Keresés

Részletes keresés

Asszem Creative Commons License 2001.09.24 0 0 491
Szóval nem bírtam a véremmel és megvettem a Philips VR1600-ast. Kibaltázott jó készülék. Nagyon megérte a 100-at. Olyan képe van, hogy a 189 sem lett volna olyan eltúlzott ár érte. Sima VHS szalagon is olyan képet produkál, hogy nehéz megkülönböztetni az eredetitől. Van benne egy-két digitális képjavító áramkör, amitől adott esetben a lejátszott felvétel jobb lesz, mint a TV-forrás, miközben nem jelentkezik az a tipikus digitális összemosás-effektus. SVHS kazettán még EP (harmadolt sebesség) üzemmódban is jobb a képe, mint egy sima VHS magnónak, miközben a kockázás is színes marad. JOG a távirányítón is, ami éccaka világít. A készülék előlapja fémből van, ami a mai időkben kifejezett unikum.

Viszont most egyel több készülékem van. Megválnék vadiúj JVC 770-esemtől mintegy 55 ezer forintos áron! Nagyon jó készülék, csakhát jött ez a szerelem. Többet nem engedek belőle, mert akkor inkább jézuska majd hozza valakinek. Listaára 70 rugó, a Hertában már elfogyott. Merthogy a philips is onnan van ugyebár. A JVC gépkönyve nem szól arról, hogy SVHS, ill. SVHS ET kazéttát is nevetve lejátszik, pedig így van, kiprószáltam. JOGos, SAT vezérlős, az ahhoz való kábellel együtt.
Ha valakit izgat, hajítson egy mailt.
MeliZoli Creative Commons License 2001.09.21 0 0 490
Azóta ismételten bezárták a boltot.
Előzmény: whisper (488)
Lokator Creative Commons License 2001.09.21 0 0 489
Kozben megtalaltam, a Muranyiban 140k HUF. Viszont a csalad lehurrogott, hogy tudnanak orulni ha 80-bol a video kijonne mert ok DVD-t ugysem neznek. :-((( Ugyhogy marad valami hagyomanyos Pana vagy JVC.
Előzmény: whisper (488)
whisper Creative Commons License 2001.09.21 0 0 488
A Samsung márkaboltban is lehet kapni (József krt.), 200e alatt van az ára.
Előzmény: Lokator (482)
alfa2 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 487
Lecci aki tud segitsen 482 ugyben!

Kosz,

Alfa

MeliZoli Creative Commons License 2001.09.18 0 0 486
Illetve ha rendelkezik az ember Digitális beltérivel, illetve olyan DVD-vel "ami támogatja a másolást".

A tesztben mutattak egy monoszkópot. Az SVHS esetén a második másolat is jobb volt egy kicsivel mint a VHS esetében az első.

Előzmény: Törölt nick (485)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.18 0 0 485
"...tv felvételek esetén nem olyan nagy a különbség az SVHS javára."

Egyetértek! Szokványos házi használat esetén nem éri meg az ár különbség. Az SVHS hasznát igazán amatőr kamerásként lehet élvezni! Ott nagyon hasznos a nagy felbontás, és szerkesztés után jó minőségű lesz a VHS kópia.
csíkos

Előzmény: MeliZoli (484)
MeliZoli Creative Commons License 2001.09.18 0 0 484
A HR-S8600al egyezik meg.

Én egyszer olvastam egy tesztett a német Video magazinban /azt hiszem ez a pontos neve/ ott a HR-S7700 tesztelték hasonló árú VHS típusokkal szemben és egyértelmüen a JVC ajánlották.
Abban a tesztben írták, hogy egy EHG kaliberü kazettára 375 soros felbontást mértek egy ET felvétel esetén.
A technikai adatok midegyikében /nem csak képfelbontás/ jobban teljesítet mint a többi versenyző /Pana, Philips, Thomson/.
A 6600-al ellentétben ezekben a modellekben már van a Digipure.
Viszont az is igaz mennyire lehet hinni ezeknek a teszteknek.

