Sziasztok! Lenne egy olyan gondom hogy van egy 7 napos programoram MAN kamionbol (24V)
En kiprobaltam 12V-al es elindul az ora resze lehet allitani is mindent rajta. Kerdesem az lenne hogy fogja tudni vezerelni a 12V kalyhat Eber D3WZ vagy at kell alakitani ?
Az ora adatai: 24V 8EU 007 628 - 11 22 1000 31 05 00 MAN 81.61990.0084
Szia! Háááát,sok rossz vezérlőt elpusztítottunk mire meglett hozzá a "sablon"!! De még így sem sikerül mindegyiket helyre hozni! A Webasto könnyebb lenne ha nem lakkoznák le az elektronikát!
Szia! Neeeem,félre értesz,nem kioktattalak,csak az 5-6-éves tapasztalataimat osztottam meg Veled! A márka "szak"szervízt meg csak azért írtam,mert az alább említett típusokhoz csak ott kapsz vezérlőegységet! A Webastoék megmondják kerek-perec,hogy őnáluk nem lehet beszerezni,csak az adott típusú márkakereskedésben! Egyébként az "agyhalott" dologban részben igazad van,de sajnos ez a helyzet a Webastoval is! De a vizes Eberspachernél,ha rendszeresen ellenőrizve van a kályha,és a keringető vízszivattyú akkor nem szokott velük gond lenni! Az én saját vezérlőegységemben már több mint 1000 üzemóra van,és tökéletesen működik! Egyébként 400-650 üzemóra után szokott velük probléma lenni,a tapasztalataim szerint! Találtam egy forrást,ahol javítottak nekem 2db Hydronic vezérlőt és semmi gond nincs még velük! Üdv: balu
Nem vitaként írtam, de le lehet hurrogni (ahogy tetted) vagy más megoldást választani (Grandegabo-ét).
Amúgy nem érdekel az árlista, mert a "szerelőm" (akit apukám révén "örököltem") szavára sokkal többet adok. Hiszem már a sirokkókat is hozzá hordtuk, igaz azt még XVI-ba.
Amúgy mutathatsz nekem 6-8 éves ebert ami nem "agyhalott". A márkaszervizek árai meg nem példaértékűek. Igaz webasto magyarországhoz se teszem be a lábam mégegyszer, egyszer elég volt:(
Ha jól látom jobban járok ha továbbra is csak olvasom a sok sufnitunningot
Én többet kínlódtam a Webasto-val, bár Én nem javítom egyiket sem, így ez a vélemény semmiképp sem mérvadó, lehet h csak pont kifogtam.. ..de azt rendívül nehezményeztem a Webastonál, ha kellett "ez", csak "azzal" együtt volt, és az is elég húzós árakon. ..és túl sok helyre nem mehettem alkatrészért..
Szia! Te javítod is őket?? Ha kell küldök árlistát az alkatrészek árairól,és összehasonlíthatod! Pl. szerezz nekem VW T5 vagy VW Touran elektronikát komplett égőtér/víztér nélkül....! VW-kereskedéstől,és kedvezmény mértékétől függően 80-100eFt volt tavaly. Szerezhetsz még lángszitát(amit csak komplett lángcsővel ad a Webi...) is Webasto ThermoTop-hoz,mert annak az ára olyan 40eFt körül van,míg az Eberspacher-hez a legdrágább lángszita is 5000+ÁFA! Jah,és akkor még az izzítógyertya áráról nem is beszéltünk...
Sziasztok megint! Lenne 2 eladó cuccom amire már nincs szükségem: egy Webasto diag interfész (VAG-Com kábelhez) és egy állófűtés GSM indító modul, szélvédő antennával. 7e és 20e az ára ha valakit érdekelne..
Szia! Szerintem igen,(de nem 100%)a vezérlőegység tetején nincs véletlenül egy "vak"dugó? Ha kihúzod és van benne 2db láb akkor az lesz a szivattyú kivezetése!
Szia! A keringető víz-szivattyúja van megállva sz.tem! Így ne kapcsolgasd,mert az elektronika megunja egy idő után! A j.e.-ő ülés alatt van még egy akkumlátor? balu
Szia! Mind1ik Hydronic beépíthető! Én csináltam már jó párat,az Eperspacher D4W S/SC vagy a D5W S/SC-t ajánlanám,teljesítményében van csak különbség! A későbbiekben olcsóbban is javítható mint a Webasto!
Szia! Azért mert az T4-ről való,újabb vezérlős! (igen,ilyen a D5W/Z,S,SC is,csak leadott teljesítményben van különbség!) A régi cikkszáma: 25 1864 volt! Örülj neki,ez sokkal megbízhatóbb! Egy az egyben felrakhatod a régi helyére,az elektromos bekötése is ugyan az,a 14-pólusú csatival meg ne foglalkozz!! De ezt így ne rakd össze,egy lángszitát és egy tömítés készletet cserélj rajta! Üdv: balu
Hát vagy a márkaképviselettől, vagy megkeresed a hozzád legközelebb eső olyan helyet, ahol állófűtés-beszereléssel foglalkoznak és azokkal bizniszelsz.
Webasto talán kicsivel nehezebben beépíthető, ha kis helyre kell bepaszírozni egyébként mindkettő jól teszi a dolgát.
Érdemesebb a nagyobb teljesítményűt választani mert hamarabb felfűt (bár nem mintha olyan egetverően nagy lenne a különbség)
WS WSC között annyi a különbség hogy a WSC egy kompakt változat, bele van integrálva az üzemanyagszivattyú és a keringetőszivattyú a kályha feletti kis műanyag kupolába.
A WS teteje pedig teljesen lapos, ahogy a képen látszik..
Most csak egy egyszerű kérdésem van: hol tudok venni 10 mm-es üzemanyagcsőbe való T elosztót, ami a Webasto-hoz megfelelő 5 mm-es leágazást biztosít? Sima autósboltban csak 10/10/10 van, esetleg 10/8/10.
Jó lenne postázással, gondolom egy BP-i út költsége eléggé ütné az alkatrész árát.
Szia Koszi az infot ! Meg meregettem rajta es ugy nez ki hogy jo az izzito mert nagy aramot vesz fel mikor bekapcsolja es folyamatosan csokken (ahogy melegszik). Szerintem uzemanyagot nem kap egyaltalan mert a kifujt levegonek nincs gazolaj szaga egyaltalan.
Gyari kiegeszito futeskent uzemelt eddig de atalakitottam allofutesre. Az uzemanyagot a kocsi nagynyomasu agabol kapja (CR dizel kb 2bar) es van egy nyomascsokkento a kalyha szivattyuja elott es lehet valami eldugult. Az kovetkezik hogy lehuzom a kalyharol az uzemanyagcsovet es megnezem nyomja e rajta az uzemanyagot.
Nagyon be van epitve es nehez hozzaferni ezert kerdezgetek meg mielott darabokra bontanam a kocsit.