Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

S.Zola Creative Commons License 2004.12.12 0 0 151
Így vágod az angolt ?
Előzmény: gáBOR (150)
gáBOR Creative Commons License 2004.12.12 0 0 150
Inkább dícsérik mint szidják :)
"...Röviden nagyon jó, de nagyon szoros a verseny ebben a kategóriában, de semmivel sem rosszab, mit egy drábább (Corolla, Astra, stb) ebben a kategóriában;... jó választás lehet az alsó közép kat. szedánok között..." Annyi negatívumot írnak, hogy a vezetőülés fél óra után már kényelmetlen, meg hogy terhelésváltáskor rángat a motor, meg egy két kidolgozási hiányossága van. Ennyi, az egészet had ne fordítsam le:)
Előzmény: S.Zola (147)
S.Zola Creative Commons License 2004.12.12 0 0 149
2386e ft. Ott 2-3 havi fizetés.
Előzmény: S.Zola (148)
S.Zola Creative Commons License 2004.12.12 0 0 148
S.Zola Creative Commons License 2004.12.12 0 0 147

Itt egy ausztrál teszt a 4 ajtósról:

http://www.autospeed.com/cms/A_1983/article.html

Valaki lefordíthatná, vagy legalábbis arra kíváncs lennék hogy dícsérik-e vagy szidják

S.Zola Creative Commons License 2004.12.12 0 0 146
Hullaszállító.
Előzmény: Ádám77 (145)
Ádám77 Creative Commons License 2004.12.12 0 0 145

" Bár a köcsög kombit is sokan viszik, mindenki krumplit szállít a piacra vagy mi van ??"

Az én tapasztalatom szerint a krumplit inkább Mercedesekben szokták a piacra szállítani.

A kofáknak ez az autó túl olcsó!

Én mérnök vagyok, ezért nekem pont megfelel.

Előzmény: S.Zola (140)
subvoice Creative Commons License 2004.12.11 0 0 144

Én értem azokat, akik a kombit veszik, ha az embernek családja van, praktikusabb ám a nagy autó (babakocsi, ruhák, játékok). Nekem is jobb lenne, de mit tegyek, ha az ötajtós tetszik? :-) Pedig anno megfogadtam, hogy csak olyan autó kell, amibe többet lehet cuccolni, mint a Mitsuba. Erre most veszek egy olyat, amibe még annyi sem fér. ;-) Optimista vagyok, etetőszék már nem kell, babakocsi sem sokáig. Második gyerek meg egyelőre nem szerepel a tervek között.

Előzmény: S.Zola (140)
Ádám77 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 143

sz peter!

Mit jelent az, hogy nem vagy megbarátkozva a fogyasztással?

Mennyi az literben?

Előzmény: sz_peter (141)
Ádám77 Creative Commons License 2004.12.11 0 0 142

Hányan vagyunk már márkatársak?

1. Ádám77      - 1.6 SW Elite
  2. CupraR       - 1.6 SW Elite C
  3. Vizitor         - 1.4 HB Elite
  4. ditkehajnal - 1.6 SW Elite
  5. sz peter     - 1.4 HB Elite C
  6. ???

A következő csatlakozók is használják bátran a copy-paste műveleteket!

:)

Előzmény: sz_peter (141)
sz_peter Creative Commons License 2004.12.11 0 0 141

Sziasztok!

Én is csatlakoztam a Lacetti tulajdonosok táborához egy ezüst színű 5 ajtós 1.4-es Elite C-vel!

Már majd három hete használom, de eddig összesen három hasonló kasznis darabbal találkoztam az utakon. Mindenki a kombira eszküszik?

A fogyasztáson és a csomagtartó szerencsétlen kialakításán kívül (a méret még elfogadható) egyéb gondom nincsen vele.

Szerintem jó vétel annak, aki egy kedvező árú alsó-közép kategóriás autóra vágyik!

Majd még írok a tapasztalataimról.

S.Zola Creative Commons License 2004.12.11 0 0 140
Nem vesztettél semmit, gagyi műsor. Én úgy látom, a Totalcaros fiúknak kéne kezelésbe venniük, nem tudom, miért az 1.8 kombit választották, amikor csak az 1.4 ötajtósból fogy majd a legtöbb sztem. Bár a köcsög kombit is sokan viszik, mindenki krumplit szállít a piacra vagy mi van ??
Előzmény: subvoice (139)
subvoice Creative Commons License 2004.12.11 0 0 139
Bakker, pont lemaradtam róla...
S.Zola Creative Commons License 2004.12.11 0 0 138
13:30-kor 5 ajtós Lacetti teszt a viasaton !
candle Creative Commons License 2004.12.10 0 0 137
CupraR Creative Commons License 2004.12.10 0 0 136