Az az igazság, hogy milyen ezt csak egy saját tapasztalat után tudja meg az ember. Probád meg valahol kiprobálni /főleg Herta mert ott sok egyéb müsoranyag van/, bár az is igaz, hogy Tv felvételek esetén nem olyan nagy a különbség az SVHS javára.

Előzmény: csibesz (476)
Lokator Creative Commons License 2001.09.18 0 0 483
Egy kis plusz info.
Előzmény: Lokator (482)
Lokator Creative Commons License 2001.09.18 0 0 482
Sziasztok!
A csalad elhatarozta, hogy elobb utobb lecsereljuk a sokezer eves videot. Elkezdtem vegigolvasni a topikot es megneztem, hogy milyen videok kaptak EISA dijat, azok gondolom nem lehetnek olyan rosszak.
Iden a SAMSUNG SV-DVD1 nyert. Ez egy VHS, DVD lejatszo egyben. Tudtok errol valamit? Tenyleg jo, azon tul hogy 2 legy 1 csapasra? Erdemes megvenni? Mintha lattam is volna valahol hirdetve(Metro, MediaMarkt).

Kosz, udv: L.

alfa2 Creative Commons License 2001.09.18 0 0 481
Sziasztok!

Segitsegre lenne szuksegem, de elore is bocsanat, ha a topicban mar elhangzott ez a kerdes...

Vettem egy hasznalt Panasonic NV-SD450-es videomagnot, 33 ezer forintert. Nagyon jo allapotban van, a kepe kifogastalan. De van egy problemam: amikor a csatornakat probalom behangolni, akkor a kep tokeletesen jon, de hang nem. Megoldas ugye az lenne, ha at tudnam valtani a...hangrendszert (ha jol mondom). De a manualis hangolas menuben nincs ilyen lehetoseg!!! Kaptam hozza egy leirast, de mivel hasznalt a video, nem az eredeti konyve. Nem is tudom, hogy magyarorszagi beszerzes-e. Lenyeg, hogy a leirasban szerepel egy Audio System nevu lehetoseg, de a menuben, a valosagban ez nincs meg. MIERT lehet ez?

Mindenesetre igy hasznalhatatlan, mert a hang nelkul nem sokra megyek a keppel.

Minden infot kosz!

Alfa

Macika Creative Commons License 2001.09.13 0 0 480
Nekem volt VHS-C és Video-Hi8 is. A VHS-C kazettái nem bírják 2-3 felvételnél tovább, ha közben beteszed az asztaliba is. Arról nem is beszélve, hogy a leghosszabb VHS-C kazetta 45 perces, szemben a Hi8 általánosan elterjedt 90 percesével (de hozzáférhető 120-as kazetta is, amire még igen jó minőségben lehet 240 percet LP venni). Arról nem is beszélve, hogy a 45 perces kazetta (saját tapasztalat TDK-EHG) nagyon vékony anyagból van és sérülékeny.

Szóval én mindenképpen a Video-(Hi)8-at javasolnám. Igaz, hogy át kell játszani (ha nem kameráról nézed közvetlenül), de még így is lesz olyan minőségű, mint a VHS-C eredeti felvétele.

Előzmény: Wazull (478)
rigojanos Creative Commons License 2001.09.10 0 0 479
Persze, hogy temetik a VHS-t. Meg hat annyira kenyelmes, ha az embernek Tivo-ja van, hogy ki akar ezek utan egy videomagnoval szarakodni?
Wazull Creative Commons License 2001.09.10 0 0 478
csíkostáTTú, MeliZoli,

koszi szepen az infokat. Ugy tunik, ezzel mar el tudtam indulni a keresesben.
Pal kamkordert lehet kapni az USA-ban, megneztem a neten. Eleve trafoval (USA 110V -> EU 230v) meg europai szabvany dugaljjal aruljak, ugyhogy a toltes nem lehet gond.
A VHS-C jo otlet, azt hiszem annal maradok, mert VHS videomagnohoz kell.
Amelyik talan nekem legmegfelelobb keszulek lenne:
http://appliances.safeshopper.com/49/118.htm?929
Arban sem tunik rossznak.
Amennyiben meg barmi hasznos info eszetekbe jutna, orommel olvasnam.
Eddigi segitsegeteket is nagyon szepen koszonom.

