Keresés

Részletes keresés

ControlDenied Creative Commons License 2000.03.07 0 0 59
supercar: ja, lattam.
Dehat vannak rutinos fiatal bandak is.
Tévednék?
SOWHAT: nem hinnem, hogy halalra rohogned magad,
ha Ralf megeresztene a torkat.. Kulonben
Istenkem, nem lehet mindenkinek Savatage-szintu
mondnanivaloja. A Judáspap se filozik, megis
sokan szeretik..:)
Tudjuk, hogy nem szereted a Heavy Metalt, de azert
nem kellene minden adando alkalommal fikazni.
Lehet, hogy mar mondtak Neked masok is, van aki
lassan tanul.

Masreszt:

Ha ilyen szintu (akinek nem inge...) emberek
jonnek SummerRre, akkor nekem ott nem lesz
maradasom.

Na tovabbi kellemes eletet.

ps a Gammaray legutobbi albuma szvsz gyenge
eresztes

Előzmény: supertzar (52)
SOWHAT Creative Commons License 2000.03.07 0 0 58
Thin Lizzy: Ki lesz az énekes ? :)
Előzmény: supertzar (57)
supertzar Creative Commons License 2000.03.07 0 0 57
Hát, Ádám fijam, te meg csak ne vicceskedjél itten, mer' például mi van, teszem azt, ha komolyan vesszük a kérésedet, aztán Tony Choy basszusgitárost marha nagy dollár összegek célszerű fitogtatásával rávesszük, hogy a latinos fiúbanda helyett inkább hozza össze újra Masvidalékkal a Cinikust, aztán meg te nem is gondolod komolyan. :-)))

(Ez most nem vicc, Tony tényleg egy latin Bekksztrít Bojzban nyomul!)

Amúgy a Thin Lizzy meg játszik a nyáron a festeken, úgyhogy még az Atheist se olyan nagy hülyeség :-)

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.07 0 0 56
szupercár, mikor voltál utoljára mondjuk Stonehenge vagy Symmetry koncerten?
BZ vagy a Friskó Peti a hátán elvinne 1000 embert, az tuti.
A QED-del kapcsolatban lehet igazad, mert őket még nem láttam koncerten.
De ezek alapján már látom, hogy semmi esély.
Remélem, majd egyszer önálló koncerten mutathatják be egy nagy színpadon, mit tudnak.
Na meg le kell járni koncertekre, ne csak a Norbi bólogasson az első sorban... :-)
Előzmény: supertzar (52)
SOWHAT Creative Commons License 2000.03.07 0 0 55
Szeretnék olyan szar festivalt csupa divat zenekarral mint a mostani Dynamo lesz :) Még nem láttam az összes fellépöt, az ötlet nagyon jó csak, az eredmeny szamomra nem lesz kedvezö. Az anathema jegy nem volt olyan drága, de az semmit nem jelent hogy egy koncerten hányan jelennek meg, legfeljebb a szervezök szempontjábol :)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.07 0 0 54
Lacibácsi, és mindenki:a Cyic csak vicc volt..Bár tényleg tíz évet adnék az életemből hogy lássam őket, de ilyen alapon említhettem volna a
Thin Lizzy-t is, vagy a Rogie Patterson féle Atheist-et...:-D
Szóval, csak annyi,hogy nem örülnék ha tulságosan egydimenziós lenne a felhozatal, tetszik érteni...

Üdvgyilok again!

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.07 0 0 53
Mielőtt félreértené valaki, nem azt akartam a Meshuggah-al mondani, hogy a többi stílus semmit nem ér. Az az egyéni szocproblémám, hogy a hagyományos metal nem nagyon tud felizgatni, (tisztelet a kivételnek). Mellesleg tudom,hogy az amcsi bandák nagyságrendekkel többe kerülnek, de ha mondjuk Európában turnéznak akkortájt... Tudjátok mire gondolok:HADES!!!!!!!

Mellesleg jöhetne a Cynic is. Úgyis itt a nagy újjáalakuláshullám....
És tudjátok mit néznék meg legszívesebben? A Fredrik Thordendal féle Sol Niger Within anyag élő bemutatóját. Bár tudom hogy ez a büdös életbe' nem valósulhat meg, dehát álmodik a nyomor...
Na üdv nektek! (és gyilok is...)

supertzar Creative Commons License 2000.03.07 0 0 52
Láttál már nem rutinos, nem koncertező, helyben topogó, rajongótábor nélküli bandát meghalni egy PeCsa nagyszínpadon több ezer ember előtt?
Hidd el, szívszorító a látvány.
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.07 0 0 51
...talán ezért kéne segíteni, hogy többen megismerjék őket...
de jó lenne, ha pl. minden "nagy" zenekar folyamatosan újabb meg újabb, friss zenekarokat választana előzenekarnak, na meg, ha a külföldi bandák elé is tudnának a koncertszervezők hasonszőrű, feltörekvő hazaiakat rakni...
Előzmény: supertzar (50)
supertzar Creative Commons License 2000.03.07 0 0 50
Sowhat, hiába is cinkelődsz az Anathema bulin min. háromszor annyian voltak, mint a Therapy?-n, pedig Annáék sosem nyomultak az MTV-n ("Fuck MTV" - Andy Karnis...), és ők is játszottak már Magyarországon. Vagyis nem biztos, hogy a szigetes, 90-es évek rock vonal a legokosabb...

