Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

sidespin Creative Commons License 2004.12.29 0 0 182
nem ugyanakoora az utastere az 5 ajtósnak meg a kombinak?
Előzmény: pke77 (181)
pke77 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 181

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok minden topictársnak!

Hadd írjam le, hogy a karácsonyi szünet alatt sikerült kipróbálnom egy 1.6 SW-t a békéscsabai Chevynél. Szabad volt megkínálni egy kicsit, és el kell mondjam, elég jól ment.

Az utastér méretét is megnéztem, kezdem érteni, miért vettek sokan kombit. Ráadásul szinte minden kereskedésben van még 1-2 db Daewoo Nubira 1.8 CDX - full, úgy 3.3, 3.4 M-ért. Érdemes elgondolkodni, jelentős az engedmény.

Sziasztok!

pke77

Jani33 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 180

Üdv mindenkinek!

Szerviztapasztalatokról érdeklődnék. Akinek van ilyen budapesti viszonylatban, az kérem jelezze. Jó és rossz tapasztalatokat egyaránt. Más márkával járok (még) és nem tudom, hogy milyen a Chevy szervizek hozzáállása, szakértelme.

Köszönettel:

Jani

azs Creative Commons License 2004.12.28 0 0 179

Üdv Ádám77!

Köszönöm, hogy lemérted! A 135 cm nagyon jó érték, a három ülés kb. 130-132 cm-t foglal el, s mivel középen is három pontos az öv, ezért a rögzítéssel sem lenne gond....(mellesleg a vectra B-ben is csak 2 cm-rel van nagyobb hely, legalább is a könyöklők között.)

A többieknek is köszönöm a hozzászólásokat a fogyasztással kapcsolatban. Elég magasnak tűnnek a beírt értékek, de gondolom néhány ezer km-es járatás után valamennyit csökkenni fognak.

B.U.É.K. mindenkinek!

azs

Előzmény: Ádám77 (175)
NeomatiK Creative Commons License 2004.12.27 0 0 178

Üdv!

A családban lesz egy Lacetti 1.4 5ajtós. Én kombit néztem 2 hónapja, annak a beltere meglepően tágas, pláne ennyi pénzért. A fogyasztási adatra vagyok kíváncsi, de amint látom, az "alattam" szóló írta, hogy neki mennyi. Én is soknak tartom, főleg úgy hogy egy 1.3-as Swiftet cserélünk be, ami nálam 5-5,5 lityit evett. A Lacettire meg a katalógus 9,3/5,9/7,1 litert ad meg. A 2.0 l-es Mazdám eszik ennyit városban. Na majd kiderül. Bízom benne, hogy kevesebbel is beéri, bár nem én fogok bele tankolni, de akkor is... Azt hiszem, amig meg nem jön a gép, addig megnézem a szalonban az 5-ajtóst is.

sz_peter Creative Commons License 2004.12.27 0 0 177

Fogyasztás 1.4 HB: 8,3 l/100 km

Kíméletesen vezetve 80% országúti használatban. Ez egy kicsit soknak tűnik, kíváncsi leszek, hogyha nyomni is fogom neki mennyivel fog változni.

CupraR Creative Commons License 2004.12.27 0 0 176

Első 2 tankolás:

10.5 lityi/100 km

bár nem mérvadó az elején a fogyasztás és mostmár kicsit pörgősebben járok vele, nem akarok később lusta kocsit :D

Ádám77 Creative Commons License 2004.12.23 0 0 175

Szia azs!

Végre sikerült lemérnem: 135 cm van a két könyöklő között.

Azt nem tudom, milyen széles a gyerekülés, de biztos beférnek.

A három karosszéria változat belül ugyanakkora, csak a csomagtartóban különboznek (meg még egy pár dologban).

Fogyasztás 1.6 SW: legutóbb városi araszolgatós üzemben 9.4-et evett. Nekem egy kicsit soknak tűnik, de lehet, hogy csak azért, mert eddig pár mérettel kisebb autókhoz volt szerencsém, amelyek könnyebbek is voltak, tehát kevesebbel is beérték. A belső tér viszont kárpótol a magas fogyasztásért.

