Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

monyesz Creative Commons License 2003.01.10 0 0 445
j2smith !
Azt mondják, hogy a dízelek fogyasztása kb. 10 ekm megtétele után áll be, addig kicsit többet fogyasztanak. Benzinesek hamarabb elérik a szintet.
A motor bejáratásáról kinek mit mondtak ?
Előzmény: j2smith (444)
j2smith Creative Commons License 2003.01.10 0 0 444
Hát akkor megnézetem azt az izzót. Ezek szerint nem jó.
A servo elmenetel oka nekem egyszer lefulladás, másodszor gurulás közben ráengedtem a kuplungot (persze járó motornál), de annyira leesett a fordulat, hogy elkezdett sipolni, tapsolni. Valaki írta, hogy alacson fordulatnál ( alapjáratnál alacsonyabb) jön elő a hiba.
Téli gumi nagyon jó. Ég és föld. Nem véletlenül találták ki. Persze az ára húzos.
Hmmm. Nekem 6 alá még sohasem sikerült menni. Pedig nem vagyok Fittipaldi. Jóó, kalapos öregember sem. Hogy csináljátok ??? A vegyes használatnál országúton mennyivel mész? Illetve sztrádán?
monyesz Creative Commons License 2003.01.10 0 0 443
Hát ja, mégis csak egy új autó. Próbáld ki a WD40-et (kis flakonnal párszáz ft), nem buksz rajta nagyot !
Előzmény: hecsa (442)
hecsa Creative Commons License 2003.01.10 0 0 442
Köszi az infot. Nem tudom, mi lenne a célszerű. Igazából a mozgást kellene meggátolni, lehet, hogy valami ragasztó jobb lenne. Csak azért kicsit félek az ilyen jellegű gányolástól.
Előzmény: monyesz (439)
El Robotnyk Creative Commons License 2003.01.10 0 0 441
nekem nincs baj a kormánnyal szerencsére. megvolt az első szervíz is, eddig (koppkoppkopp) semmi gond nincs a kocsival. az alap vegyes használatú gumival is jól megy ezeken a pocsék utakon is.
dolcevitaa Creative Commons License 2003.01.10 0 0 440
Ha éjjel kinnáll a kocsi -8 fokban, akkor izzítani kell reggel. 4,5l gázolajra jött ki a vegyesfogyasztás 100km-en ebben a hidegben. 2x nekem is elment a servom, előtte mindkét esetben lefulladtam.
monyesz Creative Commons License 2003.01.10 0 0 439
Benzinkutaknál, autósboltokban, nagyáruházakban, Metroban, szóval sok helyen lehet kapni. Egy specko kenőspray, autózárakhoz is jó pl.
Előzmény: hecsa (438)
hecsa Creative Commons License 2003.01.10 0 0 438
Biztos igen, de mi az a WD40 spray?
Előzmény: monyesz (437)
monyesz Creative Commons License 2003.01.10 0 0 437
>Én még nyári gumival megyek, gyakran küzdök Budán a hegyekben, de bízom az ESP-ben. Jó, ez csak vicc, tudom, hogy ilyenkor nem sokat számít, de próbálok óvatos lenni.
Ez még viccnek is rossz ! Én inkább beruháznék 4 téligumira ! Még a legrosszabb téli is jobb mint a legjobb nyári.
>Nekem az üvegtető árnyékolásán a takarólemez nyikorog - ezzel nem hiszem, hogy lehet bármit is tenni, ilyen és kész.
Nem tudsz finoman (nem kell hogy tocsogjon) egy kis WD40 sprayt odajuttatni ?
Előzmény: hecsa (435)
monyesz Creative Commons License 2003.01.10 0 0 436
>Nekem még -25-ben sem világított.
Ezt azért szervízben meg kellene nézetni ! Ha elindult egy pöccre, akkor biztos izzított csak a lámpa nem ég.
Előzmény: j2smith (434)
hecsa Creative Commons License 2003.01.10 0 0 435
Sziasztok,

én kotyogást nem tapasztaltam, viszont az olajszintmérő jeladóját cserélni kell, néha semmit nem mutat a műszer.
Én még nyári gumival megyek, gyakran küzdök Budán a hegyekben, de bízom az ESP-ben. Jó, ez csak vicc, tudom, hogy ilyenkor nem sokat számít, de próbálok óvatos lenni.
A rádió még mindig elfelejti a csatornákat, megígérték a szervízben hogy utánanáznek, mit lehet vele tenni.
Nekem az üvegtető árnyékolásán a takarólemez nyikorog - ezzel nem hiszem, hogy lehet bármit is tenni, ilyen és kész. Ha megpróbálnám kicseréltetni valószínűleg kiröhögnének.