Mi mást akarunk, de az, hogy inkább Wacken, mint Dynamo, nem azt jelenti, hogy csakis egy dologra akarnánk koncentrálni. Nézd meg, milyen zenék vannak a M.Hammerben, és kábé rájöhetsz, hogy mi a célkitűzés. Progtól a heavyn és atmoszférikuson át egészen a "szónikus mészárlás nonpluszultrájáig". :-)

A mai Dynamo már nem az a Dynamo, ami volt. A főszervező André már harmadik éve hogy kiszállt, azóta egy nagy holland ügynökség, a Mojo csinálja a bulit. Olyan is...

Csak emlékeztetőnek az első Dynamo (1986) bandái:
Angelwitch
Avalon
Battlezone
Chariot
Joshua
Laaz Rockit
Onslaught
Satan
Tysondog

vagyis dallamostól a heavyn/poweren át a thrashig.
Nem megasztárnevek, de nem is ez a lényeg.

A Wacken sem csak klasszikus metalból áll, hanem gótikustól, deathen, blacken át a thrash metalig. Egy a lényeg: semmi mainstream muzsika. Épp ettől van óriási, utánozhatatlan hangulata. Épp olyan, mint régen a Dynamo volt/lehetett.

Ha minden jól megy, jövő hét elején újabb tuti nevekkel szolgálunk majd itt.

Lord Valentine,
Azért, ha a QED játszana mondjuk a Demonlord vagy a Pokolgép helyett, lehet, hogy nem kapnánk vállveregetést. Semmi baj a QED-vel, de kábé 15-en hallottak róluk, rokonokkal együtt.
A Nemesis pedig Gula Records. Jóindulat rulláz!

gyak,
még mindig nem tudom a Demonlord hol cinkelte a Blindot. Lehet, hogy sehol? Azért üdv és gyilok!

SOWHAT Creative Commons License 2000.03.07 0 0 49
Gamma ray az már minöség és mérce :))) jóó van ha wacken szerü lesz legyen már primal fear is hálálra fogom röhögni magam :))) Itt tartunk...
Előzmény: ControlDenied (47)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.07 0 0 48
Aj-jaj...

Az új Hammert elolvasva, ez egy Hammer Music Fesztivál lesz, az olvasói levelekből az lett bevágva, ahol Ossiant, Nemesist, Demonlordot kérnek magyar bandának...
Van egy csomó tehetséges(-ebb, mint a fentiek) magyar zenekar, akik tuti nem lesznek jelen (Stonehenge, Symmetry, QED, After All)...

Mondjátok azt, hogy nincs teljesen igazam...
(előre figyelmeztetek mindenkit, hogy ezt csak építő jelleggel, jajkiáltásként mondtam, tudom, hogy ízlés-pofon, meg tömegigények, meg minden, de azért félni ér, nem?)

ControlDenied Creative Commons License 2000.03.07 0 0 47
Hallo mindenki!
Nagyon orulok a Summerrocksnak, vegre lesz
egy coool fest a Csorge-to mellett:)
Latom, nagy-nagy vita fog kerekedni a fellepok
kapcsan. A kerdes ugyis az, hogy a szervezok
milyen elvekbol indulnak ki. Ha a nepszeru-
seget veszik alapul (ld. Dynamo), akkor var-
hatoan nagy szar lesz. Ha a Wacken az irany-
ado, tehat power-true az alap, akkor valo-
szinuleg sikeres es emlekezetes lesz. Ha a
brutal es extrem vonalat eroltetik, akkor meg
nem megyek el..:)) Remelem, a Gamma Ray meg-
hatarozza majd a minoseget es a mercet egyarant.
Talan az Iron Maident is sikerul elcsabi-
taniuk... No, rengeteg zkar johetne szoba,
sajat velemenyemet ugyis megirom majd emilben,
par szoban: power, skandinav, dallamos, es
foleg ifju tehetsegeket!! A nagy bandakon
kivul sok-sok fiatalt hozzatok!! Egyreszt ok
'olcsobbak' is; masreszt ez is jelezhetne:
Ime, itt van egy fesztival, csupa-csupa
nemreg felbukkant, de mar sikeres zkar, ren-
geteg erdeklodo, megiscsak van jovoje a mufajnak.
(mi persze ebben sohase ketelkedtunk, hehe)
Mellesleg nehogy mindenki azt szajkozza, hogy
az o kedvence jojjon, ha mostanaban voltak erre!
Na legyetek rosszak,
egy mukedvelo
Zero Creative Commons License 2000.03.07 0 0 46
Glenn: szerintem a nyugat-európai turnéhírek valahogy hamarabb jutnak el hozzád és mégegyszer sok sikert, valamint köszi az Anathemáért.
Előzmény: glenn (44)
rokko_ Creative Commons License 2000.03.07 0 0 45
Üdv mindenkinek!