Bocs ha félreérthető voltam, nem is feltételeztem hogy "fikázol" :)

Egyébkét nyogodtan írhat bárki bármi rosszat róla, hisz mindenkinek meglehet a véleménye, mint az ismerőseimnek, akik 1 hete így köszöntenek:

Hali, amarikai autótulajdonos :)

A sedannak, mint a legtöbb 4 ajtósnak az a baja, hogy hiába nagy a csomagtartó mérete a pakolónyílás kicsi, szűk. Mi többek között a család majdani bővülése miatt vettünk kombi, ebbe minden befér. Ha a szívem szerint vennék kocsit eszembe se jutna más, mint amit nick-emből kitalálhatsz :)

De 1 tuti, jelenleg ár/érték arányban szerintem VERHETETLEN a Lacetti SW (és a nejemnek a szíve csücske lett 1 hét alatt, ami ugye nős embereknek mond vmit :))

Előzmény: jakoa (135)
jakoa Creative Commons License 2004.12.10 0 0 135

Szia!

Eszemben sem volt árat összehasonlítani, csak azt akartam mondani, hogy az automata klíma nem egyenlő a digitális klímával.

Több teszten is olvastam, hogy a Daewoo félea automata klíma nem működik az elvártak szerint. Bízom benne, hogy ez javulni fog. Ismerősömnek Nubirája van, de sajnos klíma nélkül, így nincs tapasztalata. A nyár meg még messze van. (sajnos)

Csomagtartó: 5 l: ezért írtam, hogy kicsivel. Ha jól emlékszem, akkor a Sedan-nak van egy kis pereme, míg az SW-nek nem annyira. Jelenleg 4 ajtós autóm van és a hátsó szélvédő benyúlása miatt nem olyan praktikus. Viszont, ha nyitva van a csomagtartó, mert pakolok, a gyerekek nem fáznak meg hátul.

Az SW nagy előnye még a hosszú tető a tetősínnel.

Félreértés ne legyen: nem fikázom én a Lacettit. Ha lenne pénzem új autóra, akkor szinte biztos, hogy azt vennék. (Lacetti SW Elite, 1.6, ezüstmetál, oldallégzsákkal és aut. klímával + vonóhorog.)

üdv,

Attila

Előzmény: CupraR (133)
CupraR Creative Commons License 2004.12.10 0 0 134

pke77

Ugyan SW-ben nincs 1.4, így fel sem merült bennünk, de Opel Astránk volt 1.4 motorral amiről elmondható, hogy annyit eszik mint az 1.6 viszont legalább szarabbul megy.

Előzmény: pke77 (131)
CupraR Creative Commons License 2004.12.10 0 0 133

Ádám77

Semmi olyat nem tapasztaltam a klímával kapcsolatban amit a kereskedő mondott neked. Szerintem csak a raktárkészletétől akar év vége előtt szabadulni.

jakoa

Lehet kérni oldallégzsák aut. klíma nélkül is egyedi rendelésre gondolom, mindössze 4-5 hónapot kell e miatt várnod amíg legyártják.

"A VW konszern digit. klímái figyelembe veszik a külső/belső hőmérsékletet, napintenzitást, stb. is!"

Hát ez lehet, de ne hasonlítsuk árban a 2 gyártót össze :)

"A sedan-nak alapban kicsit nagyobb a csomagtartója, mint az SW-nek, csak kicsit nehezebben pakolható."

SW csomagtartó alapméret: 400 l

Sedan csomagtartó alapméret: 405 l

Ezt nem nevezném külömbségnek, és az SW csomagtartó 1000x jobban kihasználható.

A könyöklő viszont olyan rövid, hogy sok értelme nincs ha sokat váltogatsz városban (csak hogy vmi negatívat is írjak :))

Olle_Peter Creative Commons License 2004.12.10 0 0 132
25 éve vezetek autót, soha nem találtam kevésnek a motor teljesítményét, hanem a vezetési stílust passzítottam hozzá. Utóljára 1,4 -es kombim volt, a teljesítménye bőven elég volt. A Lacetti esetében azonban az 1,4 -es motor pörgősebbnek tűnt, míg az 1,6 -os alacsonyabb fordulatszámon adja le a max teljesítményt és nyomatékot. A fogyasztásban nem jeleztek különbséget, a kötelező kb. 4 eFt. -al drágább / negyedév. Alapvetően egy ekkora autóba egy 1,4 -es motort kifejezetten kicsinek tartottam, ezért az 1,6 -ost választottam. Előző autómban az 1,4 -es motor alacsony fordulaton gázt adva mindíg visszafeleselt, ez a motor meg se nyekken, 1000 körüli fordulaton is szépen húz. Persze, ha valaki gyorsulási versenyre akar vele kelni, annak sűrűn kell váltani, és jobban kihúzatni, mint én szoktam. Hogy a városi fogyasztás milyen, az engem annyira nem motivál, mert bár Bp -en lakom, nem vagyok az autóra kényszerítve, és Bp -en jelenleg bizonyos időszakokban és relációkban a tömegközlekedés gyorsabb, mint a szgk.
Előzmény: pke77 (131)
pke77 Creative Commons License 2004.12.10 0 0 131

Kedves Vizitor!

