meg ez a csö agy összevolt fúrva és volt benne egy csap így hajtott,hapedig kivetted a csapot akkor tudtad tolni előrre,hátra!A csőtengely kihúztam az agyból esztergáltattam hozzá egy perselyt ami jó volt ebbe az agyba meg ráment a fünyírós traki hátsó tengelyére és ráheggesztettem,tehát ez fix,de a kereket lebirom venni 4db csavar eloldásával!Nemtom mennyire volt érthető!?