Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Jó estét mindenkinek!Segitséget szeretnék kérni.Sehogy nem találom ennek a könyvnek a ingyenes letöltését.Ha valakinek véletlenül meglenne megköszönném.Ime a könyv eleje.Köszönettel:István
Helló! Ugy emlékszem hogy csak a zégergyürüket kell leszedni és lejön az egész egyben az össtekötő csavar az a nyitásért felel és a benne lévő rugókat spanolja. Ugy kell beállitani hogy alapjáraton ne akarjon elindulni, ha tul feszesre van állitva akkor van az a jelenség hogy csúszik a kuplung ,mert a csavartól nem tud teljesen kinyilni csak részlegesen . A nagy súly az orrán a trakinak csak a szántáshoz kell az országuton csak a tengejeket teszi tönkre.
Van egy erzesem, hogy kisse csuszik a kuplungom a terra 20-ason.
1. azon a lyukakon keresztül lehet allitani a kuplung pofakon? ha igen a csavarokat befele vagy kifele kell hajtani.
2. ha nem birok allitani akkor valoszinü marad a ferrolodozas.
Hogyan tudom leszedni a pofakat? ha jol emlekszem alul zegergyürü fogja , ha ezeket leszedem lejönnek a pofak vagy a gyavarokat is ki kell szedni a jyukakon keresztül?
nem szedtem meg szet ilyet, nem is tudom igazabol hogyan nez ki belülröl.
nem értem mi lehet a gond mivel 10 voltot is ad nagyobb gáznál... egyszerűen hiába keresztül megy az áram az égőn nem világít nem értem mi lehet a probléma. Ha a rácsatolt égőnek a testjét ráfogom a blokkra még szikrázik is. Néztem több égőt és egyikkel se működik ilyet még nem láttam. :O
Az egyik kivezetés az akku töltés, a másik pedig a világítás ( a harmadikra rájöttél).
A töltés egy félvezető szelénnel volt megoldva, és direktre kötve. Én ezt helyettesítettem egy diódával, és hosszú úton túl tudta tölteni azt a pici akkut.
A maradék kivezetésedről használható áramot kellene tudnod lefejni. Ha ez nem sikerül, akkor a gyújtórészen belül van valami gond, vagy nagyon gyenge a lendkerékmágnesed!
Üdv barkácsolók! Segítség kellene, nem boldogulok a pannónia világítás bekötésével. Ugyebár van a 3 kivezetés, arra rájöttem hogy a középső a gyújtásé mert ha letestelem akkor a motor leáll. A másik kettőt kipróbáltam az egyiknél a multimétert váltóáramra kapcsolva lehet mérni 8-9 volt feszültséget is de egy égőt sem akar kivilágítani ez miért van? Mit csinálok rosszul? próbáltam több égőt de meg se nyikkannak, de ha testhez érintetem a kábelt szikrázik. Nem értem én ezt, valaki segítsen!
egyetértek veled csak azért emlitettem mert nekem furcsa volt nem láttam még pancsiba hátramenetett, én inkább egy ilyen blokkot eredetti mociba raknék és találkozokon meg mindenüt lehetne hülyiteni a jonépet.
Igazad van a Pancsiba az 1-es helyén van,de a Simóba pedig a 4.helyén!Ezzel kapcsolatban nemtudom hogy érdemes-e belerakni!?Mert akkor eltünik az 1. Sebességi fokozat,amiben ugyebár a motor a legnagyobb erőt tudja leadni!Még ezzel kapcsolatban annyit lehet csinálni hogy lassítani a lánc áttételen hogy a 2.sebesség az 1.seb.fokozatnak feleljen meg,de akkor viszont a traktor sebességét is csökkented!Én az biztos hogy nem raknám bele a hátrameneti fokozatot,inkább raknák a trakiba egy plussz váltót!Legalábbis nekem ez a meglátásom!
Tudok mégeggy aránylag pontos fogyasztási adatod mondani!Valameik éjszaka vittem fuvarba cefsét a pálinkafőzőbe!Tőllünk a pálinkafőző 4,2km-re van(most néztem meg a gps-en)!Befelé vittem 800liter cefrét hazafelé pedig üresen jöttem!Így oda vissza megevett kereken 1,5liter benzint!
Üdv mindenkinek!Tudok pontos fogyasztási adatot mondani a Pannoniámmal kapcsolatban!Ma kiszántottam egy 300m2 kertet 1,3liter benzinnel,20cm mélyen és olyan 18cm fogásszélességel!Időben nem tudom mennyi volt!A többit meg döntsétek el ti hogy sok vagy kevés!Még annyit hozzátennék hogy volt benne 2db fa meg sokat kellett forgolódni!
Az Ezermester lapnak az eggyik számába benne van részletesen a készítése!Már volt ide a fórumra feltöltve,meg volt is rólla szó!Egyébként nem nehéz megvalósítani csak akkor a 4.sebességi fokozatot el kell felejteni!
Nem csak tervezem hogy művelni fogom a város szélén egy tanyának a területét. Majd elválik mi lesz, engedi-e az egészség. Nem veszek én nagy traktor, minek?! amit kell azt ez is megcsinálja. Habár szemeztem egy RS09-sel de nincs műszakija így tárgytalan. Jó éjt, én is eldőlök.
Csak valami kényelmeset. Én ha bemegyek a barázdába a táltossal, csúszok oldalra az ülésben, valamit ki kell találni mert megfájdul a popókám. Ha nem néznének hülyenek tennék rá övet mint a nagyok. Attól fáradtam el a legjobban hogy ferdén ültem. Terra ülés csak nincs betét benne, Párna meg egy öreg pléd.
Ez a szülői házunk, én egy utcával odébb lakok, cuzámen 550 négyzet méteren, kégli, fás-füves udvar, garázs, kamra, és hátul 3 gyümölcs Az ott pont elég. Ebből a kertből vagy 40éve apámék még a kertláb szomszédnak eladtak a végéből, nagyobb volt.
Hát a kamion után nagyon fapados. 2650körül, abból a hátsó kert kb 1500, egy kis konyha kert még anyámnak kapirgálni, meg az épületek.Mire az utcátol a végéig lementem elszívtam egy cigit amikor még bagóztam. A kert végén még most is ott van 8 tő pipába való. Ha megmarad a táltos akkor télen rövidebre veszem 20cm-rel, meg valami rejtett szervokormányt teszek rá, a szarvkormány csak alibi lesz. Tatásan eldolgozik, erre képes és mivel csodák nincsenek, a 3-as ekéhez venni kell egy nagy gépet.
Bocs hogy atkereszteltelek, szep nagy kerted van, eleg sok mindent termelsz benne, szepen termett a paprikad, bar nemtudom tavalyi termesed hogyan alakult?
en meg mindeg a futon dolgozok, plato mar kesz holnap eszkabalok ra valami ülest, majd teszek fel kepet.
Péter a fiam, én Jani vagyok, csak ő tette fel a videót mert én nem tudom. A kert első részében volt a paprika 350 négyzetéteren, 1500 tő. Közel a házhoz a locsolás miatt, hátul krumpli, tök, kukorica volt meg föznivaló kukorica. 28 kg lett az édespaprika, az erős a jövőhét elején lesz meg, tippelek vagy 10kg-ra.
A fiam tette fel a barátnőjénél. Fogalmam nincs hogy csináltá de ahogy leírtam úgy meg tudtam nézni, Tehát keresőbe a linket, kidobja az angol szöveget, oldal forditása és be jött film