W.

Előzmény: MeliZoli (475)
Asszem Creative Commons License 2001.09.10 0 0 477
Most lehet, hogy sokan nem értenek egyet, de szerintem a DVD-t kéne temetni. Az nem minőség. Egy fullra betömörített kockás 256 színű mpg file, egy-két választható extrával. Mindez, valami gyengébb, lassú jelfeldolgozású 100 Hz-es TV-n tiszta katasztrófa. Egy jó minőségű SVHS, jó műsorforrásról ötször külömb képet ad vissza.
A hang se az igazi, bár a VHS csak két csatorna, de legalább nincs ezerrel betömörítve.
Amúgy egyébként is útálom az 5.1-es hangot, mert mű az egész, szintetikus effekthalmaz, ami jól hallhatóan semmi összefüggésben sincs a filmen láthatóakkal.
Ha esetleg 4 mikrofonnal vennék fel, de nem. Nem azt mondom, hogy egy katasztrófafilmen robbantsanak fel egy boinget, de legalább a hangok ne a winfos + jungle wav fájljai lennének, meg legalább ne egy másodperccel később jöjjön a 38-adik filmen is ugyanaz a helikopterhang balról, mint ahogyan a képen átsuhant. Na mindegy elég az OFF-ból. Bocs.

Szóvel kinek kockáz FF-ben az LP üzemmód?

csibesz Creative Commons License 2001.09.10 0 0 476
A Philips melyik JVC-nek felel meg kb?Sajna,a JVC 6600-as nagyon gyenge képet ad,elég rossz vétel volt,de mindegy.
Nekem azért kellene egy jó SVHS gép,hogy olyan DVD-ket fel tudfjak venni,amit nem tartok érdemesnek arra,hogy meglegyen DVD-én is.Tudom,a jó hangzás mindörökre elveszett.
Szóval,Pana 820-ról senki nem tud semmit?
MeliZoli Creative Commons License 2001.09.10 0 0 475
Wazull
A legfontosabb, hogy a töltő tudja a 230V/50Hz. Sokan azt hiszik elég ha csak a hálózati dugó stimmel.
Az NTSC nem akkora tragédia, de mindenféleképpen macerássá teszi a kamera használatát.
Én még nem voltam az USA-ban, de gyanítom Pal rendszerű kamerát nem fogsz tudni vásárolni.

csibesz
"Tényleg temetik a VHS rendszert?"

Eltűnni nem fog csak egy két éven belül olyan helyzetbe fog kerülni mint a kompakt kazetta a CD-vel szemben.

Az már most látszik, hogy a sztereó videók árai rohamosan csökkenek. Itt most már nem a középkategóriás gyártókat értem, hanem, a nagyobb vezető cégeket is. Ma hivatalosan a Panasonic és a Sony legolcsóbb készüléke is 59.990,- kerül. Az AIWA 39.990,- forintos áraról nem is beszélve, ez másfél éve még elképzelhetetlen volt. Igaz ez a készülék már mechanikailag, és müszaki felépítését tekintve közel sem az mint a 3600-as, de akkor is ennyi pénzért már egy HiFi szeteró készüléket kapunk a pénzünkért.
Idővel a termékpaletta is csak a HiFi készülékekre fog korlátozódni, a 2 és 4 fejes típusok folyamatosan el fognak tünni a piacról vagy csak az egyik marad meg, de az ára olcsóbb lesz mint ma.
Ami még látszik, hogy gyártók a nagy tudású VHS készülékek árát is csökkentik és megjelentek a 100-120 forint körüli SVHS tipusok is, amelyek szintén csökkeni fognak az elkövetkezendő években.
A Philips VR-1600 /ami egy az egyben egy JVC/ 100ezer forintos áráról már nem is beszélve.

