Ahogy visszaemlékszem az átvételi sorszámok listájára szerintem volt sima de luxe és volt tolótetős... Ez sem az: http://www.veteranautocsodak.hu/wartburg353deluxe.htm
Kérdésem az igazán hozzáértőkhöz: Jobb ez annyival mint amennyivel többe kerül??? http://www.modelenium.co.uk/models/Wartburg-311-Camping-4-Doors-1960-Dark-Blue-Off-White--IST056.aspx
Tegnap én is kifejeztem a csalódásom - nem olyan szakszerűen, min Te, csak 'pancser' módon - de NEM mertem vala- melyest sem megvédeni ' a leggyengébb' minősítésem, mert ahoz az itt levő urak jobbak nálam = sokkal profibbak! Ez nem cinikus bejegyzés, hanem a valódi elismerés tolmácsolása. Halk maradtam, ám a 'lelombozódás' ma- radt! Én kettőt vetettem, mert valamikor nagy kedvencem volt és az egyiket kinyitottam! Sebaj! ... Bizakodom a következőkben! Azért jó, hogy egyáltalán létezik ez a so- rozat!
Hát nagyon készültem erre a Wartburgra, és úgy volt hogy lehet veszek vagy 3 darabot, mindet átalakítás céljából. De a minőség erősen lelohasztó. A festéssel nem is lenne baj, mert nekem az nem számít (át lesz festve), a díszlécek persze csak kb. követik a 2 szín érintkezésének a vonalát. Az alváz a korábbi púpos wartburgé, így a camping kasztnija kicsit túllóg rajta, de hát azt a pár mm-t úgysem veszi észre az ember ha a modellató ott áll mondjuk az asztalon. Ami elkeserítő, hogy a púpos szépen kidolgozott lámpáját nem vették át (a fényszóróüveg ezen bordázott is!), ehelyett egy nagyságrendekkel egyszerűbb "valami" van ott. A tetőn a ponyva fémre van festve, én valami műanyagos megoldást vártam, de hát így is jobb mintha nem lenne jelezve. A hátsó oldalüveg eléggé megviselt volt azon a pár példányon amit láttam, de gondolom ez egyedi jelenség. Sok a sorjás alkatrész de ez már szokásos. A műszerfal minősége is rosszabb mint a korábbi púpos Wartburgon (és mintha a kormány is csúnyább lenne valamivel). Az első szélvédő felső része elég furán "megtörik", így ha kívülről benézünk, ez eléggé zavarossá teszi a képet. A legdurvább hiba viszont tényleg odabent van: nem a camping, hanem a régi kombi (3ajtós) belsőterét kapta a modell, ami azt jelenti, hogy elöl van csak ajtó (és minden más kárpit-elem) a beltérben, és az az ajtó is hosszabb a kelleténél. Hátul tehát nincs ajtó a beltér oldalán. Kívülről nézve a hátsó üléssor is túlságosan hátra került, ez a kombi-camping eltérés erdeménye. Ráadásul a még meglévő belső részletek is elég gyatrák (a korábbi púposhoz képest). "Rövid" munkával szép modellt tehát nem lehet készíteni ebből a modellből, a belteret teljesen át kell rendezni az optimális eredmény érdekében. Hát nekem csalódás a modell, őszintén szólva jobbra számítottam...
Csak ez az egy kép volt róla, és bár találtam egy német fórumon egy prospektust, a különböző színű autókban alkalmazott kárpitokról, de ilyen zöld autót csak Coupéban ír.
Az Opelem egy Rekord P1 típusú 2 ajtós kis pöpec modell. Külföldi licitoldalon szereztem, Minichamps a gyártmánya. Nem volt egyszerű a beszerzése, kivártam éjfél körül az utolsó licitet (ahelyett h levédett ajánlatot tettem volna rá :-) és az ára sem volt olcsó, 5000 Ft postával. De az egyik olyan modellem amire büszke vagyok. Örülök, hogy tetszik!
Újabb hír a DeAgostini házatájáról: valószínűleg nem lesz speckó sorozat (mentő, rendőr, tűzoltó). Sajna, pedig jó lett volna. Viszont ez jó hír a barkácsolóknak.
"Amellett: eléggé elnagyolt! Sz.tem: ez eddig a leggyengébb"
Például? Mi elnagyolt? Ez lenne a leggyengébb? Szerintem átlagosan, csak nem árt a kormánykereket megigazítani :), de ha (unott monológomat hangoztatom:)))),) 1200-re gondolok akkor ez maga a tökély!!!
Megvan az "Kamping(sic!) Wartburg" Honnan vették ezt a színt?! Soha nem láttam élőben ilyent, pedig az NDK-t szőrőstől-'bőr'őstül körbe-karikába bejártam! Amellett: eléggé elnagyolt! Sz.tem: ez eddig a leggyengébb, pedig nagyon vártam!
helló. A doboz nélküli kamaz az milyen? Olyan amit küldtél?Vagy olyan aminek már van hátul sárvédője meg lámpája? Mi lenne az ára?Képet tudsz rakni róla?
Én pedig örömmel látom, hogy lengyel testvéreink nem állnak meg az 50-es számnál, hanem újabb szépségek érkeznek, köztük egy olyan különlegesség, mint a Volga M24-es "facelift" változata:
A 412-es tényleg szép, de speciel abból a szovjet/orosz (AGAT?) változat is nagyon jól sikerült, így igazából akkor lesz érdekes, ha egymás mellé tesszük őket.