Előzmény: azs (174)
azs Creative Commons License 2004.12.22 0 0 174
Kedves Lacetti tulajok! A megalakulásától figyelemmel kísérem a topikot, bár eddig még nem szóltam hozzá mivel sajnálatos módon nincs a tulajdonomban ilyen gépezet. Ezen a hiányosságomon idővel változtatni szeretnék, de addig is érdekelne néhány infó: mivel két gyermek büszke apukája vagyok, s a harmadik is nemsokára megszületik, ezért számomra kiemelten fontos a hátsó térkínálat. SW tulajoktól szeretném megtudni, hogy hátul a legszűkebb helyen (az ülőlapon) mérve hány cm széles az autó, befér-e három gyermekülés? (esetleg saját tapasztalat?). Bár a tesztnapon már vezettem a sedan-t (a már régebben említett vásárhelyi 1.8 fekete) akkor nem volt nálam centi. Másik kérdésem a fogyasztást illeti: az 1.6SW-nél milyen értékeket tapasztaltatok? vegyes használat esetén (50% város, 50% országút, no sztráda, no eszetlen taposás) ki lehet jönni 8 literből? Bocs, hogy elsőre ilyen hosszú voltam...
subvoice Creative Commons License 2004.12.21 0 0 173

Megvan a kicsike! :-)

Mentem vele vagy 10 km-t, szóval ezek még csak első benyomás szintű tapasztalatok. Amennyire elrettentettek az Opel váltótól, annyira pozitívan csalódtam benne, teljesen jól jár, veszi a sebességeket szépen. A fékek sokkal jobbak, mint a Mitsuban. Az úttartástól egyelőre nincs mit beszélni, nem is próbáltam, meg tél is van és csak holnap lesznek fent a téligumik.

A belseje nekem nagyon tetszik. A gyári audio hangja tipikus, de baromi hangos tud lenni. Holnap bekerül a régi Pio fej a Blau helyére, azzal talán lehet valami normálisabb hangot összehozni. Btw., jól látom, hogy 16 centis hangszórók vannak az ajtóban?

Még ismerkedek az autóval, egyelőre azt kell megtanulnom, hol az eleje-vége oldala, mert a magas övvonal és az ötajtósság miatt egyelőre ez még homály... :-(

CupraR Creative Commons License 2004.12.21 0 0 172

Aha

A kombinál a C a magasabb felszereltség.

Előzmény: sz_peter (170)
subvoice Creative Commons License 2004.12.20 0 0 171
Akkó' mégiscsak 'C' lesz, méghozzá ha minden jól megy, holnap délelőtt. :-)))
sz_peter Creative Commons License 2004.12.20 0 0 170

Sziasztok!

A kereskedőtől kapott felszereltségi lista alapján az Elite felszereltségi szint "C" jelzésének kétféle jelentése van (5 ajtósról beszélek):

1,4-es motornál az Elite-hez képest egy manuális klimát takar oldallégzsák nincs (nekem is ilyen van)

1,6-os motornál éppen fordított a helyzet, a "C" utótag jelenti a manuális klímát és az oldallégzsák hiányát, a "C" nélküli az automata klímás oldallégzsákos.

Előzmény: CupraR (169)
CupraR Creative Commons License 2004.12.20 0 0 169
A "C" digit klíma+oldallégzsák.
Előzmény: subvoice (167)
Ádám77 Creative Commons License 2004.12.17 0 0 168

Hányan vagyunk már márkatársak?

1. Ádám77      - 1.6 SW Elite
  2. CupraR       - 1.6 SW Elite C
  3. Vizitor         - 1.4 HB Elite
  4. ditkehajnal - 1.6 SW Elite
  5. sz peter     - 1.4 HB Elite C
  6. subvoice     - 1.6 HB Elite
  7. ???
Előzmény: subvoice (167)
subvoice Creative Commons License 2004.12.17 0 0 167
Köszönöm a gratulációt, annyit tennék még hozzá, hogy ha a "C" a digit klímát jelenti, akkor az enyém nem az, alap Elite, manuális klímával. Engem nem zavar, szeretek gombokat tekergetni.
Előzmény: Ádám77 (164)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.17 0 0 166
Ez nem úgy megy, hogy azt mondja az ember, na én akkor most egy kombit szeretnék tesztelni, és legyen egynyolcas, meg ha lehet akkor piros, és klíma meg cédé nélkül ide ne merjék adni... szép is lenne :)
Előzmény: S.Zola (140)
CupraR Creative Commons License 2004.12.17 0 0 165

Hát a Casco tulajfüggő ne feletsd el. Nálunk a nejem nevén van a kocsi aki ugye nő, bp-i és 30 év alatti.

Így havi 13.000 lett 10%  180.000 önrésszel :(

Előzmény: Ádám77 (161)
Ádám77 Creative Commons License 2004.12.17 0 0 164

Szia subvoice!

Gratulálok előre is az új szerzeményhez!

Akkor ez most két okból is problémás karácsony lesz a számodra:

1. Sok csomagolóanyagot kell venni
  2. Meg egy nagy fát, ami alá befér az autó :)

A mentazöldhöz jól megy az ezüstfenyő! :)

Előzmény: subvoice (162)
Ádám77 Creative Commons License 2004.12.17 0 0 163

Hányan vagyunk már márkatársak?

