Ez nem igaz, ez hamis állítás. Egyáltalán nem javasol ilyet a Biblia. Elő sem fordul benne eza a szó. Milyen könnyen hamisít az ügynök az ügy érdekében!
Nézd, tudom, hogy fájdalmas az Igazság. Csak személyeskedsz, nem érvelsz. Ügyes reklámpszichológus lennél (vagy tán az is vagy?). Megfigyeltem, hogy az alkoholt mindig pozitív szövegkörnyezetbe helyezed, azt sugallod, hogy az alkoholfogyasztás egészséges, megelégedett s nem utolsó sorban igaz keresztényhez méltó életet eredményez, míg az absztinenciát (amit a Biblia javall) negatív kontextusba (nyammog, fanatikus, savanyú képpel kortyoló, istenkáromló, hibbant, képmutatás) heylezed. Érvelésed pusztán személyeskedés, ézrelmekre próbálsz hatni - akárcsak a reklámok, amik rám nem hatnak...
a Sola Scriptura nem meberi okoskodás. természetesen a ne nézd a bort nem lehet úgy magyarázni, hogy ne nézd, hanem idd. Természetesen nem lehet azzal sem érvelni, hogy ott az Írás az erjedetlen szőlőlé veszélyeire hívja fel figyelmünket... :((
Te sem bizonyítottál semmit. Sola scriptura, meg emberi okoskodás - ez telik tőled. Szentül meg vagyok győződve, hogy az általad unalomig papagájolt passzusban must van. Ne nézd a mustot....!
Téged meglep, hogy emberek (legyenek bár zsidók,vagy keresztények) elferídtik a Biblia tanítását? Már Jézus is figyemeztetettt, hogy az Isten parancsolatait emberi rendelésekkel helyettesítik... :((
A borfogyasztásnak mi köze ahhoz, hogy valaki elutasítja az orvosi segítséget? Nézd, ha Neked fanatikus az, aki a Sola Scriptura elve szerint él... :((
Már rég kiderült, közel 2000 éve. Azóta is borral vettek úrvacsorát, és bort ittak az apostolok, a tanítványok, szóval mindenki. Ez a must dolog modern amerikás elhajlás, kellett keresni valamit, amiben különbek, amit ők jobban tudnak, és így kérkedhetnek, milyen fasza gyerekek.
Ja és mégvalami: Magyarországi forrásból még ennyire tiszta, de mégis zamatos bort sosem ittam. Rajta van a kóser pecsét, ami azt jelenti, hogy kizárólag ép és egészséges szőlőszemekből készült. Nos, ezt a tisztaságot lehet érezni a készterméken is. Vagy mittudomén. De érdemes megkostolni.
Nem tudom. A palack nem magyar, ez tuti. A cimke is angolul meg ivritül van írva. Persze a keresztlevelét nem rakták mellé, tehát a nagyesküt nem tudom letenni mellette. De az biztos, hogy: -nekem valódi kármelhegyinek tűnik (a címkéje alapján) -naon fííínom!