Nálunk továbbra sem esik !!!!!
Reggel mikor felébredtem esett agy kicsit,
aztán egész nap semmi.
Nemmondom locsolni éppen nem kell , de
még jöhetne a csapadék .
Hüvösödik az idő , lassan be kell hordani
a szobanövényeket a kertből.
Hihetetlen még mindig nem esett jelentősebb eső.
Csont száraz a kert.
Frint , Kopáncsi , lassan kiveszem a gránátalmát,
készithetitek a helyet.
Sziasztok!
Szombat éjjel esett 15 mm eso. A fu csak csomókban van a kertemben, gyalázatosan néz ki, de még mindig nem merek vetni a szárazság miatt. Október eleje még talán jó lehet. Ígértek záporokat, nem lett belole semmi. 3 mogyoróbokor 1 bögrényit termett. 3 rózsalonc, a som, több virág, fuszer kiszáradt.
barnetto
Szisztok!
Szombatról vasárnapra özönvízszerű 3(!)mmm eső esett...talán ha délutánig nedves volt a talaj.
Én már el sem hiszem. Eladom az esernyőmet, meg az orkánkabátomat.
Frint.Kiszáradt.
Szia Kopáncsi !
Természetesen nem vagy elfelejtve!!
Frintnek már irtam , hogy megakarom várni hogy
hüvösebb legyen .
10 nappal ezelott még virág volt rajta.
Ha beüt az osz , körbeásom és leválasztom
róla a gyökeres ágakat.
Ebben az 1ben legalább 1et értünk, legalább 2hetes áztató eső kellene a földeknek és az erdőknek. Talán kirobbannak a gombák is. Pöfeteg - Kopáncson. És az őzlábgombák is.
GRÁNÁTALMA. Kérdés. Mikor kell ültetni. Vagy várjunk még vele. Tudod egész Szeged, a "vásárhelyi gyereket" emlegeti, hogy kérdezzem már meg. Mert ha még mindig OK, akkor megyünk és viszünk magunk valeriána tövet. Csereberébe.
Vélemény, ha van. Kérünk szépen. (:-)))
Kopáncsi
p.s. 3 gránátalmánál hagytuk abba, ha sokáig várunk nagyobb lesz a csapat, nem fogod bírni az ellátásukat.
Sziasztok!
Bizony Szent Mihály napján ahogy
a mondás mondja fel kellene rakni a kalapot.
Hát ettől messzire vagyunk , bár én nem
bánom .
Azért eső eshetne!!
Nem...csak érdekel a dolog, időm egyre kevesebb van rá. Az agyondolgozásban van valami, pár nap szabi nem ártana.(tényleg, nincs valakinek egy háromkanalas szélsebességmérője? :)
Lassan ott tartunk, hogy a gyomnövények is elszáradnak...Múltkoriban kérdeztétek, hogy saját meteorológiai állomásom van-e? Hát csak egy fél. Normál és precíziós hőmérőim vannak, két csapadékmérőm(idén száraz), talajhőmérsékletmérőm.Barométer és légnedvességmérő is van-természetesen. Sajna szélsebességet még nem tudok mérni, és még egy minimum-maximum hőmérő sem ártana. (Egyébként teljesen normális mérnökember vagyok...)
Ne búsitsd magad! Műveljük kis kertünket, amíg a globális felmelegedés, és az ennek hatására bekövetkező újabb eljegesedés (nem vicc, tudósok mondták) ki nem irt bennünket. Most éppen nagyon szép az idő, tessék örülni neki.
Az Élet és Tudomány elmúlt heti számában olvasom, hogy az Északi sarknál hatalmas nagy puszta vízfelületet találtak. Ezen a területen ezidáig jég és hó volt. A körülményt a tudósok egyelőre magyarázni nem tudják, de valószínűleg nem a globális felmelegedés az oka. A vizsgálatok elkezdődtek. A lényeg, szerintem az, hogy nem tudják mi az ok. Mindenesetre biztos lesz egy két zsíros-projekt, néhány phd-doktorátus, esetleg további tudományos előrelépés részükről. Olyan lesz mint a Tisza-rehabilitácó. Mi semmit nem érzünk belőle, de a projektek a Kertészeti Egyetemen és az ELTE-n igen jól járnak. Vagy olvasom, hogy Békéscsaba Önkormányzat 1 mFt-t fizet egy kft-nek, hogy felderítse, merre vannak parlagfű-ligetek a városban. Nem szívesen kommentálnám mindezt, mert csak elragadtatom magam (szokásom) és akkor olyanokat mondanék, hogy lóf@t a tudósok és a politikusok seggébe. (:-< Bocsánat.
Eső már nem tudom mikor volt. Várom Szent Mihály napját. Az angyali seregek vezére, hát ha megfordítja a harc állását - legalábbis a hó végére. :-)
Vasárnap délután a szegedi Fehér-tói madarászlesen töltöttem el. Csodálatos volt innen az ősz, a sok érdekes, általam ismeretlen madár. A nagy örömbe egy kis ürüm is vegyült. Ide sajnos csak autóval lehet kimenni, így a jó barát, a bor otthonmaradt. Idillhez pedig nagyon hiányzott néhány korty nedü. Azért otthon a hiányosság be lett pótolva.