BUÉK,
hecsa

Előzmény: j2smith (434)
j2smith Creative Commons License 2003.01.10 0 0 434
AstraF16v:
Hmmm. Hát nem jó hir, se az, hogy kotyog az airbag, se az, hogy cserélni kell a kormányművet. No mindegy.

Tegnap cseréltem téli gumira. Ég és föld a kettő. :) Sikerült Pirellit kapnom Kleber árban, merthogy ez a méret nem valami gyakori. (185x60R15) Még örültek is, hogy fogyott.
Az ablaktörlő nekem is csak egy rést töröl. És elől szintén hagy jobb oldalon egy foltot. (Mikor találják már ki a fűthető ablaktörlőt???) Ha jól tudom, az "év autója" választáson pont az ilyen finomságokat pontozzák, nem a méretet, meg lóerőt.
Kérdésem volna HDi-sek. Látta már valaki égni az izzitó lámpát? Valaki írta, hogy nagy hidegben egyszer már világított. Ellenőrzésnél nem kéne világítania? Nekem még -25-ben sem világított.

igazi hős Creative Commons License 2003.01.10 0 0 433
Skót Béka,
az ablaktörlő gumija normál esetben rásimul az ablakra, ilyenkor (többnyire) jól töröl. De ha megfagy a hó rajta, akkor merev lesz és alig töröl. Megoldás: ki kell szállni és csupasz kézzel 2-3 mozdulattal leszedni a ráfagyott havat, jeget. Ja, és amíg csíkokban jeges a hátsó ablak, mert még nem olvadt le teljesen, addig ne sokat lapátolj rajta, mert úgyse jön le, viszont a gumi szétmegy.
Előzmény: Skót Béka (C3) (432)
Skót Béka (C3) Creative Commons License 2003.01.09 0 0 432
B.K. & B.U.É.K!

A kotyogást én is tapasztaltam, de mostmár tudom is hogy honnan jön! :)

Béka és a hó:
(+)
Nekem pirelli téli nyári papuccsal adták, és nagyon kellemes, jól lehet vele közlekedni!
Hóban kifejezetten jól érzi magát, fék fog, a kocsi magas, nem akadtam még vele el!
Hamar fűt, hátsó ablak azonnal leolvad!
A fogyasztásom a hideg és a hó ellenére nem lett több 8.2L/100km
(-)
Amikor hidegen inditom, van amikor el el gyöngül az alapjárat, de egy nagyobb gázförccsel le is van tudva!
Nálatok elöfordult-e?
A hátsó ablaktörlőm szét van fagyva az esetek többségében egy lőrésnyít töröl!
Az első jobb oldali kis ablaktörlöm közepénél nem töröl!

Üdv. SB(C3)

AstraF16v Creative Commons License 2003.01.09 0 0 431
"j2smith"

A kotyogás a kormánykerékből jön. Lóg az airbag burkolata. Nem tudsz vele mit csinálni, ilyen és kész.
A kormánymű az összes C3-ban szar, de egyszerre nem tudják az összes kocsit visszahívni, mert nincs elég alkatrész. Teljesen mind1, mert garanciába fogják nyomni Neked is.

Előzmény: j2smith (429)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2003.01.09 0 0 430
Na itt meg mi újság?
Leesik pár centi hó, Ti meg nem fogatjátok a vasat?
j2smith Creative Commons License 2003.01.04 0 0 429
Mar lassan ket honapja van egy C3 1.4 HDi 16V-m, 3900 Km-el. Tapasztalataim:

1, az atvetel utan par nappal a jobb elso kerek felol valami iszonyuan nyikorgott.
2, mar 2x elment a kormanyszervom menet kozben
3, a kuplunggal szo szerint birkoznom kell
4, egy kis muanyag szivacsocska kiesett a muszerfal alol, es valami kotyog is rendesen
5, neha neha gondol egyet, es csipog a muszerfal

Persze elmentem a szervizbe, es eloadtam. Most ott tartok, (evvegi szunet van), hogy:
1, kiszakadt valami gumi harang, es persze kicsrelik. De nem akkor, mert nincs raktaron, rendelni kell.
2, ugyan az en kocsim nem tartozik a visszahivos szeriaba, ezert valami infot kiszedtek a computerembol, es elkuldtek a franciaknak, majd mondanak ok okosat.
3, annak ellenere, hogy azt mondtak, nem lehet a kuplunggal semmit sem csinalni, valamit megis csinaltak, mert azota kellemes a pedal ero.
4, ez uj (marmint szerviz utani problema) igaz kivancsian varom, mi fog tortenni. Szerintem egyszeruen eldobjak, es azt mondjak, betettek. (remelem nem)
5, erre csak huzogattak a vallukat, es azt mondtak, figyeljem, milyen helyzetben csipog.

