Keresés

Részletes keresés

Frint Creative Commons License 2000.09.27 0 0 165
Köszönöm a lehetőséget, várom az esőt és akkor kiveszek egy adag szabadságot és kertészkedem.
Majd lelevelezzük a dolgot, jó? Mail ment.Frint.
Előzmény: onobody (160)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.27 0 0 164
Kedves Onobody!

Nagyon szépen köszönöm, ill. köszönjük. Hamarosan jelentkezünk.

Üdvözelttel,

Kopáncsi

Előzmény: onobody (160)
onobody Creative Commons License 2000.09.24 0 0 163
Szinte hihetetlen , egész nap
lógott az eső lába , aztán nem
esett egy csöpp sem .
Ez már mindig igy lesz??!

Üdv Onobody

onobody Creative Commons License 2000.09.23 0 0 162
Nálunk továbbra sem esik !!!!!
Reggel mikor felébredtem esett agy kicsit,
aztán egész nap semmi.
Nemmondom locsolni éppen nem kell , de
még jöhetne a csapadék .

Üdv onobody

Előzmény: Levendula (161)
Levendula Creative Commons License 2000.09.23 0 0 161
Duzzogók! Esik végre? :))))
onobody Creative Commons License 2000.09.23 0 0 160
Sziasztok !

Hüvösödik az idő , lassan be kell hordani
a szobanövényeket a kertből.
Hihetetlen még mindig nem esett jelentősebb eső.
Csont száraz a kert.
Frint , Kopáncsi , lassan kiveszem a gránátalmát,
készithetitek a helyet.

Üdv onobody

barnetto Creative Commons License 2000.09.18 0 0 159
Sziasztok!
Szombat éjjel esett 15 mm eso. A fu csak csomókban van a kertemben, gyalázatosan néz ki, de még mindig nem merek vetni a szárazság miatt. Október eleje még talán jó lehet. Ígértek záporokat, nem lett belole semmi. 3 mogyoróbokor 1 bögrényit termett. 3 rózsalonc, a som, több virág, fuszer kiszáradt.
barnetto
Frint Creative Commons License 2000.09.18 0 0 158
Szisztok!
Szombatról vasárnapra özönvízszerű 3(!)mmm eső esett...talán ha délutánig nedves volt a talaj.
Én már el sem hiszem. Eladom az esernyőmet, meg az orkánkabátomat.
Frint.Kiszáradt.
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.18 0 0 157
Köszönöm, a válaszodat kedves Onobody, a megfelelő pilanatban megkeresünk.
Előzmény: onobody (156)
onobody Creative Commons License 2000.09.15 0 0 156
Szia Kopáncsi !
Természetesen nem vagy elfelejtve!!
Frintnek már irtam , hogy megakarom várni hogy
hüvösebb legyen .
10 nappal ezelott még virág volt rajta.
Ha beüt az osz , körbeásom és leválasztom
róla a gyökeres ágakat.

Üdv Onobody

Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.15 0 0 155
Azért eső eshetne!!

Ebben az 1ben legalább 1et értünk, legalább 2hetes áztató eső kellene a földeknek és az erdőknek. Talán kirobbannak a gombák is. Pöfeteg - Kopáncson. És az őzlábgombák is.

GRÁNÁTALMA. Kérdés. Mikor kell ültetni. Vagy várjunk még vele. Tudod egész Szeged, a "vásárhelyi gyereket" emlegeti, hogy kérdezzem már meg. Mert ha még mindig OK, akkor megyünk és viszünk magunk valeriána tövet. Csereberébe.

Vélemény, ha van. Kérünk szépen. (:-)))

Kopáncsi

p.s. 3 gránátalmánál hagytuk abba, ha sokáig várunk nagyobb lesz a csapat, nem fogod bírni az ellátásukat.

Előzmény: onobody (154)
onobody Creative Commons License 2000.09.13 0 0 154
Sziasztok!
Bizony Szent Mihály napján ahogy
a mondás mondja fel kellene rakni a kalapot.
Hát ettől messzire vagyunk , bár én nem
bánom .
Azért eső eshetne!!

Üdv Onobody

Előzmény: Törölt nick (149)
Frint Creative Commons License 2000.09.13 0 0 153
Nem...csak érdekel a dolog, időm egyre kevesebb van rá. Az agyondolgozásban van valami, pár nap szabi nem ártana.(tényleg, nincs valakinek egy háromkanalas szélsebességmérője? :)
Előzmény: outdownS (152)
outdownS Creative Commons License 2000.09.13 0 0 152
Akkor Te egy METEO-mérnök vagy!

