Köszi! A matricákat egy kedves barátom készítette, a foglaltság jelző táblát pedig jómagam. Sajna az eredeti rendszám eltávolítása sérülést okoz a fényezésben,nem úgy mint a 2107-nél! Kap még némi korrekciót a járgány, pl. belső festést is.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=T1O83x7W7pE" target="_blank">Ezen</a> a videón láthatsz halványzöldet is 1.20-2.20 között, ja és egy képpel én is ki tudlak segíteni :-)
Az oroszban van még jó néhány csemege ami majd érdekel. A Syrena Bosto után az Izs furgonra már nagyon pályázok... De azért a 2104 SL Moszkvics sem kutya. Remélem a modell is metálfénnyel fog megjelenni mint az eredeti SL-ek export kivitelei...
Társalognék én Veled szívesen csak nem akarlak - számodra - alapkérdésekkel zaklatni! Nekem bőven elég, ha beszerzed az esetleges 'fá- jásaim'! Most, hogy felhatalmaztál, nem fogom visszatarta- ni magam!!! Azt hittem, hogy az oroszoknak cirill betűs a honlapjuk! A lengyel főoldalt már megtaláltam ( ezen a fórumon!), ki is bogarásztam belőlük egy-két /régebben megjelent/ 'szívem csücske'-t.
Én olyan helyt is tudok ahol 5000 körül árulják, úgyhogy nem tudom honnan szerzi :) Amúgy a DeAgostini 1-1 modellből 200 000-1 millió példányt jelentet meg különböző országoban, addig IST-ből nem tudom mennyi a példányszám, de kevesebb az biztos.
És aki ismeri a 20-80-as törvényt, az el tudja képzelni hogy egy 80%-osan jó modellt lehet csinálni a költségek 20%-áért, a maradék 20% minőség teszi ki a költségek 80%-át. Pl az IST-eknél fém ablaktörlők vannak finomesztergálva, ami jóval drágább a 2. osztályú fröccsöntöttnél.
Egyébként azért nagyon örülök a modelleknek, csak már az első perctől nem értettem, hogy miért erőltetik szinte mindegyiken a leeresztett első ablakot. Ez valami védjegyük?
Elküldenéd ( belinkelnéd ) nekem az ukrán és az orosz DeAgostini Főoldalak internetes címeit?
Pontosítom, mire gondolok. Pl. Magyar főcím: retroautok.com Itt tekinthető meg, milyen modell mikor jelent meg ill egy hónapra előre lehet tudni, hogy mi fog megjelenni!
Szeretném megnézni, hogy mik maradtak ki és pótolni, beszereztetni ha "nagyon hiányzik"!
Neked van cirill-betűs klaviatúrád, az alapján könnyen "bekuksiznék" a főoldalakra!
Nem csak ennyiből áll a dolog, ott van még a többlépcsős minőség ellenőrzés (MEO), a drágább értékesítési forma (modellbolt) stb. A modellbolt 100%-os haszonnal dolgozik, különben nem éri meg neki. Egy újságosnak viszont kevesebb a haszna rajta.
Biztos ezek selejtesebbek, mint a dobozosak, de itt is elég nagy a szórás. A Polák volt erre jó példa, mert a retrós kicsit még szebb is. (Még egy trabant kombit vettem így, de ott sem volt számottevő kulönbség a simához képest.)