Nem, inkább jellemtelennek látlak, gerinc nélkülinek, álszentnek.
Az gyermeki ártatlanság és a felnőni képtelen, infantilis gondolkozás között óriási különbség van. Lehet újra ártatlanná válni, ha úgy tetszik Isten segítségével, de gyermek nem maradhatsz. Át kell esni a fájdalmon, hogy újra gyermeki lelkű lehess. El kell távolodnod Istentől, hogy újra megtalálhasd, saját belátásod, nem felekezeted elvárásai szerint.
Ha örökké kisded akarsz maradni, csak egy infantilis, életképtelen gyerekes felnőtt lesz belőled. Tudom, hogy még írsz valamit, nem baj, már nem nézem meg.
"szvsz igen is berug6 az aki követi a jézust akár a sárga földig is."
Nem ismerted meg Jézust, ha így gondolod...
"Dávid szerinted soha nem rugott be ?"
Az Isten szíve szerint való emberek elkövettek hibákat, sőt (szörnyű) bűnöket is akár. Nem azért lettek azonban ezek feljegyezve, hogy kövessük őket azokban. Épp ellenkezőleg...
Mit tucc te az én értékrendemről? Elmondanám, hogy még sose voltam részeg. De abban biztos vagyok, hogy Jézus nem az elfogyasztott maligánfok szerint osztályozza az embereket.
Miből gondolod, hogy Jézus nem ad bort ittas embereknek azért, mert te nem tennéd? Miből gondolod, hogy Jézus a te értékeid szerint ítél?
Ezért nem lehet a friss mustot régi tömlőbe tölteni, mert a régi tömlőt lehetetlen úgy kitakarítani, hogy ne maradjon benne szennyeződés. A szennyeződés pedig beindítja az erjedést, s az eközben keletkezett gázok nyomására szétszakad...
Az, hogy a purimi ünnepet odáig züllesztették, hogy annyit "kell" inni, hogy már azt se tudd, hogy fiú vagy-e, vagy lány, bibliai, vagy emberi hagyomány...?