Egy passziv hangfal, melyben egy "szélessávú" hangszoró /se igazi mélye, se igazi magasa szerintem / elött forog egy plastik dob vertikálisan . Attól függ mire akarod használni, gitár hang megbolonditására jó , billentyüre attől függ hogy mivel akarod meghajtan tranyos orgonákkal /tipus függö/ elmegy, csöves konzol orgonákkal borzalmas..
Abban a korszakban gyártodott amikor a Fendert a Rhodest CBS elektronikai cég
felvásárolta, és megindult a tömeg gyártás, hangszerek tekintetében nem a legjobb
Nekem teljesen ismeretlen es uj, elkepeszto!!! Ezt nezem fel oraja! Szerencsere sok jo video font van a youtube-on. Duo fellallas amugy is mindig begerjesztettm de hogy ilyen izesen, sajatoan jatszon ez a Cherry Wainer. Ki Ő??? Nagyon jol szol a keze alatt a hangszer...meg jol is nez ki:-) Na vadasznom kell Cherry Wainer lemezeket, sosincs vege a lemezvasarlasnak?:-)
remek volt a szigeten a kéknyúl koncert! igyekszem feltölteni pár képet. hammond szempontból kiemelném még az aggrolites-ot, ahol roger rivas játszotta a legjobb early reggae-funk hammond stílust!
Először szólok hozzá a fórumhoz, de már több éve olvasója vagyok. Közel 40 éve játszom billentyűkön és emellett a technikai része is hozzátartozik az életem ezen részéhez/erősítőépítés,effektek, stb./ Mostanában több leslie projekt is megjelent a fórumon ezért most közzé teszem az én "lacimat". Az alapja egy valószínüleg SOLTON felsőrész amit átépítettem,/új alaplap, a motorok alulra kerültek,a benne lévő ismeretlen magas sugárzót lecseréltem egy Electrovoice DT-12 magra és a tölcsér "homméd" diffuzort kapott./ Az alsó rész egy ismeretlen eredetű, valószínűleg olasz, gyártmány volt, hangszóró és erősítő nélkül került hozzám. Kezdetben egy saját gyártmányú 2x50wattos erősítőt építettem bele, a hangváltónak a 760-s hangváltóját építettem meg és egy Electrovoice 12" mélyközép került bele. Majd "Szimizso" jóvoltából egy majdnem komplett 814-es erősítőt tápegységgel együtt sikerült szereznem és ez adta végső megoldást. A 3 erősítő részből kettő hídba kötve hajtja az alsó részt, a harmadik meg a tölcsért. Épült még a hangváltó elé egy háromsávos hangszínszabályzós előfokozat. Az eredmény azt hiszem megfelelő lett.
Akit esetleg érdekel a hangzás, egy XK-1-el hajtva, meghallgatható a WWW.bluesnightlong.hu honlapon.
Az Artons együttes - amelyben orgonálok - két balatoni szabadtéri koncertjére szeretném felhívni a figyelmeteket, ha esetleg éppen arrafelé jártok:
2010. augusztus 19-én (csütörtök), 21 h-i kezdettel Balatonfüreden a Kisfaludy sétány szabadtéri színpadánál lesz az első és
2010. augusztus 27. (péntek), 21 h-i kezdettel Balatonalmádiban a Wesselényi strand előtt lesz a második.
A közel kétórás műsoron szinte kizárólag olyan rock klasszikus nóták lesznek melyekben a Hammond orgonának meghatározó szerepe van:
The Nice: " America" (B4 II-n) és " She belongs to me" Deep Purple: "Anthem", "Highway star", "Hush", "Lazy" és "Might just take your life ELP: "Lucky Man" Grand Funk Railroad: "Footstompin' music" - Bálint csatlakozásának köszönhetően, már dögös férfihang fogja előadni! Janis Joplin: "Me and Bobby McGee" LGT: "A szerelem börtönében" (VB3-on) Santana: "Everything is coming our way" és "Oye Como Va" Uriah Heep: "Easy livin'" és "July morning"
Akit esetleg érdekel, a műsor egy része megnézhető illetve meghallgatható korábbi felvételeken a weblapunkon keresztül:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Jövő héten már okosabb leszek, akkor lesz nálam a cucc. Egyelőre csak ezek az infoim voltak. Akkor lehet, hogy újra támadok a kérdéseimmel.
Szét kell szedni, csapágyakat fémtisztára kitisztítani (akkor látszik, hogy nincs-e berágódva), szükség esetén megperselyezni és kevés teflonos zsírral összerakni...