Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nem kínai!Asszem AGT tipusú de nem vagyok benne 100% ig biztos meg olyan 30Le-körül van!Valószinű hogy azt a kertet szántotta amit én tavaly(Dósánéjét),mert nekem már nem kellett idén szántani,mert adott neki egy csomó borszölőt és annak fejébe csinálta meg!
Igen túrbós a 892-es,de azt nem tom hogy köradagolós-e!3éves amúgy,de csak nem azzal mentem ma hanem az 50-es ével!Elég jól adta a kukorica 80-90mázsa hektáronként 15,5-20as vízzel!Nállunk 47mm eső volt!
Tudom!Tőlletek nem messzire lakik B.Béla!Most tavasszal vette azt a 2fejes ekét,de kissebb ekefejek vannak rajta mint nekem a lovas eke amit húzok a pannóniával!
Szia, szerintem meg a gyári csak egy hátizsák. Lesz 50kg súlykülömbséged, a Terra elhúz szerintem 4-5 mázsát, pláne aszfalton. Láttam itt a forumon hogy valak az égig rakta botfával az erdő szélén, lekötözte és szépen haza ballagot vele. Ha nem sokkal nagyobb akkor énszerintem nem lesz gubanc vele.
üdv! van egy ismerősöm neki az volt benne de azt mondta nem nyerte el a tetszését és inkább kispolszkira váltott . a négyütemű trabi motor túlon túl erős volt és ha nagyon lesúlyozta hogy fogjon akkor tépte szét a hajtásokat utána a vázat . és ráadásúl annyira reszketett az egész gép. ha meg nem volt elég súly rajta akkor sehová nem ment csak kapart. inkább a polszki motort használja sokkal kevesebb a fogyasztása kisseb gáznál is erő van. ha nehéz neki inkább fullad és akkor vissza kapcsol egyet de nem tépeti szét a gépet. szerintem akkor inkább már egy valamilyen dizel motort szerezzél bele.
Ma delutan ment itt az utcaba 1 gyönyörü kicsi traki ekevel, szinte ujnak tünt sajna csak hatulrol lattam az ablakbol, annyit meg lattam öszkerekes volt de nagyobb volt a kicsi rabatol
mi még rá se tudunk menni a földekre. ma elszórtam 25 ha repce vegyszert homokon. délután próbáltunk egy kötöttebb talajon vegyszerezni de vissza kellett vonulni. legalább 18-20 cm nyomot vágot a traki és a vegyszerező. holnap megkiséreljük a vetést amit szerintem nem tudunk csinálni. 892-es? az turbós? kör adagolós? mi lecseréltettük az adagolót a régi mtz-s adagolóra és a kipufogóból kiszedtemm mindent ami nem kell bele így kicsit hangosabb de felezett 8 a 100-130 mázsa búzát vitte a tarlón. előtte 1 vel kellet indulni hogy elkapja.
üdv! elvileg azért volna ez a fórum hogy ha tudunk segítünk egymáson. akkor még a végén kiderül hogy nem is kell nagy öszegekért javítatnod. majd meg kukkoljuk ha sikerül feltenned.
Jó estét mindenkinek ! Lenne egy olyan kérdésem van itt olyan akinek 4 ütemű trabi motor van beépítva trakiba ? kerestem 2 ütemüt de az nagyon nincs, az utcánkba van egy 4 ütemű az eladó most bontásra . a pancsi blokkot ki veszem a traktoromból tegnap nagyon fel idegelt :/
Üdv!Elvetettünk!Holnap aratás 30hektár tengeri!Igen amúgy tudom énis hogy a tritikálét már rég elkellett volna vetni,de nem az enyém!Nekem ismét búza ment a fél hektárba,de én nem vettem vetőmagot hanem az idei kombájnalót vetettük el!Tavaly is az lett vetve és a 4500m2 lett 13mázsa úgy hogy az a föld amit én használok annak 90-95% szinte sívó homok!Holnap a Méhes új 892-es ével megyek,de már előrre félek attól a lebutított,gyenge.....-tól!
Helló! Még egyszer nagyon köszönöm! Beszéltem ma vele és aszt mondja hogy nem az adagoló a baja hanem vezérlés lehet az oka. Ma teljes előgyujtást adtam neki és valamivel jobb lett, lefilmeztük csak eddig a yutub hiba miatt nem tudom ide rakatni .
tavaj nekünk az mtz80 adagolóját totál felujjította és a négy porlasztót 65 ezerért most egyik ismerős a mtz82 ugyan ilyen adagolóját elvitte nádudvarra mert állítólag nagy haverja neki és az adagoló porlasztó felújjítást 155 ezerért csinálta. haveri alapon. mi lett volna ha ellenégek ? szerintem itt a hortobágyi csókánál jól jársz. majd meglátod milyen komoly felszerelése van.
mink ide hordjuk az adagolókat és kb 10 12 ezerrel olcsóbb mint pl a karcagi. és ha kéred azonnal ad a polcról egy másik adagolót és ezt meg othagyod. szerintem nagyon precíz ember.
de a tritikálénak már kikellene kelve lennie. azt ilyenkor már lehet hogy kár elvetni. vagy legalább jóval többet vetni belőle mert ha a fagyok előtt nem erősödik meg az bizony kifagy. az enyém már olyan 5-7 cm hajtása van. most egy uj búzafajtát vetek ami 1 mázsát kell hektáronként vetni és 60-70 mázsát ad hektáronként. igaz hogy a sikér nem éri el a 28-at sem de takarmánynak kiváló.
üdv! nem nem vetek már semmit majd tavasszal. az ősziek máe el vannak készítve csak vetni kell. az aratást mi már letudtuk. még egy napnyi őszibúza vetés maradt és 60 hektár szántás.