1. Ádám77      - 1.6 SW Elite
  2. CupraR       - 1.6 SW Elite C
  3. Vizitor         - 1.4 HB Elite
  4. ditkehajnal - 1.6 SW Elite
  5. sz peter     - 1.4 HB Elite C
  6. subvoice     - 1.6 HB Elite C
  7. ???

subvoice Creative Commons License 2004.12.16 0 0 162

Sziasztok!

Jó hír (nekem), a szalonban van az autó. :-) Elméletileg meglesz még karácsony előtt. HB 1.6 Elite mentazöld. 8-)

Ádám77 Creative Commons License 2004.12.16 0 0 161

Sziasztok!

Engem továbbra is érdekelne, hogy a kombisok milyen fogyasztással járkálnak.

Illetve van még egy témajavaslatom: CASCO

Nálunk a legutolsó fogyasztás javarészt városban és két fős használattal pont 9 literre jött ki.

Casco: Alianz 10% / 100 000,- önrésszel 12 145,- Ft/hó (SW Elite)

Előzmény: pke77 (160)
pke77 Creative Commons License 2004.12.16 0 0 160

CSEPPET LEÜLTÜNK!

pke77

pke77 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 159

Sziasztok!

Szerintem kár vitát nyitni, kinek kombi, kinek HB. Úgyis az igény/szükség, vagy az ízlés dönti el (de gustibus non est disputandum).

Amúgy szerintem is a HB a legszebb, főleg a fara, meg a pofája is, de ha nagyobb csomagtérre lenne szükségem, természetesen a kombiban gondolkodnék. Az én jelenlegim (Punto I) 250 literje még mindig elég volt 2-3 személyre (gyerek nincs), úgyhogy a Laci 275 literje sem rossz. Ráadásul 2600x600 mm-es fenyőárut is begyömöszöltem már. Ja és persze szükség esetén van vonóhorog, és 25e körül találni 320 l-es tetődobozt is.

Bocs az okoskodásért, de ezt gondolom, én e szerint vásárolnék.

Köszi a figyelmet.

Üdv: pke77

Ádám77 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 158

Azért a krumpli meg a babakocsi között van még egy-két csomag javaslatom, és nem csak a piacra cuccolóknak!

A gáztűzhely például egész jól eltűnt benne...

Előzmény: S.Zola (157)
S.Zola Creative Commons License 2004.12.13 0 0 157
CSak megdöbbenésemnek adtam hangot... Én vártam a beszámolkókat az 1.4 5 ajtósról, meggyőződésem volt hogy az lesz a sláger, aztán csak nézem hogy ez is kombit vett, az is, meg amaz is. Nekem sose kéne. Inkább kötnék rá utánfutót. Még ha építkeznék is, vagy gyerekem lenne, akkor se kéne, mert az építkezés egyszer befejeződik, a gyerek is felnő egyszer, 2-3 év, már nem is kell babakocsi. Aztán már nem használnám ki. Meg nem tetszik. Sose tetszettek a kombik, cuccolós kocsik. Arra valók, hogy a piacra elvigye a koma a krumplit, barackot.
Előzmény: CupraR (156)
CupraR Creative Commons License 2004.12.13 0 0 156

" Bár a köcsög kombit is sokan viszik, mindenki krumplit szállít a piacra vagy mi van ??"

Ez egy igazán kultúr mondat volt.

jakoa Creative Commons License 2004.12.13 0 0 155

Szerintem nincs sok gyereked és valószínűleg nem is építkeztél :)

A krumplinak mindegy lenne, mert jól pakolható és kitölti a rendelkezésre álló helyet. Én viszont utálom, hogy a jelenlegi 4 ajtós autóba egy tekercs hőszigetelő anyagot sem tudok beletenni a csomagtartónyílás miatt.

Az SW-nek az az egyik előnye, hogy méretében ott van, mint a középkategória (Toyota avensis, Opel Vectra, stb. Szerintem nagyobb, mint az Astra, Megane kombi változata.)

üdv,

Attila

Előzmény: S.Zola (140)
gáBOR Creative Commons License 2004.12.12 0 0 154
Az egészet ??? Megáll az ember esze :-) Na mindegy...

"Üdvözöllek a D15 SOHC VTEC Mini-Me beszámolómnál!
Ez a cikk bemutatja, hogy hogyan lehet egy 92-es D16Z6 hengerfejét egy 93-as Civic LX D15B7 motor blokkjára rátenni..."

Tudod mit, inkább vegyél egy Lacettit :-P
Előzmény: S.Zola (153)
S.Zola Creative Commons License 2004.12.12 0 0 153

Akkor lefordítanád ezt nekem :)))

http://www.honda-tech.com/zerothread?id=554053

Előzmény: gáBOR (152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!