A videók árával párhuzamos a DVD lejátszók is folyamatosan veszítenek értékükből. A külföldi szaklapok azt mondják, hogy a VHS szabvány akkor kapja a végső csapást, ha a DVD recorderek árai 200ezer forintnak megfelelő angol font lesz. Szerintük ez az a határ, ahol már nagyobb mértékben fogják majd megvásárolni az emberek a készülékeket és így az áresés is, felgyorsul.
Ehez az szükséges, hogy az írható DVD szabvány körüli huzavona végre lezáruljon és letisztázódjanak a szabványok.

A VHS-re akkor is szükség lesz mivel egy olcsó képi adathordozó lesz, ráadásul minden háztartásban legalább van egy VHS videorekorder. A másik, hogy még nem egy olyan műsoros anyag lesz, ami akkor is csak VHS kazettán lesz majd kapható.
A műsoros kazetta árak a DVD változattal szemben szerintem olyan arányban lesznek, mint most a kompakt kazetta és a CD aránya.

Nem tudom, hogy beigazolódik e majd amit gondolok, meglátjuk. Nekem mindenestre ez a véleményem.

Előzmény: csibesz (470)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.10 0 0 474
Szia!

Kettő nagyon lényeges dolgot kel figyelni:

1.: PAL színes rendszerben kell dolgozzon a kamkorder.
2.: A hálózati töltő európai szabványú legyen, vagyis: 230V/50Hz!!!

Ha ez nem teljesül, akkor csak bosszúságot hozol, mert itt nem, lehet használni, csak macerák árán.

Nem árt megkérdezni, hogy a célszemélynek milyen videómagnója van otthon, ha VHS, akkor érdemes VHS-C kamkordert venni, legalábbis amatőr célra, mert a felvétel lejátszható egy anyakazettával az otthoni gépen, nem kell a kamkordert nyúzni, vagy átmásolni. mint a Video8-nál.

csíkos

Előzmény: Wazull (467)
SebDani Creative Commons License 2001.09.10 0 0 473
Én a helyedben még életszerűbbé tenném a helyzetet azzal, hogy (persze óvatosan) használnám kint a kamerát, vagyis lenne benne egy kazetta, amire lenne véve valami, illetve a táskába be lenne szórva még pár bontott(!) kazetta is...
csibesz Creative Commons License 2001.09.10 0 0 472
Lehetséges.Kivitelben egyébként semmiben sem különbözött, a felvétel is jó lett.Az audio kazettákat is egyre több esetben ragasztják v.ultrahangozzák ,mint az MD-ket.
Előzmény: Macika (471)
Macika Creative Commons License 2001.09.10 0 0 471
Akkor az az EHG nem TDK volt, mármint nem eredeti!!!!

Legalábbis eddig még nem láttam olyat, ami nem szerelhetően volt összerakva.

Előzmény: csibesz (470)
csibesz Creative Commons License 2001.09.10 0 0 470
Az Aiwa videom 3600-as,de a leírtakon ez nem sokat változtat.
A hétvégén igen fura élményben volt részem.Hoztak egy TDK EHG240-es kazit,hogy vegyek rá ezt-azt.Kibontom,körbenézem és mit tapasztalok: a tok nem csavarozva, hanem műanyag "szegeccsel"van összefogva.Szó se róla,gyorscsévéléskor volt olyan hangja,hogy csak na! Találkoztatok már ilyennel? Tényleg temetik a VHS rendszert?
Wazull Creative Commons License 2001.09.09 0 0 469
Macika,

tehat PAL, es nem villogni vele.
Koszi szepen.

