A Voigtländer-re. A kis Soós a pocakos szakállas. A másik srácot láttam már bent év elején is, de eltűnt, mint Kossuth a ködben. Most pár napja megint itt van.
Yashi 14 vagy 14e nincs valakinek eladó? A GX hihetetlen szép képeket csinált utazásom során, annyira, hogy párról diáról fogok készíteni nagyméretű kézi nagyítást, viszont a mérőjével nem vagyok megelégedve! Egyébként rájöttem az én tempómnak a kézi mérő jobban megfelel. Szerintetek mik a legjobb full kézi használatra készült kamerák? A Leicák egyelőre kilőve, bár egy M2 az álmom. Canon QL17 mennyire van nálunk? Minolta Hi-matic 7si tud full kézit?
Ha gondolod, akkor mehetünk a Soóshoz együtt. Aztán fényviszony függő fotós túra, mondjuk az Andrásin... Ha szép az idő akkor emlékeim szerint 10 óra körül az Andrásin végig meredek fény van. És szépen hullanak a levelek...
A Soós oldala tegnap délelőtt a licitemre azt írta, hogy nincs érvényben. Délután itthon várt az email, hogy megnyertem. Na most örömködés van, és lassan adagolom az asszonynak az új gépet. :-))))
Ez meg az enyém, szintén jó az I 22-re, és persze az Elmar-ra is. Ez szögletes, átnézős a távmérő szerint. (nincs jobb képem róla, és most jelenleg nem lelem a darabot)
Leitz FISON. Az Elmar-hoz készült anno, de természetesen a 36mm-es ruszki obikhoz is tökéletesen passzol.
A megfelelő mérte, a megfelelő látószöghöz tartozó ellenzőt takarja. Megoszlanak a vélemények hogy a kerek vagy a négyzet alakú jobb e. Mivel az obi által vetített képkörből csak egy négyzetet hasznosítunk, így végül is a négyzetes lenne a jobb választás. De ez a forgó elejű vagy a süllyeszthető obiknál ugye ez kiesik.
Köszönöm, kimerítő volt a válasz. Szándékoztam egyébként használni, csak érdekelt, miért látom ritkán:-) Mivel minden szakkönyv alapnak tekinti a jelenlétét (ezt eddig is olvastam). Természetesen fetisizálni és használni is akarom:-) (jó kifejezés:-) ) Jah, egyébként nekem tetszik is az ellenzővel a tubusos obi. Érdekes rajta a rögzítés, simán szorítós alu nyelvekkel, de sajnos egyszerre szűrőt és ellenzőt nem lehet rátenni (mint a későbbi darabokra). Pedig a jelenség a szűrőknél is jelentkezhet.
A megfelelő méret mit jelent? A látószöggel egyezzen a kúpszöge és az obi szélétől kezdődjön, nem? Matt fekete belső. Ezen kívül?