Egy-két modell belterét kiszínezném (főleg) tapasztalataim és emlékeim alapján. Két alapkérdés tekintetében kérnék eligazí- tást: - Kapható-e 'króm' modellfesték (NEM ezüst!), - Hogy lehet kivitelezni az alapszínen levő gyűrődéseket, horpadásokat, ráncokat? Ezt pontosítom: Pl. vászontető lehajtva.
Korábban 1:32 katonák arcát próbáltam a száraz ecsetes technikával / a 'felülíró-kiemelő' szín egy v. két árnyalattal sötétebb és újságpapíron kiecse- telni a lehető legtöbb nedvességet az ecsetből /, az eredmény ... hát ... nem az a 'bubu' lett!
Az a pár modell, amelyeket - emlékek alapján - egy kicsit "megberhelnék" = jobbat érdemel! ( Azért a biztonság kedvéért eleve kettőt vettem belőlük!:)))
Előre is köszönöm a segítséget, ha most - lévén A NYÁR!!! - nincs időtök = bármikor máskor!
Az egész átalakítás lényege, hogy élvezettel csináld és hogy ne add fel! Gondolom Flakvierling sem múlthéten kezdte, sok kísérletezés állhat a munkái mögött, de a műveit látva megérte! Én mindig csodálva nézem az autóit, ihletet is ad és ezzel szerintem más is így van! Ha meg elakadtál kérdezz, szerintem szívesen válaszol, vagy ő, vagy más!
Kifejtenéd bővebben ezt a kombi-Volga megoldást? Hol és hogyan lehetne megszerezni egyet? Egy pár órát játszanék vele és ... vitrin (fő hely! Én még sokszor láttam ilyent!)
A gumicsík (belsejében vezetővel) azt a célt szolgálta, hogy ki- vagy beszálláskor ne rázzon az autó (statikus töltés). Troliknál pl. lánc lóg le. Amikor elkopott, lejebb lehetett állítani.
Tudom, hogy nem hasraütésre készítetted, ismerem már a korábbi munkásságodat is, őszinte tisztelőd vagyok. Csak azt merészkedtem megjegyezni, hogy már láttam néhány Polákot, de ilyet még nem. Lehet, hogy egy "félig kész" bemutató autót küldtek hozzánk, és amik már kaphatóak voltak, azok nem teljesen így néztek ki. További sok sikert kívánok Neked! :)
Kösz hogy elolvastad, hát kicsit valóban hosszúra sikerült. :) Hát én azt a gumicsíkot villámhárítónak hallottam mindig, de amúgy a sávozás miatt az is lehet amit Te írtál. Sőt az reálisabb is. Az elsősegélyes dobozt én készítettem hozzá (pontosabban előre már el van készítve elég sok, szóval csak fel kell használni őket), ha már ilyen sok mindent kézzel alkotok a modellhez (pl. visszapillantó, hátsó rész, stb.) akkor nehogy már mondjuk pénzért vegyek ilyen kis dobozkákat. :D
Egyébként érdekes hogy a szovjeteknél miért volt ennyire elterjedt a kombi-mentőautó, pedig volt normális kisbuszuk is, UAZ, sőt nagy mennyiségű Latvija is meg régebbi RAF, satöbbi.
Ezen krómkeretes "átmeneti" hűtőmaszk van és krómos lökhárító, a hátul állólámpás változatra volt jellemző. A sárga Polszkin újabb fajta fekete hűtőrács van króm nélkül, és "baba" nélküli, gumicsíkos lökhárító. Ez meg ugye az újabb típus ha jól tudom, de mondom még egyszer, hogy fotó alapján készítettem szóval nagy hülyeséget biztos nem csináltam, max. nem egy gyakori változatot mintáztam meg, ami nem baj. Sőt tovább megyek, ha még el is csesztem volna az évjárathelyességet, egy ilyen lepukkant verda esetén még az sem gond, ugyanis a bontók pl. csupa olyan szoc. autóval vannak tele amik egyéltalán nem évjárathelyesek, azaz életük során cseréltek rajtuk ezt-azt. Tudom, mert én veterán Wartburgozok és bizony a lepukkant Wartburgok közt alig van olyan amibe/amire ne került volna régebbi avyg újabb Wartburgokról származó alaktrész. Mindenesetre kiállok amellett, hogy a modell egy évjárathelyes alkatrészekkel felszerelt "típustiszta" Polszkit ábrázol még ha nem is gyakori verziót. :D
Hát köszi az elismerést de ha tényleg elvettem a kedvedet (vagy bárikét) a hasonló átalakításoktól, akkor legközelebb inkább nem teszek közre fotót mert nem az a célom hogy kevesebb ügyes munka legyen, hanem az hogy az enyémmel is színesedjen az átalakított és szebbé varázsolt Retróautók tábora. Kösz mégegyszer a gratulációt azért, mindig jól esik de ha tényleg ilyen hatást ér el akkor csak félszívvel tudok örülni.
Abszolút nem kötözködni akarok, viszonylag jól ismerem ezt a márkát, kivéve azt a fajtát, amit Te említettél. Ez valószínűleg egy kis számban készült átmeneti darab lehetett, pusztán csak ezért gondoltam, hogy nem kifejezetten jellemző a modellre. De továbbra is elismerésem. :)
" Nem sértődök meg, de azért jól esett volna ..." Neked az essen jól, hogy az egész fórum a "lábaid előtt hever" az ámulattól!!! Egyben. sajnáld azokat, akiknek elvetted a kedvét az átalakítástól (pl. én), mert a leírtak és a képek alapján esélyem sincs - még csak hasonló se - ilyen minőségű és ennyire realista modellt készíteni! Pedig: nem vagyok egy "fakezű"! Nagyon 'top'-on vagy! Gratulálok!
Nem sértődök meg, de azért jól esett volna ha elolvasod amit írtam, és csak utána fogalmazol meg kritikát. A szövegből ugyanis kiderül, hogy egy KORABELI autóteszt gyári képei alapján készült a modell, tehát abban az időben igenis létezett ilyen felszereltségű Nagypolszki, ebben a kivitelben, ilyen dísztárcsával, ilyen indexxel. Tudod nekem a pontosság és a korhűség alapkövetelmény (különben semmi értelme ilyen részletes modellt elkészíteni), így gondolhatod hogy alaposan utánajártam a témának. Egyébként a teszt képeit is elküldhetem ha végképp csak az tud meggyőzni. :)