Lengyel fórumon találtam ezt a képet. Ott sem tudják biztosan, hogy ez házi átalakítás, vagy hivatalos különszám lesz? Ott abba kötöttek bele, hogy a bliszter felirata el van homályosítva, és állítólag látszik is, hogy ki volt nyitva. Én viszont összehasonlítottam az előző Nysa különszámmal, és észrevettem, hogy más a rendszáma, és ennek hátul van a tető-szellőzője, míg a Zsuppkocsinak középen. Szerintetek mi a helyzet?
Még vetettem egy utolsó pillantást a 353-as touristra és a sedanra ekkor jöttem rá hogy még a küszöbtakaró alumínium diszléc is hiányzik róla(a másikon egy egyszerű fekete vonal ugyhogy holnap még az is megrajzolom rá és kész is:)))
Hát ha hiszed ha nem, a modellek készítésénél ez is eszembe jutott, ugyanis számos (több mint egy tucat) igazi, lepattant Barkas képét tanulmányoztam és ezek alapján állítottam össze a sérülések, javítások és jellemző rozsdásodási helyek elhelyezését és kialakítását. Láttam pár ilyen szinte fekete tetejű Barkast is, még kék színben is. Csak 2 oka volt amiért sem az enyémre, sem ezekre nem csináltam meg: 1. nem biztos hogy mindenki vágná elsőre hogy a modellen ez mi is (terepasztalon egy fa alatt viszont már nyilvánvaló) 2. ezek forgalomban (még éppen) részt vevő autók lennének (a rendszámtáblának és a fényszóró-világításnak így van értelme), így kizárt a többéves egyhelyben állás. Viszont most hogy említetted kicsit mégis megérintett a téma (és az hogy ezek szerint van aki felismeri az ilyen "koszosodást" is), a következő "lepukkant" modellemen (akár Barkas akár nem) ezt is meg fogom csinálni. :D Kösz a tippet!
Adnék egy tanácsot ha megfogadod meg ha nem nem (nem sértődök meg)
Mi régen egy cég voltunk és volt két ilyen barkasunk azok törfehérfehér színüek voltak és már vagy tíz éve ott áltak egy fa alatt és elég érdekesek voltak mert azok a fekete szemcsék(jobb kifejezést nem találok) fákról ráhullottak.
Az egész teteje ugy nézett ki mint egy 5méter távolságból fényezett autó(sürü pöttyös de nem egybefüggő)
Na a lényeg hoga szerintem ezt erdemes lenne megcsinálnod:)))
Hű, a kék Wartburgodról nincs kép véletlenül? Az a kedvenc színem. Az lesz a következő, csak még nem kaptam olyan színű festéket. 51 -es számú Revell kék kellene, megnéztem. Van otthon 50-es és 52-es is, csak a kettő közt nincs, pont ami kéne. :-)
Én is ugy irigylem a gazdájukat és én is ugy rendelnék tőled eggyet-kettőt de sajnos másra kell spórolnom(simson, robogóvizsga,stb...) De ugyse úszod meg majd eccer fogsz nekem még ilyet csinálni:)))
Egy sárga kombi homlokfalát és lökhárítóit raktam rá erre és átfestettem bordóra. Meg a belteret is megcsináltam korhűre. Még a C oszlopra való szellőzőrács van vissza és az embléma a motorháztetőre.
Hát kérésre tudok csinálni, de ezeknek már mind van gazdájuk. :) Igazából én nem kapitalista módszerrel gyártom őket (sokat egyszerre, aztán reménykedni hogy haszonnal tovább lehet adni), hanem "élvezetből" csinálom és annak aki kéri. Ezért most nincs fölösleges eladó példány.