Agyondolgoztad magad mostanában?

Frint Creative Commons License 2000.09.13 0 0 151
Lassan ott tartunk, hogy a gyomnövények is elszáradnak...Múltkoriban kérdeztétek, hogy saját meteorológiai állomásom van-e? Hát csak egy fél. Normál és precíziós hőmérőim vannak, két csapadékmérőm(idén száraz), talajhőmérsékletmérőm.Barométer és légnedvességmérő is van-természetesen. Sajna szélsebességet még nem tudok mérni, és még egy minimum-maximum hőmérő sem ártana. (Egyébként teljesen normális mérnökember vagyok...)
outdownS Creative Commons License 2000.09.13 0 0 150
Ne búsitsd magad! Műveljük kis kertünket, amíg a globális felmelegedés, és az ennek hatására bekövetkező újabb eljegesedés (nem vicc, tudósok mondták) ki nem irt bennünket. Most éppen nagyon szép az idő, tessék örülni neki.
Előzmény: Törölt nick (149)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.13 0 0 149
Az Élet és Tudomány elmúlt heti számában olvasom, hogy az Északi sarknál hatalmas nagy puszta vízfelületet találtak. Ezen a területen ezidáig jég és hó volt. A körülményt a tudósok egyelőre magyarázni nem tudják, de valószínűleg nem a globális felmelegedés az oka. A vizsgálatok elkezdődtek. A lényeg, szerintem az, hogy nem tudják mi az ok. Mindenesetre biztos lesz egy két zsíros-projekt, néhány phd-doktorátus, esetleg további tudományos előrelépés részükről. Olyan lesz mint a Tisza-rehabilitácó. Mi semmit nem érzünk belőle, de a projektek a Kertészeti Egyetemen és az ELTE-n igen jól járnak. Vagy olvasom, hogy Békéscsaba Önkormányzat 1 mFt-t fizet egy kft-nek, hogy felderítse, merre vannak parlagfű-ligetek a városban. Nem szívesen kommentálnám mindezt, mert csak elragadtatom magam (szokásom) és akkor olyanokat mondanék, hogy lóf@t a tudósok és a politikusok seggébe. (:-< Bocsánat.

Eső már nem tudom mikor volt. Várom Szent Mihály napját. Az angyali seregek vezére, hát ha megfordítja a harc állását - legalábbis a hó végére. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.11 0 0 148
Vasárnap délután a szegedi Fehér-tói madarászlesen töltöttem el. Csodálatos volt innen az ősz, a sok érdekes, általam ismeretlen madár. A nagy örömbe egy kis ürüm is vegyült. Ide sajnos csak autóval lehet kimenni, így a jó barát, a bor otthonmaradt. Idillhez pedig nagyon hiányzott néhány korty nedü. Azért otthon a hiányosság be lett pótolva.
Levendula Creative Commons License 2000.09.11 0 0 147
Nagyok lesznek, az egyik fának nevelt, és két bokor. Elfér! És lassan nô a lelkem. Köszi!
Lassan a madársaláta 3-4 cm lesz, és szüret! Én már a tavaszt várom, lesz dolog. Majd benézek a kerti finomságokba! LEV
barnetto Creative Commons License 2000.09.11 0 0 146
Szia Lev.!
Vigyázz a 3 magnóliával, nehogy sok legyen! Gondolj a növekedésre is.
Megnyitottam a "kerti finomságok" topicot. Le is írtam a gazpachot.

Előzmény: Levendula (143)
onobody Creative Commons License 2000.09.10 0 0 145
Sziasztok!
Ma mártélyon voltam a kertben, szedtem egy
csomo szilvát , paradicsomot , sárgarépát ,
körtét, almát , brokkolit.
Alig birtam hazavinni.
Nagyon szép ido volt ma , ráadásul a
mártélyi kocsmában Németh Pista favágó
nyolcszor elénekelte nekem az Édesanyám te jo asszony cimü notát, 8 általam még soha nem hallot
verzioban .
Énekelte volna többször is , de a kocsmáros kidobta.
Aratják a napraforgót, törik a kukoricát,
béke és nyugalom van .

Na sziasztok onobody

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.10 0 0 144
:-)))
Előzmény: onobody (142)
Levendula Creative Commons License 2000.09.10 0 0 143
Barnetto! Soha többet nem írom hogy urak! Elnézést! A terasz tényleg szép, tavaszra talán kész is lesz. Persze sose lesz kész, egy növény mindíg változik, élô dolog. Most szerzek be 3 magnóliát, szeretnék 2x4 méter erdei szamócát telepíteni, és golgotával befuttatom a falat. Elég csinos lesz jövôre. Persze mellé a fűszerek.