Jómagam nagyon örülök ennek a fesztiválnak, bár a pénztárcám addigra folyamatosan ürül ki a jobbnál jobb koncertek (ugye nem kell sorolnom...) miatt, és hát mindig van valami új album, amit meg is kellene venni.
A Gamma Ray nagyon meglepett, és örömmel tölt el, hogy az egyik nagy külföldi banda (gondolom valamelyik nap főzenekara?) egy igazi heavy metal banda, minden behatás nélkül.
Azért, mert tök jó, hogy Samael, meg Messuagh, én is szeretem őket, de igazán ez dobbantja meg a szívem, legalábbis, ha fesztiválról van szó. De azért jöhet valami brutálabb is!
Akiket szívesen látnék a magyarok közül, az: Demonlord (Gyak: egyszer menj el egy koncertjükre, szerintem ennyi kellene ahhoz, hogy véleményt alkothass róluk - bár tartok tőle, hogy nem lenne rád semmilyen hatással...), Dying Wish, Convoy, Mood, Nevergreen, és én nagyon örülnék egy Carmen-nek is (kb. 5000 éve nem lehetett hallani róluk, a múltkori - március 3. - Viking-beli bulijukra meg nem tudtam eljutni:((( ). De jó lenne pl. a Neck Sprain, az Ektomorf, a Strong Deformity vagy pl. a Cross Borns felbukkanása is. Persze a sor végtelen lenne, csak hirtelen ezek jutottak eszembe. Gondolom az élvonal (Ossian, Pokolgép stb) felbukkanása különösebb ajánlgatás nélkül is várható, bízom is benne mellesleg:))) Érdekelne a Horda is, már nagyon kíváncsi vagyok, mit hozott össze Pavelka Gyuszi az Akela után.
Külföldiek esetében pedig végtelen lehetne a sor, de a Gamma Ray az egyik legtutibb, ami csak lehetett! Ezért már megéri elmenni! Jól jönne a másik napra pl. egy Iced Earth... De most jön az új Pantera album is, nekik is sokan örülnének, azt hiszem.
De: kérlek a Korn-Coal Chamber-Marilyn Manson féle irányt ezúttal felejtsétek el! Legalább ez a két nap legyen mentes a különböző behatásokkal rendelkező, és ezáltal modernnek és úttörönek feltüntetett zenekaroktól, bár azt hiszem túl kicsi lenne nekik egy ilyen rendezvény, egyikük-másikuk arca lehet, hogy be sem férne a PeCsába.
Mindegy, találkozunk a bulin! Aki esetleg egri, vagy környékbeli, fülelje a rádiót, mostmár szinte minden második héten interjú is hallható - jön: Rudán Joe (Coda), Kukovecz Gábor (Pokolgép), Nagy András (Demonlord), Papp Lajos (Dying Wish)...

Üdv.:

Szilvás Gergely
Metalmánia
Rádió 7, Eger

Ui.: Elkészült a rádióműsor honlapja, ha valakit érdekel, a www.extra.hu/gerry212 címen tekintheti meg. A "dizájn" még fejlesztés alatt áll, tehát ez csak időleges külső, de addig szerintem megfelelő, s a tartalom is folyamatosan bővül.
Véleményeknek örülök, és megköszönöm!

