Inkább dícsérik mint szidják :)
"...Röviden nagyon jó, de nagyon szoros a verseny ebben a kategóriában, de semmivel sem rosszab, mit egy drábább (Corolla, Astra, stb) ebben a kategóriában;... jó választás lehet az alsó közép kat. szedánok között..." Annyi negatívumot írnak, hogy a vezetőülés fél óra után már kényelmetlen, meg hogy terhelésváltáskor rángat a motor, meg egy két kidolgozási hiányossága van. Ennyi, az egészet had ne fordítsam le:)
Én értem azokat, akik a kombit veszik, ha az embernek családja van, praktikusabb ám a nagy autó (babakocsi, ruhák, játékok). Nekem is jobb lenne, de mit tegyek, ha az ötajtós tetszik? :-) Pedig anno megfogadtam, hogy csak olyan autó kell, amibe többet lehet cuccolni, mint a Mitsuba. Erre most veszek egy olyat, amibe még annyi sem fér. ;-) Optimista vagyok, etetőszék már nem kell, babakocsi sem sokáig. Második gyerek meg egyelőre nem szerepel a tervek között.
Nem vesztettél semmit, gagyi műsor. Én úgy látom, a Totalcaros fiúknak kéne kezelésbe venniük, nem tudom, miért az 1.8 kombit választották, amikor csak az 1.4 ötajtósból fogy majd a legtöbb sztem. Bár a köcsög kombit is sokan viszik, mindenki krumplit szállít a piacra vagy mi van ??
Bocs ha félreérthető voltam, nem is feltételeztem hogy "fikázol" :)
Egyébkét nyogodtan írhat bárki bármi rosszat róla, hisz mindenkinek meglehet a véleménye, mint az ismerőseimnek, akik 1 hete így köszöntenek:
Hali, amarikai autótulajdonos :)
A sedannak, mint a legtöbb 4 ajtósnak az a baja, hogy hiába nagy a csomagtartó mérete a pakolónyílás kicsi, szűk. Mi többek között a család majdani bővülése miatt vettünk kombi, ebbe minden befér. Ha a szívem szerint vennék kocsit eszembe se jutna más, mint amit nick-emből kitalálhatsz :)
De 1 tuti, jelenleg ár/érték arányban szerintem VERHETETLEN a Lacetti SW (és a nejemnek a szíve csücske lett 1 hét alatt, ami ugye nős embereknek mond vmit :))
Eszemben sem volt árat összehasonlítani, csak azt akartam mondani, hogy az automata klíma nem egyenlő a digitális klímával.
Több teszten is olvastam, hogy a Daewoo félea automata klíma nem működik az elvártak szerint. Bízom benne, hogy ez javulni fog. Ismerősömnek Nubirája van, de sajnos klíma nélkül, így nincs tapasztalata. A nyár meg még messze van. (sajnos)
Csomagtartó: 5 l: ezért írtam, hogy kicsivel. Ha jól emlékszem, akkor a Sedan-nak van egy kis pereme, míg az SW-nek nem annyira. Jelenleg 4 ajtós autóm van és a hátsó szélvédő benyúlása miatt nem olyan praktikus. Viszont, ha nyitva van a csomagtartó, mert pakolok, a gyerekek nem fáznak meg hátul.
Az SW nagy előnye még a hosszú tető a tetősínnel.
Félreértés ne legyen: nem fikázom én a Lacettit. Ha lenne pénzem új autóra, akkor szinte biztos, hogy azt vennék. (Lacetti SW Elite, 1.6, ezüstmetál, oldallégzsákkal és aut. klímával + vonóhorog.)
Ugyan SW-ben nincs 1.4, így fel sem merült bennünk, de Opel Astránk volt 1.4 motorral amiről elmondható, hogy annyit eszik mint az 1.6 viszont legalább szarabbul megy.
25 éve vezetek autót, soha nem találtam kevésnek a motor teljesítményét, hanem a vezetési stílust passzítottam hozzá. Utóljára 1,4 -es kombim volt, a teljesítménye bőven elég volt. A Lacetti esetében azonban az 1,4 -es motor pörgősebbnek tűnt, míg az 1,6 -os alacsonyabb fordulatszámon adja le a max teljesítményt és nyomatékot. A fogyasztásban nem jeleztek különbséget, a kötelező kb. 4 eFt. -al drágább / negyedév. Alapvetően egy ekkora autóba egy 1,4 -es motort kifejezetten kicsinek tartottam, ezért az 1,6 -ost választottam. Előző autómban az 1,4 -es motor alacsony fordulaton gázt adva mindíg visszafeleselt, ez a motor meg se nyekken, 1000 körüli fordulaton is szépen húz. Persze, ha valaki gyorsulási versenyre akar vele kelni, annak sűrűn kell váltani, és jobban kihúzatni, mint én szoktam. Hogy a városi fogyasztás milyen, az engem annyira nem motivál, mert bár Bp -en lakom, nem vagyok az autóra kényszerítve, és Bp -en jelenleg bizonyos időszakokban és relációkban a tömegközlekedés gyorsabb, mint a szgk.
Hadd kérjelek meg jómagam - és talán a többi érdeklődő, vásárlással kacérkodó és 1.4-1.6 dilemmázó - nevében, hogy amint tapasztalatot szerzel az 1.4-es HB Lacival kapcsolatban, írd meg azokat a köz okulása céljából!
Ugyanerre kérem az 1.6-osokat is!
Köszönettel és tisztelettel maradok feltétlen hívetek: pke77
Én is kacérkodom at SW-vel, bár inkább csak álmodozom.
A sedan-nak alapban kicsit nagyobb a csomagtartója, mint az SW-nek, csak kicsit nehezebben pakolható. Egyébként nekem is az a problémám, hogy a sedánt sokkal elegánsabbnak tartom!
(A HB az ötajtós?)
Oldallégzsákot _automata_ klima nélkül nem lehet kérni?
(CSAK automata és nem digitális, mert szerintem nincs benne _komoly_ elektronika, és ezért is működik rosszul. A VW konszern digit. klímái figyelembe veszik a külső/belső hőmérsékletet, napintenzitást, stb. is!)
Más: megkérdeztem a kereskedőt, hogy tolótetőt lehet-e kérni. A válasz kicsit megdöbbentett: Hát lehet, de akkor _itthon_ "levágják" a tetőt és úgy csinálják meg. Na ebből én nem kérek!!
Vonóhorga van valakinek? Azt korrektül szerelik? A visszajelzőt hova teszik?
Én is lennék már klubtag, csak lenne itt az autó. :-( Pedig a téligumik és nyárra a felnik már megvannak. :-)
Nem csoda, hogy ritka a sedan, az SW szinte ugyanannyiba kerül, de jóval sokoldalúbb. De hát sokoldalúság ide vagy oda, mit lehet tenni, ha egyszer valaki beleszeretett a HB seggébe. :-)
Alakul a klub és komplett családok is képviseltetik benne magukat! :)
Apropó, digitklíma!
Nekünk is az lett volna a választott, de kb 6 hetet kellett volna várni rá, míg beérkezik az országba, így elhoztuk, ami a szalonban volt.
Akkor azzal nyugtatott a kereskedő, hogy ne bánjuk, mert az autómatika nem ismeri az illemtankönyvet, és amikor űgy dönt, teljes gőzzel bekapcsol, és nem lehet túlkiabálni sem. így megnyugodtunk.