...márpedig az első megoldás a jó. Nagy a különbség? hevítsd fel az esztergálmányt gázrózsán, és úgy rakd bele. Szorulnia kell, én azokat a méreteket adtam le az esztergályosnak, amit a szlovák honlapról leszedtem, ő meg úgy csinálta meg.
Ha igaz is a dolog, elég nagy marhaság. Egyrészt, mert ilyen fordulaton szerintem max. néhány óra a motor élettartama, másrészt ezzel hogy áll meg 120-ról??? Ellenben egy akármilyen 250-es könnyedén eléri a 120-at.
Tyer! Most akkor ezt a csészét hogy is kell beépíteni? Most ez rossz vagy én vagyok hozzá hülye :) Inkább utóbbi. Így nem megy rá: Így jó, de ez értelmetlen: Tessék, itt egy kép a mai napról :)
Ekektromobilt (www.bosch-elektromobil.hu) :-) De lehet, hogy nem kell a mocikerék, elvileg 6 csavarbehajtóval kell hajtani a gépet, darabonként 46 Nm nyomatékkal, de kiderültm hogy ez csak csúcsnyomaték (kb. olyan, mint a PMPO teljesítmény), szóval lehet, hogy bringakerék lesz belőle.
Ma vettem 3 ezerért egy jó állapotú 210-e hengert hengerfejjel.De most néztem hogy ez nem megy rá egy az egyben a mustang tőcsavarjaira.Ilyenkor mit kell tenni? :o
Hát szép... :) Miután hívott, visszaaludtam, 7:00-ra benyomtam az ébresztőt (egyetlen ittlévő szobatársam valószínűleg nagyon szeret miatta), kimentem, 1 percre rá találkoztunk, odaadtam, visszajöttem, visszaaludtam, 1-kor keltem... :) Soha nem szoktam ilyen későn kelni, ez a hét számomra kicsit erős volt, és még van hátra 2 hasonló... :S Lényeg, hogy megkaptad, használd egészséggel!
után elküldtem a hsz-t már mentem is aludni. De végül összejött a találka :) Itt van a kezemben az átalakító, köszönöm szépen! Remélem beválik. Amúgy a vonatos ügy, amiről te tudsz, az csak a jéghegy csúcsa... Tudnád a többi részletet... Ez nem a mi napunk...
Nagyon távolról nézve hasonlít a blokk a 250-es (559) Jawa-ra.Közelről mindenben más.Más furat/löket, más rendszerű és áttételű váltó, más váz, más futómű, szóval, teljesen más. Kisebb sorozatban gyártották, azért van az a gond, amit Tyer említ, hogy nem nagyon van hozzá alkatrész.Valójában a CZ 485 a 472 vázát és (nagyon jó) futóművét kapta, a motorja pedig nem Jawa 559, hanem CZ 455 származású, kissé korszerűsítve. Összességében jó kis motor lenne, ha fel lehetne támasztani és életben tartani, de ez, a nehezen kapható alkatrészek miatt kétséges.
Tyer! Holnap reggel 6:50-re legyél a WestEnd előtti téren! :) Fekete-szürke nyitott bukó lesz majd nála :) Hosszú hajú, vékony alakú bőrkabátos 17-18 körüli srácot keress :)
A ČZ 485-el pontosan egy baj van: átmeneti szériás, hónapok óta keresek dugattyút egy ismerősömnek, de nem jó bele semelyik ma utángyártott 250-es cseh gépé. A blokkot a ČZ gyárban csinálták az összes nagy Jawához, a ČZ-k valamivel könnyebb vázzal, és egy kipufogóval rendelkeztek hengerenként.
Srácok! Kéne nekem 4 db. mocikerék lehetőleg gumival, fékkel kompletten, használható állapotban. Mindegy, hogy jawa, simson, riga, akármi, csak 4 egyforma komplett kerék, és persze óccsóé' :-)
Ha tud valaki ilyet, szóljon. Esetleg tudok adni cserébe mustang kereket (nyócassal), meg vagy 3 db 16-os használt gumim is van, abból kettő asszem 2,75-ös, meg egy 3,00-ás.