Előzmény: Macika (468)
Macika Creative Commons License 2001.09.09 0 0 468
NE NTSC-t hozz, szerintem kint is hozzáférhető PAL rendszerű kamera.

Nem fogják azt figyelni, hogy ideúton megvolt, visszaúton meg már nincs. A lényeg az, hogy ne verd nagydobra, nem kell vámárunyilatkozatot kitölteni!!

Wazull Creative Commons License 2001.09.08 0 0 467
Nem videomagno, hanem kamkorder ugyben zargatnam a T. Topicot.
Jelenleg az USA-ban dolgozok, es Karacsony tajan hazalatogatok Magyarorszagra. Szuleimnek egy kamkordert szeretnek ajandekozni. Ebbol adodoan ket problemam van.
Az egyik: milyen szabvanyt vegyek itt, hogy otthon is hasznalhato legyen?
A masik: miutan januar elejen en visszaterek az USA-ba, a kamkorder meg nem, van-e valakinek tippje, hogyan tudom meguszni az ado/vam es meg nem tudom milyen osszegek befizeteset?
Valaszokat elore is koszi.
MeliZoli Creative Commons License 2001.09.08 0 0 466
Igazából ez arra jó, hogy ha valaki többre vágyik mint a VHS, de az SVHS kazettákra meg nem tud áldozni annyit amennyit akar.

Egy tesztben olvastam, hogy a JVC 6700 vagy 7700-as modellje egy EHG kazettára kb. 375 soros felbontást tudott produkálni.

Előzmény: Törölt nick (465)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.08 0 0 465
Kösz a pontosítást! Akkor én értettem félre, amit harangoztak nekem. (Messziről jött ember azt mond, amit akar...)
Mindenestre én inkább azt javasolom mindenkinek, aki SVHS-ben akar dolgozni, használjon inkább SVHS kazit, és csak végszükségben VHS-t ET ide, vagy oda.
csíkosháTTú
Előzmény: Asszem (463)
MeliZoli Creative Commons License 2001.09.08 0 0 464
Az ET funkciót a cégek legalább egy TDK EHG kaliberü kazetta esetén javasolják.

Egyébként az ominózus Philips SVHS típus a VR1600-as.

7 fejes Hifi sztereó Crystal Clear videó
Crystal Clear Matchline Video
Plug and Play programozás
időalap korrektor
ShowView
NexTView
16:9 átkapcsolás
repülő törlőfej
Synchro edit
Jog/Shuttle a készüléken és a távirányítón

Asszem Creative Commons License 2001.09.07 0 0 463
"What is SVHS ET?
SVHS ET (Expansion Technology) allows the broader-bandwidth SVHS signal to be recorded on VHS tapes (High grade recommended). So you can easily enjoy high resolution images even when you record on VHS tapes. Once the tape is recorded in ET mode, that recording will not playback on a VHS VCR. You will have the ability to select the ET mode to off, if you do not want to record a certain tape with this technology."

Forrás: jvc.com FAQ

Szóval nem a 300 forintos kazira...

Előzmény: Törölt nick (462)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.07 0 0 462
Szóval - szerény tudásom szerint - az ET funkció az SVHS "további javítása". Nem elsősorban a felbontás, hanem a jel/zaj viszony terén. Egy sima VHS szalagra nem lehet jó SVHS felvételt erőltetni a szalag fizikai tulajdonságai miatt. Azt ne felejtsük el, hogy analóg technikáról van szó! Azért nem műxik az általad említett dolog, mert az SVHS másik frekvencián viszi fel a szalagra a videojelet, ebből következően a szalag un. előmágnesezési munkapontja nem ott van, ahol a VHS-é. Sőt a szalag mágneses rétegének a minősége sem mindegy. (Szerinted miért kerül egy 120 perces SVHS kazi 1990Ft-ba?) Szóval az ET egy jó dolog, de nem csodaszer.
Előzmény: Asszem (459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!