Na azért csak ésszel Alfie, elvégre mambo a címvédő :-) de ebből még nem következik, hogy verhetetlen lenne, szóval hajrá! Úgyszintén hajrá a másik ág versenyzőinek is, bár ott nincs veszélyben a magyar továbbjutás ;-)
Sirpinek is hajrá az EB-hez, mint említettem, már az is elég, ha egy hellyel följebb végzel, mint tavaly...
Ez az első 3 hely azért necces mert megint rajtam is múlik :o). De elvileg mambo gyengébb mint Niklas, teht bizakodok, csak nehogy fejjel menjek a falnak.... Na meg ha megverném, akkor meg a közületek szerencsétlenebbül kijövőn múlik hogy megverje őt, csak így lehet ővé a 4. hely, és a miénk a bronz. Szóval HAJRÁ MAGYAROK!!!!
Ja és az EB-n is, ott már csak Sirpi van benn, de benne van remény, HAJRÁ SIRPI!!!!!!!!!!
Köszi Pepe! Bár tegnap elrontottam, az a nagy szerencsém, hogy nincs 62,5je, ezért tiebreak szerdán este 7kor, gyertek szurkolniiii, mert naggyon izgulok!!!! Sirpi szerint 4 ponttal kell nyernem, és továbbjutok, remélem sikerül, és akkor 3 magyar van az L4-ben!!!
s akkor még nem is beszéltem a Juniorról, ahol 2 már tuti a 4 között, s HAJRÁ ALFIE, - félidő után szintén jó eséllyel verheti a nagy esélyes Niklas-t !!!
Örömmel jelentem, hogy az általam Angliába kicipelt British Open-trófea nem került rossz kezekbe, ugyanis blick hatalmas csatában elnyerte és visszahozta! :-) A hatalmas csatán azt kell érteni, hogy mindössze 0,6TP-vel előzte meg Zormac-ot. A képzeletbeli dobogó 3. fokára a már két opent is nyerő, és az utolsó előtti fordulóig vezető Niklas állhatott, de ő is másfél TP-n belül volt a győzteshez képest.
A talin beszélgettünk arról előfordulhat-e a mérkőzések során, hogy 1:1-es végeredmény alakuljon ki. Nos én megtaláltam rá a választ.
IGEN
Egy piros-sárga meccset modelleztem, ahol a játékosok nem egyedül, hanem párban játszanak. Nos, így sikerült kiraknom egy olyan ábrát amelyik megfelel a követelményeknek.
Nem is volt igazán nehéz feladtat.
Aki szintén próbálkozna vele annak a következő segítségeket tudnám adni:
1. 28 db olyan lapka van amin a két választott színedből csak az egyik szerepel.
2. A maradék 28 lapkából van néhány olyan (a választott színeidből az egyenesekre gondolok) amiket minden további nélkül bele tudsz rakni a vonaladba.
3. A vonalaid végére két (ha Y alakot választasz akkor 3) olyan lapkát is el tudsz rakni amin a választott két színed van.
4. A maradék lapokból is soknak van a másik két színből kis ívje. Amiből ha oda teszed ahol 3 azonos vonalvég találkozik akkor a két választott színednél nem alakul ki kötelező hely (ez természetesen csak a zsák kiürülése után lehetséges azaz a 32. lépés után).
5. Ha pedig van még 2 olyan helyed ahonnan el tudsz indítani a 3. illetve 4. színből egy-egy vonalat akkor azt veszed észre, hogy elfogytak a lapkáid.
Mivel nekünk nincs digitális gépünk nem tudok képet küldeni erről, de a 3. színből
2 db 8-as vonal a leghosszabb, a 4. színből pedig kialakult egy 14-es vonal.
A következő talira elviszem a képet de lehet, hogy addigra fel tudjuk rakni valahogy bár az is lehet, hogy más megelőz vele. De ez sem baj.
Sziasztok! Sajna, nem tudtam elmenni a legutóbbi "topictalra" a Dohány utcába. Jó volt? Mikor lesz a következő? Már nagyon kipróbálnám a tantrixot offline is!