Nagyok lesznek, az egyik fának nevelt, és két bokor. Elfér! És lassan nô a lelkem. Köszi!
Lassan a madársaláta 3-4 cm lesz, és szüret! Én már a tavaszt várom, lesz dolog. Majd benézek a kerti finomságokba! LEV
Sziasztok!
Ma mártélyon voltam a kertben, szedtem egy
csomo szilvát , paradicsomot , sárgarépát ,
körtét, almát , brokkolit.
Alig birtam hazavinni.
Nagyon szép ido volt ma , ráadásul a
mártélyi kocsmában Németh Pista favágó
nyolcszor elénekelte nekem az Édesanyám te jo asszony cimü notát, 8 általam még soha nem hallot
verzioban .
Énekelte volna többször is , de a kocsmáros kidobta.
Aratják a napraforgót, törik a kukoricát,
béke és nyugalom van .
Barnetto! Soha többet nem írom hogy urak! Elnézést! A terasz tényleg szép, tavaszra talán kész is lesz. Persze sose lesz kész, egy növény mindíg változik, élô dolog. Most szerzek be 3 magnóliát, szeretnék 2x4 méter erdei szamócát telepíteni, és golgotával befuttatom a falat. Elég csinos lesz jövôre. Persze mellé a fűszerek.
Szerintem nyissunk itt füszernövény gasztronómiai topikot, a Ti receptjeitek érdekelnének, nem a sima gagyik. És ehhez a fúszerekhez képest értek is némiképpen. Vannak 5leteim. Szerintem nyisd meg, itt, a gazpachot feltétlenül oszd meg a tsapattal. Biztos vannak olyan tippek, amit a kemény mag tud, és megosztaná a többiekkel. Jó napot!
Nem szép dolog , miota Levendulárol kiderült , hogy nem lány,
azóta igen ridegen bánsz vele.
Most is elküldted a füszeres topicba.
A hisztiröl pedig annyit hogy , láttam a gombász
topicban egy embert aki azt irta , hogy már nem érdeklik a gombák.
""Engem ugyanis a gombák mostantól nem érdekelnek, egyéb kedvteléseimnek hódolok: tévézek például. Kacérkodom a madarastopic-kal is. Ehhez a szakmához úgyse értek. Erdon-mezon sétálgatni úgyis szeretek. A szegedi Fehér-tón meg mindig lehet madarászni. Azt még nem vitte el se a cián, se az aszály, se a belvíz és nem is magánosították. ""
Hogy is van ez???
""Azt mondta, hogy kész, meg vége, o márnem, mert értelmeset itt se úgyse, senkit sem nem érdekel. Ilyet egy férfi nem mond. A férfi vár. Tud várni. ""
Sziasztok Zsiráfok!
Hmm: én is lány vónék, de már többen hittek fiúnak. A magasságom + inkább alacsonyság, (köztetek csak kertitörpe, de az már foglalt) ha találkozunk, majd veszek föl valami sámlicipot.
Levendula! Ekkora erkély, hát az má valami! Szép lehet!
Kopáncsi! Köszi, mingyá megyek a madarászokhoz.
Ismeritek a gazpachot? Nyers paradicsomból készült levesszeru spanyol étel, finom, ha érdekel valakit, leírom a receptet, de hová? Kéne egy recept topic, nem?
A fákról Komárom nyithatna topicot, vagy Nagy Segítonk, Megyesi Éva, de Neki elég a sok kérdésre válaszolni. Ezúton is köszi.
A kedvenc fám a pusztaszil. Jó néhány éve, mikor az a nagy hó volt, bejártak a nyulak a telkünkre. Teljesen körberágták a szép nagy szilfát, úgy nézett ki, hogy vége. A következo évben hozott vagy húsz hajtást. Egyet meghagytunk, az fölegyenesedett, már több mint 5 m magas megint. Féltem a hírhedt szilfavésztol, de talán O lesz a kivétel és azt is kivédi. És van rajta madárfészek is.
Pesten tegnap esett egy kevés, hideg is volt, ma jó ido, + minden.
üdv. barnetto
Az nagyon jó lesz. Javaslom, hogy a beírást Fűszerek topicban tedd meg. A METEOt kevesen olvassák, a Fűszereket sokan, bizonyára az ő érdeklődésüket is fel fogod kelteni a mandragórás esszéddel. Ha nem aktivizálod magad és folyton itt lábatlankodsz, a végén megint sűllyedésnek indul gyermeked, azután megint nekiálsz hisztizni, mi meg húzhatjuk fel a tenger mélyéről a félighalott gyermeket. :-)))
Na, még a magnólia az, amihez nem értek, nagyon szeretem, de nem ismerem, majd egy év múlva! Addig kitanulom a dolgot! Meg uána is nézek, ha már lesz!Akkor irok nemsokára, de csak puskából!
44nm. Baromi nagy, és déli fekvésű. Úgy kerestem lakást, hogy nagy terasz legyen, mert nem volt a régi lakásban, én meg szeretem a növényeket. Szóval elfér!