Szia Haka-papa! Hosszúra sikeredett a tengeriekkel a kikapcs. Remélem nem nagyon húztál le minket a víz alá....:)))) Pólók nyugtázva. Zászló bizony lesz, mint azt már ígértem is. Egyik oldalán a túra logó, a másik oldalán meg egy söröskorsó,....vagy egy csaj,......vagy valami.......:))))) Beer-ci
nekem kb akkora trikó kell mint a Beer-cinek nem tom asszem XL?? de viszont valszeg az út során 2 utasom is lessz megosztve ezért 3 db kellene, természetesen a költségek teljes térítése mellett,
Ma már nem volt időm, kedvem fotózni, letölteni, átméretezni, feltölteni, meg még nem is annyira látványos. Egyébként trimarán, a Kitzoli alkotása , és ha visszakeresek a topikon, van róla kép is. A túrán ki is próbálhatod. Persze csak ha Sügér kapitány megengedi:))))
Küldesz majd képet a hajódról, ha készen lesz? Ez egy úszóstég lesz? Milyen az úszótest? Én is gondolkodom valami katamarán szerü lakóhajón, sokféle elképzelés van most a fejemben, még kiforratlan az egész.
Azt gondolom hogy az orrkiülős még csak elbotorkálna a tengeren ....pláne úgy hogy ma a kajüt vázszerkezete kész lett. Holnap ugrik rá a burkolat. Utána az orrkiülős rész, majd a napozó, korlát. Szerintem a héten kész leszek vele. A jövő héten a motorizáció, benzintank, kormánymű. Ahogy számolgatom simán benne lesz a felépítmény vagy 150-be. :( HA ilyen tempóban jön a Tisza felfelé, akkor lehet hogy 27.-én vízre teszem egy próbára.
Bocsi felületesen olvasgattam biztos, meg nem is volt nagyon időm, ezért kerülhette el a figyelmem hogy felajánlottad a segítséged. Mégegyszer bocs.
Kutya56 . OK nyugtáztam.
Mindenki: Lassan hiánytalan a pólóméret.Már csak Kitzoli, Haka,Matel,Tiborpapa méretei hiányoznak asszem. Mit mondjak a méretek alapján jó nagy vitorlát lehetne varrni a pólókból:)))
HELLÓ fiuk ! A hajó eredetileg 38 cm -es tükörrel készült, ÉN alakittottam át hosszu triebre. Gondoltam az a db kemény deszka nem árthat, főleg mikor csattan a nagy gödrökben az ország uton.
Nekem köteles, saját gyártású kormányom van. A kormánykereket 20mm-s krómcsőből hajlítottam,anno még a gyerek gokartjához. Onnan neveztem ki a csónakba. Metamid dobon 4mm-es műanyaggal bevont drótkötél, 4db 50mm-es mélyhornyú metamid korongon terelgetve. Évek óta probléma mentesen szuperál.
Azért nem szeretem az autó kormányműveket,mert 3-4 szer körbe kell tekerni,mire fordulni méltóztatik. Trabant kormányművet építettem be először, ki is dobtam,az előbb leírtak miatt.
Csak azért gondoltam rá mert kicsi a helyigénye. A bovdeneket hogy fogja rángatni még nem látom át, de megoldom. Szeretném jól megcsinálni, mert a túrán Sügér fogja tekergetni, oszt nem szeretném ha azt mondaná hogy nem jó kormány mellett döntöttem.,;)-politika mentesen-
Hú Doki Bocsi....Ma nem voltam bekapcsolva, ezért nem láthattam hogy hívtál. De reggel azzal kezdek hogy hívlak. Meg az orrkiülőssel foglalkoztam. Nem volt egyszerű a neptun motortartóját sem leszerkeszteni, de a lényeg hogy a kavitációs lemez a helyén, felfüggesztés műkszik. Már csak a kormányzás bekötését kell megoldani. Kezdem Kitzoli melóját komolyabban értékelni. Hát a hajóépítés nem hülyegyerekeknek való. Má csak azé mert egy fél füzetet tele írtam a számítgatásokkal. A túrán kiderül hogy használható e amiket ma szerkesztettem. Most a fő gondom hogy melyik az a kormánymű, ami 120 mm-t mozgat, kicsi a helyigénye, stb. A kispolszkiéra gondoltam. Szerinted?
a masik topicon amit lattal az M1-esembol az a hajolevel szerinti Adria G4,20 de pofara kikopott M1 csak a szelvedo mas meg ugye nekem nincs meg gumicsik :( viszont lesz! koszonom az infokat. sajnos elegge megorult a varos igy nem egyszeru oket nyitva ott talalni viszont szerencsemre van egy ismeros aki a kozelukben lakik es bevalalta :) matel
Velem biztosan jol fog jarni a tarsasag, nalunk a Golf meg foleg a Vihar szokott inni es ok most otthon maradnak. En majd szilva vagy cseresznyet jatszok :) Vagy esetleg szopogatom a felhigitott narancslevemet ;) Csak pisiljetek fogtok Tole eleget... matel
Csak azért kérdeztem,mert a képen némi utólagos deszkázás látszik a fartükrön, mintha gyenge lett volna .Vagy csak a rövid csizma hosszu csizma átalakitás ?. szőrmók
SZiasztok !18 év alattin rajta kell hogy legyen begombolva. Az Én hajóm hajó levél szerint GÉCZY-2 FANTOM. SZívesen tennék rá egy 90 -es honda 4-ütemüt.Ugyan ilyen testten már láttam 85 lovas Selvát is.(nem volt tőllem gyorsabb) 13x19 " csiga van rajta ,ezzel már nem pörög 6000 fölé. MERVIpapa