Nagyon érdekes szerkezet. És jó kicsi. Ügyes! Ok, minnél kisebb egy lezli, általában a hangzás élvezeti értéke is kevesebb, de szólhat jól, főleg ha nem túl hangos. Kíváncsi lettem én is erre.
Az igazi 16-os így néz ki. Könnyű, kicsi, és passzív.
És az eredeti leslie 16, fender vibraton stb elve az alábbi , ezeket George Harrison,
Jimmy Hendrix , és Orszáczki is használta annó
Itt pedig a gyüjteményemben levő Olasz gyártásu, "USA" CSB leslie mely tartalmaz két hangszórót 80w-os kétcsatornás rugos zengetös erösitöt, és kétsebességes rotort
Rátaláltál a polgárdiban élö kollega hirdetésére, és bár a leslie 16 felirat ott virit
de szerintem ez egy olasz utánérzés/ Roctron néven forgalmazták anno 80as években/
Valóban két hangszorós változat ,egy 12coll-os szélesávu/korall hangzás nincs/ és egy 8 coll- os magas forog körben a rortosonikból jól ismert, ez csinálja leslie hatást.
Köszönöm a gyors választ, valóban -12" mély van benne ,de külön magas forgó tölcsérrel .Dupla erősitő mélynek magasnak külön ,kétsebességes 150W os hangszinszabályzóva(mély- magas)63X63x90 cm es kerekekkel lábkapcsolóval,fogantyu /MadeIn USA.
Egy passziv hangfal, melyben egy "szélessávú" hangszoró /se igazi mélye, se igazi magasa szerintem / elött forog egy plastik dob vertikálisan . Attól függ mire akarod használni, gitár hang megbolonditására jó , billentyüre attől függ hogy mivel akarod meghajtan tranyos orgonákkal /tipus függö/ elmegy, csöves konzol orgonákkal borzalmas..
Abban a korszakban gyártodott amikor a Fendert a Rhodest CBS elektronikai cég
felvásárolta, és megindult a tömeg gyártás, hangszerek tekintetében nem a legjobb
Nekem teljesen ismeretlen es uj, elkepeszto!!! Ezt nezem fel oraja! Szerencsere sok jo video font van a youtube-on. Duo fellallas amugy is mindig begerjesztettm de hogy ilyen izesen, sajatoan jatszon ez a Cherry Wainer. Ki Ő??? Nagyon jol szol a keze alatt a hangszer...meg jol is nez ki:-) Na vadasznom kell Cherry Wainer lemezeket, sosincs vege a lemezvasarlasnak?:-)
remek volt a szigeten a kéknyúl koncert! igyekszem feltölteni pár képet. hammond szempontból kiemelném még az aggrolites-ot, ahol roger rivas játszotta a legjobb early reggae-funk hammond stílust!
Először szólok hozzá a fórumhoz, de már több éve olvasója vagyok. Közel 40 éve játszom billentyűkön és emellett a technikai része is hozzátartozik az életem ezen részéhez/erősítőépítés,effektek, stb./ Mostanában több leslie projekt is megjelent a fórumon ezért most közzé teszem az én "lacimat". Az alapja egy valószínüleg SOLTON felsőrész amit átépítettem,/új alaplap, a motorok alulra kerültek,a benne lévő ismeretlen magas sugárzót lecseréltem egy Electrovoice DT-12 magra és a tölcsér "homméd" diffuzort kapott./ Az alsó rész egy ismeretlen eredetű, valószínűleg olasz, gyártmány volt, hangszóró és erősítő nélkül került hozzám. Kezdetben egy saját gyártmányú 2x50wattos erősítőt építettem bele, a hangváltónak a 760-s hangváltóját építettem meg és egy Electrovoice 12" mélyközép került bele. Majd "Szimizso" jóvoltából egy majdnem komplett 814-es erősítőt tápegységgel együtt sikerült szereznem és ez adta végső megoldást. A 3 erősítő részből kettő hídba kötve hajtja az alsó részt, a harmadik meg a tölcsért. Épült még a hangváltó elé egy háromsávos hangszínszabályzós előfokozat. Az eredmény azt hiszem megfelelő lett.
Akit esetleg érdekel a hangzás, egy XK-1-el hajtva, meghallgatható a WWW.bluesnightlong.hu honlapon.