Ennek ellenere nagyon teccik az auto. Persze ha lenne lehetoseg, par dolgot nem igy csinalnek. Az ajto konyoklo peldaul nem ergonomikus. Egyreszt kicsi, masreszt a vege lefele hajlik, ahellyett, hogy felfele kunkorodna. Lasd GOLF. A karfa igazan nem tolti be funkciojat. Rossz a beaalitasa. A kesztyutarto ajtaja, mechanikaja eleg fapad. Meg a Suzuki-e is jobb. Szoval ezeket en szivesen kicserelnem.

Mas. En mar nem kaptam MODUBOARD-ot, pedig biztos jo. Ha esetleg valakinek van, es nagyon utalja, megvennem.

Aequo loco Creative Commons License 2003.01.01 0 0 428
B.Ú.É.K. Mindenkinek!

Én is tapasztaltam a kormányműves visszahívási kampányt. Oka: parkoláskor, alapjárat közelében elmehet a szervó rásegítés.
A kormánymű együtt van a szervómotorral(full elektromos, nem hidraulikus), csak együtt cserélhető.
Érdekesség: van rajta egy matrica: Made in Japan. Az okosok szerint ezt építik Mitsu-kba is.(gondolom Japánban) Hát már bennük sem bízhatunk??? :-)
Üdv.

Al

Előzmény: AstraF16v (427)
AstraF16v Creative Commons License 2002.12.31 0 0 427
"Milyen visszahívás? Most, a 2 ünnep között???
Ez a beírás nem valamelyik másik (Opeles?) topikba készült? (AstraF16v?)"

:)))

Nem, ez a C3-ra vonatkozik. Kormányműhiba miatt visszahívtak 250db-ot. A hugom tragacsa is "visszahívódott" még karácsony elött. Időre kellett vinnem, de semmit nem csináltak, csak elkérték a szervízkönyvet és megrendelték a javítókészletet. Legkorábban februárban állnak hozzá a cseréhez, addig saját kockázatra használhatjuk az autót.

Szóval, ha visszahívó levelet kaptok, akkor olyan márkaszervízbe vigyétek, ahol már a polcon hevernek a javítókészletek. Ha elkezdenek kábítani a süket dumájukkal, akkor forduljatok másik szervízhez és ne adjátok le a szervízkönyvet!

Előzmény: alban68 (421)
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2002.12.31 0 0 426
,
El Robotnyk Creative Commons License 2002.12.31 0 0 425
Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz! balesetmentes új évet, aztán nehogy 2 rekesz pezsgő után beüljetek vezetni! :D
Speibl és Hurvinyek Creative Commons License 2002.12.30 0 0 424
B.U.É.K. Mindenkinek!
zsuzsuzsu Creative Commons License 2002.12.29 0 0 423
Nekem ezt mondták! Az árát meg saccolták! Ennyi! Ezek szerint ölég nagy marhaság... Legalább tudom, hogy kihez mihez hogy viszonyuljak
Előzmény: hecsa (419)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2002.12.29 0 0 422
Nem, tényleg volt visszahívás C3-fronton...
Előzmény: alban68 (421)
alban68 Creative Commons License 2002.12.28 0 0 421
Milyen visszahívás? Most, a 2 ünnep között???
Ez a beírás nem valamelyik másik (Opeles?) topikba készült? (AstraF16v?)
Előzmény: AstraF16v (418)
El Robotnyk Creative Commons License 2002.12.28 0 0 420
pontosan honnan tudom meg hogy kit érint a visszahívás?
hecsa Creative Commons License 2002.12.28 0 0 419
Mi az, hogy tetőablak nincs még? Már egy csomó autón van, az enyémen is, és 140.000 ft. Vagy valamit félreértettem?
Előzmény: zsuzsuzsu (411)
AstraF16v Creative Commons License 2002.12.28 0 0 418
Közülletek kit érint a visszahívás?

(ezúttal kormánymű)

zsuzsuzsu Creative Commons License 2002.12.28 0 0 417
Köszi!
Majd én meg kérdezek, ha lecseng a bejgli szezon!
Előzmény: alban68 (416)
alban68 Creative Commons License 2002.12.28 0 0 416
Azt megerősíthetem, hogy az elől ülöknek nem lesz a hellyel gondjuk, és az ülések is kényelmesek.
Gratulálok, majd várjuk a tapasztalatokat!
Előzmény: zsuzsuzsu (415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!