Előzmény: supertzar (-)
glenn Creative Commons License 2000.03.06 0 0 44
Hi Zero!
Az általad említett hazai zenekarok nagyrészével abszolút egyetértek! Ha már tudsz júliusban Európában turnézó skandináv metal bandáról, kérlek jelezd! A felvetést komolyan vettem ...
Előzmény: Zero (42)
fanfan13 Creative Commons License 2000.03.06 0 0 43
Hát ötleteim lennének, kiket kellene meghivni, de szerintem túl költséges.
Gathering, Pentagram (török), Anathema, King s X, Savatage, Dream Theater, Blind Guardian,
Tristania, Creed, huh és még volna rengeteg! Jöhetnének a skandináv zenekarok...
Zero Creative Commons License 2000.03.06 0 0 42
Glenn: kissé megkésve reagálok, de ha nagyon a kontinenesről akartok válogatni, ott sem csak truemetal bandák vannak: Crematory, vagy adamskij-nek helyeselve Samael. A skandináv bandákról annyit. Ők is turnéznak Európában a nyáron, és azokra az állomásokra nem úgy utaznak, hogy minden állomásról hazarepülnek pl: Helsinkibe. Ők is csak busszal járnak, mint az ingázó. De ezt Neked kellene a legjobban tudnod és nem így megindokolni egy szerintem komoly felvetést. A magyar bandákról annyit: Nevergreen, Blind Myself, Dying Wish, Without Face, The Art of Dethronement, Symmetry, Black-Out, akik mind profi szinten zúznak, nem holmi garázsbandák...Sok sikert!

p.s: a Mood, Ossian, Demonlord vonalat kissé lehetne hanyagolni, ha már kérdeztél anno...

Előzmény: glenn (22)
adamskij Creative Commons License 2000.03.06 0 0 41
Az előbbi hozzászólással egyetértve: SAMAEL. Sosem jártak még
Mo.-n, behatárolhatatlan produkció, lézeres fénytechnika. Eddig egyetlen
koncertvideót láttam tőlük, ráadásul a 96-os turnéjukról, de hát az is nagyon
meggyőző volt. Óriási show-t produkálnak.

És ha már szóba került a SAMAEL, ejtsünk szót az Amorphisról
is, akik szintén nem játszottak még Mo.-n, ráadásul iszonyatosan feelinges
metalzenét nyomnak. Még gondolkoztam a Tiamaton is, de hát azt
nem hiszem, hogy idehoznátok, pont a zene miatt.

A VHK dologgal kapcsolatban én részemről csak annyit mondhatok,
hogy szélsőséges irányba fordultak. Én 92 óta ismerem őket, és bár zeneileg
előrébb léptek, a régi számok "kicsit" másról szóltak. Hol van már ilyen dal, hogy
Tárulj, világ? Az újkori irányvonallal nem szimpatizálok, és így nem is járok
ki koncertjeikre, nem úgy, mint régen.

Bookshie Creative Commons License 2000.03.04 0 0 40
Leírni is alig merem, hisz "ismeretlen" bandáról van szó... JUDAS PRIEST. Már lehet is vadul kaccantgatni a naivitásomon. Tudjátok, ez az a zenekar, aki míg világ a világ, el nem jut ide...
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.04 0 0 39
bocs az előbbi kitérőért... Ott tartottam,hogy Meshuggah... meg lehetne még Samael, meg ilyenek. Rosszul esne,ha csak nagyon igaz, hevimetálbandák lennének... Csak európaiak jönnek? Mert ha nem, akkor Fates Warning...
Fafara Creative Commons License 2000.03.03 0 0 38
keszulget, de ez eleg off tema nem hiszem, hogy tul erdekfeszito lenne masoknak
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.03 0 0 37
Én is üdvözöllek téged... Mi újság az újsággal? Régóta beszélnem kellett volna Csabával... de nem sikerált...sose.
Előzmény: Fafara (36)
Fafara Creative Commons License 2000.03.03 0 0 36
ja, aha. igy mar mas. ez esetben udvozollek.
Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.03 0 0 35
Vincze Ádám vagyok, csináltam már csomó interjút nektek...
Előzmény: Fafara (34)
Fafara Creative Commons License 2000.03.03 0 0 34
check your mailbox
Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.03 0 0 33
Fafara:végre egy értelmes zenék iránt rajongó! Brutálisan nagy üdv neked!!!
Előzmény: Fafara (32)
Fafara Creative Commons License 2000.03.03 0 0 32
CSATLAKOZOM!
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.03 0 0 31
Lehetne valami értelmes csapat is a feszkón, mondjuk a Meshuggah!!
supertzar Creative Commons License 2000.03.03 0 0 30
Gyak, most komolyan, lehet, hogy le vagyok nagyon maradva, de a Demonlord hol cinkelte a Blindot?
Mert azt tudom, hogy te hol cinkeled rendszeresen a heavy metal bandákat. Mindenütt! :-) Ossian, Fekete Sereg, Demonlord... és ezek csak a hazaiak.

Miért kell mesterségesen falakat emelni a stílusok közé?

Egyébként úgy 1980/81 táján láttam először a VHK-t a régi E-Klubban (ha jól rémlik, épp a Ricsével, akiknek fanatikusa voltam) és a VHK akkor sokkal radikálisabb volt, mint ma. Tényleg összerondítottam magam tőlük, ami mondjuk zsenge koromból is adódhatott. :-)

Előzmény: gyak (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!