Hadd kérjelek meg jómagam - és talán a többi érdeklődő, vásárlással kacérkodó és 1.4-1.6 dilemmázó - nevében, hogy amint tapasztalatot szerzel az 1.4-es HB Lacival kapcsolatban, írd meg azokat a köz okulása céljából!

Ugyanerre kérem az 1.6-osokat is!

Köszönettel és tisztelettel maradok feltétlen hívetek: pke77 

Előzmény: Törölt nick (120)
jakoa Creative Commons License 2004.12.10 0 0 130

Sziasztok!

Én is kacérkodom at SW-vel, bár inkább csak álmodozom.

A sedan-nak alapban kicsit nagyobb a csomagtartója, mint az SW-nek, csak kicsit nehezebben pakolható. Egyébként nekem is az a problémám, hogy a sedánt sokkal elegánsabbnak tartom!

(A HB az ötajtós?)

Oldallégzsákot _automata_ klima nélkül nem lehet kérni?

(CSAK automata és nem digitális, mert szerintem nincs benne _komoly_ elektronika, és ezért is működik rosszul. A VW konszern digit. klímái figyelembe veszik a külső/belső hőmérsékletet, napintenzitást, stb. is!)

Más: megkérdeztem a kereskedőt, hogy tolótetőt lehet-e kérni. A válasz kicsit megdöbbentett: Hát lehet, de akkor _itthon_ "levágják" a tetőt és úgy csinálják meg. Na ebből én nem kérek!!

Vonóhorga van valakinek? Azt korrektül szerelik? A visszajelzőt hova teszik?

üdv,

Attila

Előzmény: subvoice (129)
subvoice Creative Commons License 2004.12.10 0 0 129

Én is lennék már klubtag, csak lenne itt az autó. :-( Pedig a téligumik és nyárra a felnik már megvannak. :-)

Nem csoda, hogy ritka a sedan, az SW szinte ugyanannyiba kerül, de jóval sokoldalúbb. De hát sokoldalúság ide vagy oda, mit lehet tenni, ha egyszer valaki beleszeretett a HB seggébe. :-)

A sedanban tényleg műfa borítás van belül? 8-|

Ádám77 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 128

Király!

Alakul a klub és komplett családok is képviseltetik benne magukat! :)

Apropó, digitklíma!

Nekünk is az lett volna a választott, de kb 6 hetet kellett volna várni rá, míg beérkezik az országba, így elhoztuk, ami a szalonban volt.

Akkor azzal nyugtatott a kereskedő, hogy ne bánjuk, mert az autómatika nem ismeri az illemtankönyvet, és amikor űgy dönt, teljes gőzzel bekapcsol, és nem lehet túlkiabálni sem. így megnyugodtunk.

Nektek mi a tapasztalatotok ezen a téren?

...Azért az oldallufit sajnálom...

Előzmény: Joe-Joe (127)
Joe-Joe Creative Commons License 2004.12.09 0 0 127

A C annyit jelelöl, hogy digitklíma van a drágámban! :)))

Joe-Joe (CupraR-né)

Előzmény: Ádám77 (126)
Ádám77 Creative Commons License 2004.12.09 0 0 126

Hányan vagyunk már márkatársak?

1. Ádám77 - 1.6 SW Elite
  2. CupraR  - 1.6 SW Elite C - mint CupraR :)
  3. Vizitor    - 1.4 HB Elite
  4. ditkehajnal - 1.6 SW Elite
  5. ???

Eddig úgy tűnik, az SW a favorit. Viszont eddig, itt a fórumon még egy sedannal sem találkoztam.

Előzmény: ditkehajnal (125)
ditkehajnal Creative Commons License 2004.12.08 0 0 125
Ja 1,6-os
Előzmény: ditkehajnal (124)
ditkehajnal Creative Commons License 2004.12.08 0 0 124

ditkehajnal SW Elite-el csatlakoznék

Én is kiváncsi vagyok arra a "C"-re?!

Eddig semmi + jelzővel nem találkoztam.

Előzmény: Ádám77 (121)
Ádám77 Creative Commons License 2004.12.08 0 0 123

"C"

Az, mi az? :)

Előzmény: CupraR (122)
CupraR Creative Commons License 2004.12.08 0 0 122
1.6 SW Elite C   :))
Előzmény: Ádám77 (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!