Szerintem nyissunk itt füszernövény gasztronómiai topikot, a Ti receptjeitek érdekelnének, nem a sima gagyik. És ehhez a fúszerekhez képest értek is némiképpen. Vannak 5leteim. Szerintem nyisd meg, itt, a gazpachot feltétlenül oszd meg a tsapattal. Biztos vannak olyan tippek, amit a kemény mag tud, és megosztaná a többiekkel. Jó napot!

onobody Creative Commons License 2000.09.08 0 0 142
Kedves Kopáncsi!

Nem szép dolog , miota Levendulárol kiderült , hogy nem lány,
azóta igen ridegen bánsz vele.
Most is elküldted a füszeres topicba.
A hisztiröl pedig annyit hogy , láttam a gombász
topicban egy embert aki azt irta , hogy már nem érdeklik a gombák.

""Engem ugyanis a gombák mostantól nem érdekelnek, egyéb kedvteléseimnek hódolok: tévézek például. Kacérkodom a madarastopic-kal is. Ehhez a szakmához úgyse értek. Erdon-mezon sétálgatni úgyis szeretek. A szegedi Fehér-tón meg mindig lehet madarászni. Azt még nem vitte el se a cián, se az aszály, se a belvíz és nem is magánosították. ""

Hogy is van ez???

""Azt mondta, hogy kész, meg vége, o márnem, mert értelmeset itt se úgyse, senkit sem nem érdekel. Ilyet egy férfi nem mond. A férfi vár. Tud várni. ""

:-)) Üdv Onobody

barnetto Creative Commons License 2000.09.08 0 0 141
Sziasztok Zsiráfok!
Hmm: én is lány vónék, de már többen hittek fiúnak. A magasságom + inkább alacsonyság, (köztetek csak kertitörpe, de az már foglalt) ha találkozunk, majd veszek föl valami sámlicipot.
Levendula! Ekkora erkély, hát az má valami! Szép lehet!
Kopáncsi! Köszi, mingyá megyek a madarászokhoz.
Ismeritek a gazpachot? Nyers paradicsomból készült levesszeru spanyol étel, finom, ha érdekel valakit, leírom a receptet, de hová? Kéne egy recept topic, nem?
A fákról Komárom nyithatna topicot, vagy Nagy Segítonk, Megyesi Éva, de Neki elég a sok kérdésre válaszolni. Ezúton is köszi.
A kedvenc fám a pusztaszil. Jó néhány éve, mikor az a nagy hó volt, bejártak a nyulak a telkünkre. Teljesen körberágták a szép nagy szilfát, úgy nézett ki, hogy vége. A következo évben hozott vagy húsz hajtást. Egyet meghagytunk, az fölegyenesedett, már több mint 5 m magas megint. Féltem a hírhedt szilfavésztol, de talán O lesz a kivétel és azt is kivédi. És van rajta madárfészek is.
Pesten tegnap esett egy kevés, hideg is volt, ma jó ido, + minden.
üdv. barnetto
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 140
Bocsánat a mandragórát és a magnóliát összekeverem. Nem tudom, hol vannak a gondolataim...:-))
Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 139
Az nagyon jó lesz. Javaslom, hogy a beírást Fűszerek topicban tedd meg. A METEOt kevesen olvassák, a Fűszereket sokan, bizonyára az ő érdeklődésüket is fel fogod kelteni a mandragórás esszéddel. Ha nem aktivizálod magad és folyton itt lábatlankodsz, a végén megint sűllyedésnek indul gyermeked, azután megint nekiálsz hisztizni, mi meg húzhatjuk fel a tenger mélyéről a félighalott gyermeket. :-)))
Előzmény: Levendula (138)
Levendula Creative Commons License 2000.09.08 0 0 138
Na, még a magnólia az, amihez nem értek, nagyon szeretem, de nem ismerem, majd egy év múlva! Addig kitanulom a dolgot! Meg uána is nézek, ha már lesz!Akkor irok nemsokára, de csak puskából!
Levendula Creative Commons License 2000.09.08 0 0 137
44nm. Baromi nagy, és déli fekvésű. Úgy kerestem lakást, hogy nagy terasz legyen, mert nem volt a régi lakásban, én meg szeretem a növényeket. Szóval elfér!
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.08 0 0 136
Téged meg fiúnak gondoltam. Most már senkiről semmit sem. Senki sem az, aminek látszik. Tényleg! --- ezért van a nicknév.
Előzmény: outdownS (135)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!